Dr. José Rosa Ideggyógyász Főorvos, Debrecen

Blaháné Utca 7. Fsz. 1-3
4024 Debrecen
Hajdú-Bihar
Telefon:
+36 20 2857128 Call
Weboldal:
E-mail:
Üzenet küldése
Frissítve több, mint 6 hónappal ezelőtt| Cégadatok változtatása | Hibás adat

Útvonal

Leírás

Dr. José Manuel Coelho Rosa vagyok, 1990-ben szereztem általános orvosi diplomát a Debreceni Orvostudományi Egyetemen. Ezt követően 7 évig a Debreceni Idegklinikán dolgoztam, először szakorvos jelöltként, majd a szakvizsga letétele után még egy évig egyetemi tanársegédként.

Azóta a debreceni Járóbeteg Szakrendelésen (először VESZ, majd EJK) dolgozom, 13 éve a Városi Ideggyógyászati szakrendelést vezetem főorvosként. Másodállásban a debreceni Máltai Szeretetszolgálatnál, a debreceni MÁV Rendelőintézetben, a Nagykállói Sántha Kálmán Szakkórház EEG-laborjában is dolgoztam, és alkalmanként a Berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórház neurológiai osztályát vezettem.

Cégleírás
Ideggyógyászat bemutatása

A betegségek általában vagy fájdalommal járnak (pl. sérülés okozta fájdalom, epegörcs, fogfájás, mellkasi fájdalom), vagy látható elváltozással (pl. gerincferdülés, bőrelváltozás, stb.) jelentkeznek a szervezetben, és a betegek döntően ezen okok miatt jelentkeznek orvosnál. A fájdalomról az első írásos emlékek a sumér ékírásos jelekben, illetve az egyiptomi hieroglifákban maradtak fenn. A sérülés okozta fájdalom esetén azt tapasztalták, hogy a sebgyógyulással együtt a fájdalom is eltűnik. A megmagyarázhatatlan fájdalmat gonosz szellemeknek tulajdonították, ezért kezelésük során mágikus eszközökkel igyekeztek kiűzni a gonosz szellemeket a beteg testéből gyakran eredményesen, de ez többnyire a spontán javulás, gyógyulás miatt következett be, amihez a placebo hatás is hozzájárult. Nem hiába szól a latin mondás: "Medicus curat, natura sanate" Az orvos kezel, a természet gyógyít, hasonlóképpen Cicero már az ókorban hangsúlyozta a fájdalom lényegét mondván: "Doloris omnis privatio recte nominata est voluptas " A minden fájdalomtól mentes teljes megszabadulást helyesen nevezik gyönyörnek." Az ideggyógyászat azon kevés szakterületek egyike, amely olyan betegségekkel is foglalkozik, amely fájdalommal nem jár, illetve kívülről látható elváltozás nem kíséri. Ilyen a fokozatosan kialakuló érszűkület, az agyvérzés és a Parkinson-betegség néhány formája. Ideggyógyászati rendelést a betegek -e a fenti okok miatt keresi fel, a betegek " e pedig vagy szédüléssel, vagy valamilyen fájdalommal járó panasszal.

A leggyakrabban előforduló ideggyógyászati betegségek:

Fejfájás (ritka az olyan ember, aki még nem találkozott volna vele)
Mozgásszervi panaszok (civilizációs betegség)
Szédülés, fülzúgás (egyre gyakrabban jelentkező panaszok)
Neuropathia (pl. cukorbetegeknél és alkoholistáknál jelentkezik ez az idegkárosodás)
Keringési zavarok - agyvérzés, agyérgörcs tünetei: féloldali testzsibbadás, ügyetlenség, bénulás, beszéd-, látászavar, stb.

Kapcsolattartó személyek

Dr José  Rosa - Más

E-mail
Üzenet küldése
Telefon:
06-20/285-7128
Mobil:
06-20/285-7128

  Vélemények

  Legyen Ön az első, aki elmondja véleményét az alábbi cégről: Dr. José Rosa Ideggyógyász Főorvos

  Ossza meg tapasztalatait másokkal is!


  CYLEX Árajánlatkérések

  Kulcsszavak

  Kulcsszavak:

  Orvos, Gyógyszertár, Hirdetés, Ágy, Betegség, Orvosi Rendelő, Klinika, Kórház, Beteg, Fülzúgás, Láb, Cukorbetegség, Fejfájás, Szív, Arc, Gerinc, Sebész, Magánrendelő, Kéz, Mofetta, Gyógymód, Ápoló, Orvoslás, Hajdú-Bihar megye, Érelmeszesedés, Szédülés, Derékfájdalom, Fej, Panasz, Idegesség, Doppler, Főorvos, Zsibbadás, Ideggyógyász, Ideg, Mentők, Vizsgálat, Bemer kezelés, Uh vizsgálat, Idegsebész, Domainpásztor, Cégpásztor, Lábszárgörcs, Cégpásztor Újság, Doppler vizsgálat, Ceragem Ágy, Pánikszerű, Egészségügyi Szakmenedzser, Kézmerevség, Hajdú Bihar megyei Orvos, Blaháné Utca, Lábszárfájdalom, Bemer Mágneses kezelés, Szívkoszorú Betegség, Széndioxszidos Szárazfürdő, Magsavérnyomás, Www Ideggyogyaszdebrecen.Info, Dr José Rosa, Dr José, Alsó Végtagi Panaszok, Ideggyogyaszdebrecen Info, Ideggyógyász Orvos, Neuroszonológus, Lábszárzsibbadás, Gerinc és Ízületi Betegség, Nyaki Ér