Eötvös József Gyakorló Általános Iskola És Gimnázium, Nyíregyháza

Ungar Setany 12
4400 Nyíregyháza
Szabolcs-Szatmár-Bereg
Telefon:
(42) 599 415 Call
Weboldal:
E-mail:
Üzenet küldése
Frissítve 3 hónappal ezelőtt| Cégadatok változtatása | Hibás adat

Leírás

1970-ben az egységesülo tanító- és tanárképzés következtében szükségessé vált a már muködo 2. sz. Gyakorlóiskola mellett egy új nyolcévfolyamos gyakorló általános iskola alapítása.

Cégleírás
Ezért 1970-ben a felsofokú tanítóképzo intézet gyakorlóiskolájának jogutódjaként megalakult az 1. sz. Gyakorlóiskola. Az intézmény a tanárképzo foiskola foépületében kapott elhelyezést. A foiskola profiljának bovülése és a hallgatói létszám emelkedése miatt a gyakorlóiskola a Jósavárosban 1980-ban felépített ötszintes épületbe költözött át.
Az új elhelyezés korszeru tárgyi feltételeket teremtett a gyakorlóiskola számára. A lakótelep belsejében felépített intézmény biztosította a nyugodt tanításhoz fontos zajmentes környezetet. Az épület tervezésekor figyelembe vették a sajátos gyakorlóiskolai funkciót azzal, hogy különbözo elokészíto, elemzo helyiségeket, eloadókat alakítottak ki. Az oktatás követelményeinek megfelelo technikai eszközökkel, jól felszerelt könyvtárral, olvasóteremmel, valamint tornacsarnokkal látták el az iskolát.
Iskolánk 1993. szeptemberében vette fel Eötvös József, a reformkor kiemelkedo írójának és közéleti személyiségének nevét.

Vélemények

sárga kamilla
1 Csillagok

oktatás

, 2011. november 23.

ez az iskola kívülről csodálatos de belül, oktatásilag és emberileg egy nagy nulla, és jellemezhetetlen pedagógusokkal.

Írjon véleményt a(z) Eötvös József Gyakorló Általános Iskola És Gimnázium részére!

Ossza meg tapasztalatait másokkal is!


CYLEX Árajánlatkérések

Kulcsszavak

Kulcsszavak:

Gimnázium, Iskola, Oktatás