Gemenci Erdő- És Vadgazdaság Zrt., Baja

Szent Imre Tér 2.
6500 Baja
Bács-Kiskun
Telefon:
(79) 324 144 Call
Fax:
(79) 324 181
E-mail:
Üzenet küldése
Frissítve több, mint 6 hónappal ezelőtt| Cégadatok változtatása | Hibás adat

Útvonal

Leírás

A Gemenci Erdő- és Vadgazdaság Zártkörűen Működő Részvénytársaság jogelődje 1968-ban alakult az Alsó-Duna összefüggő ártéri területén. Európában a legnagyobb kiterjedésű ártéri jellegű területen, 1993 július 1-től részvénytársasági formában 37.839 hektár állami tulajdonú erdőterületen és 70.349 hektár üzemi vadászterületen gazdálkodik. Az ártéri területek alkotják a Duna-Dráva Nemzeti Park dunai szakaszát (megközelítően 20.000 hektár).

Cégleírás
Keletről, illetve nyugatról az ártérhez kapcsolódik 10.200 hektár homoki, illetve 5.400 hektár dombvidéki terület erdőállománya. Az erdőterület Szekszárd ? Kalocsa vonalától délre, egészen az országhatárig húzódik a Duna jobb és bal partján, oldalsó határai Mőcsény, illetve Hajós községek. A Gemenc Zrt. négy, alapvetően erdő- és vadgazdálkodást végző (hagyományosan gazdálkodó) ? erdészet segítségével látja el feladatát, ezek a bátaszéki, szekszárdi, hajósi és pandúri erdészetek.
Továbbá két erdészet a hagyományos gazdálkodást kiszolgáló, kiegészítő tevékenységgel foglalkozik. A Rakodó és Hajózási Erdészet hajóparkjával és a Gemenci Erdei Vasút segítségével az időjárás- és árvízbiztos utakkal nem kellő mértékben feltárt ártéri területről ? kíméletes módon ? szállítja a kitermelt faanyagot a feladóállomásokra. Az erdészet ? az elmúlt években egyre inkább előtérbe helyeződő ? tevékenységei közé tartozik az ökoturisztika is.
Pörbölyön Erdei Iskola és a 2006-ban átadott Ökoturisztikai Központ várja a látogatókat.

Vélemények

Evcsy
5 Csillagok

Gemenc

, 2009. december 14.

Pörbölyön, a Gemenci erdőben található a kisvasút. Végigmegy az erdőn keresztül, szép lassan. Rengeteg kisállatot lehet megfigyelni, az erdő növényeit, fáit is. Kirándulóhelynek is nagyon jó. Rengeteg programot szerveznek, ami túrázással, erdőnézéssel, ebéddel, vasutazással van egybekötve. Osztály, vagy csoport szinten is fogadnak bárkit, úgy kedvezmény van a jegyek árára. Kicsiknek, nagyoknak egyaránt jó program. A kisvonat nyitott, így jobban lehet látni mindent. Jó idő esetén sok a szúnyog, erre számolni kell.
Horváthné Khol Erika
5 Csillagok

Gemenc

, 2007. december 20.

Baja körzetében a Gemenc erdészet képviseli a természetvédelmet a túrizmus és kirándulás lehetőségét és bíztositja a természetvédelmii területeket . A gemenci kisvasút a kedvencem !
Címkék: ## turizmus# kirándulás# erdészetErre válaszolok    Vitatott tartalom jelentése

Írjon véleményt a(z) Gemenci Erdő- És Vadgazdaság Zrt. részére!

Ossza meg tapasztalatait másokkal is!


CYLEX Árajánlatkérések

Hasonló cégek a közelben

  1. Rákóczi út 1.
    2057  Medina

Kulcsszavak

Kulcsszavak:

Erdészet, Erdész, Fafeldolgozás, Vaddisznó, Kisvasút, Trófea, Gímszarvas, Vadászterület, Erdő, Vadászház, Vadászkastély, Erdei Iskola, Idegenforgalom, Turizmus, Iskola, Üdülés, Személyszállítás, Mezőgazdaság, Természetvédelem, Fűrészáru, Duna, Vasút, Furészüzem, Tanösvény, Sétahajó, Állami, Erdogazdaság, Sió, Gemenc, Parkerdo, Kék Túra, Személyhajó, Ártér, Erdofelújítás, Génmegorzés, Vaddisznóskert, Fácántelep, Közjólét, Vadgazdaság, Feketególya, Kirándulóerdo, Feketenyár, Erdorezervátum, Cserta, Rezét, Hód, Világrekord, Ökoturisztika, Gemenci, Fogolytelep

Termékek

Vadászat, Erdőgazdálkodás, Erdészeti termék, Vadásztatás, Vadgazdálkodás