Katona Borház, Budapest

Borkő Utca 6-12., Borkő Utca és A Villa Utca Sarkán Helyezkedik el
1222 Budapest - Budafok

Telefon:
(+36) 1 226 3513 Call
Telefon:
(20) 2210871 Call
Fax:
(+36) 1 226 3513
Weboldal:
E-mail:
Üzenet küldése
Frissítve 5 hónappal ezelőtt| Cégadatok változtatása | Hibás adat

Nyitvatartási idők

hétfő
7:00 – 16:00
kedd
7:00 – 16:00
szerda
7:00 – 16:00
csütörtök
7:00 – 16:00
péntek
7:00 – 16:00
szombat
Zárva
vasárnap
Zárva

Nyitva

Nyitvatartási idő Katona Borház

Leírás

A Katona Borház Kft. 1996 őszén alakult vállalkozás, amely felélesztette a családi hagyományokat. Immáron 2 generáció dolgozik a borászatban. Boraink készítésénél felfontosabb feladatunknak érezzük a környezet tudatos gazdálkodást! Kevesebb vegyszer, több odafigyelés!
Balatonbogláron 55 hektár szőlőterület felett rendelkezünk, míg Tokaj-Hegyalján 2 hektárral büszkélkedhetünk! Boraink a tiszta, kifinomult ízvilágot és a borvidékben rejlő zamatokat tükrözik.
A világfajtákon (Chardonnay, Semillon, Sauvignon Blanc, Muscat Ottonel, Cabernet Sauvignon, Merlot) kívül régi magyar szőlőfajtákat (Irsai Olivér, Leányka, Olaszrizling, Királyleányka) is termesztünk. A szőlőt jelenleg szőlőskislaki pincénkben dolgozzuk fel, a bort Budafokon, a volt Hungária pezsgőpincében érleljük és palackozzuk.
A budafoki pince egy ágát Budafoki Borbank néven bemutatópincévé, rendezvényhelyszínné alakítottuk, itt a boros rendezvények, koncertek lebonyolítása mellett bortrezorokat alakítottunk ki borgyűjtőknek.

Cégleírás
A Katona Borház Kft. 1996 őszén alakult vállalkozás, amely felélesztette a családi hagyományokat. Jelenleg 47 hektáron termesztünk szőlőt a Balaton déli oldalán, a boglári borvidéken. Ezen a tájon már több, mint ezer éve termesztenek szőlőt. A terület adottságai igen jók, a klimatikus viszonyokat a Balaton víztükre kedvezően befolyásolja, a talaj változatos, jó szerkezetű, a táj szelíd lankáinak kitettsége is tökéletesen megfelel a szőlőtermesztés kritériumainak. Az itt termett borokat a finom szőlőzamatok és illatok, valamint a kiegyensúlyozott savszerkezet jellemzi.
A legjelentősebb világ-fajták (Chardonnay, Zöldveltelini, Sauvignon Blanc, Tramini, Semillon, Cabernet Sauvignon, Merlot) mellett igazi magyar szőlőfajtákat (Leányka, Királyleányka, Olaszrizling) is termesztünk. A szőlőt boglári pincészetünkben dolgozzuk fel, kierjedt boraink egy részét budafoki pincénkbe szállítjuk további kezelésre, érlelésre. Itt történik a palackozás és ezután az értékesítés is. Fehérborainkat acéltartályokban, reduktív körülmények között tároljuk palackozásig, az elsődleges íz- és zamatanyagok minél tökéletesebb megőrzése érdekében, míg a vörösborokat minimum 2 évig tölgyfahordókban érleljük, ezután kerülnek palackozásra AKipróbálhattam minden tudásomat, ugyanis itt az egész borászati vertikum működött, a szőlőfeldolgozástól kezdve az üdítőital- és pezsgőgyártásig. Borkészítéstől a vermutkészítésig mindennel foglalkoztam, feladatom volt ezek tervezése, szervezése, irányítása.
Mi készítettünk először Magyarországon aszeptikus (tartósítószer mentes) üdítőitalt, primőr bort Ferenc pincemester névnapja alkalmából (ez én lennék). Nemzetközi szinten is elismerték munkámat, két ezüstérmet is nyertünk a bordeauxi nemzetközi borversenyen a nyolcvanas évek közepén! Akkoriban ez csak tokaji bornak sikerült Magyarországon - rajtunk kívül. 1992-től a privát szférát erősítem, 1996 óta saját cégem borásza vagyok.
Idegen nyelvű leírás
Katona Borház Ltd. is an enterprise founded in 1996 autumn that revived the family traditions. Nowdays we cultivate grape on 47 hectares in the south side of Balaton, in the wine-district of Boglár. On this land grape has been being cultivated for more than a thousand years, its fundamentals are really good: the stretch of the water of Lake Balaton affects the clime prosperously, the ground is varied and rich, has good construction, the slopes are gentle, the precipitation is also very favourable for grape cultivation. Wines fructified here are characterized by fine grape-tastes, scents, and balanced acids. Beside of the most significant world-types the real Hungarian grape-types can also be found in the cultivation (Chardonnay, Sauvignon, Cabarnet, Princessin, Italian Riesling).
The fructified fruits are prepared in our wine-cellars in Boglár, our mellowed wines are transported into our wine-cellars in Budafok for further treatments, ripening. The bottled wines are kept there and we market them from there. Our white wines are kept in unoxidizable reservoirs until bottling in order to save the primary taste- and scent materials as perfectly as possible. The red wines are stored up for minimum two years in oak barrels, and only after that are they bottled. I attended the Viticultural Secondary School in Budafok, I took the final examination there in 1977 and then I practised the profession in Hungarovin.
Then I was enrolled to the University of Horticulture where I got a degree as engineer in 1984. I spent my practical studies in Balatonboglár where I became a cellar-leader in 1985, the viticulturist if the famous BB. I could try all my knowledge, because there the whole viticultural verticum worked from the preparation of the grape to the production of soft drinks and champaign. I was busy with not only wine- but with vermut-preparation, my task was to consider, organize and direct them.

Útvonal

Gazdasági információk

Közösségi adószám
12194023-2-43
TEÁOR kód
4634 - Ital nagykereskedelme

Kapcsolattartó személyek

Eszter Katona - Marketing

E-mail
Üzenet küldése

    Vélemények

    Legyen Ön az első, aki elmondja véleményét az alábbi cégről: Katona Borház

    Ossza meg tapasztalatait másokkal is!


    CYLEX Árajánlatkérések
    Facebook


    Hasonló cégek a közelben

    1. Vágóhíd U. 1.
      1222  Budapest
    2. Nagytétényi út 37-45.
      1222  Budapest
    3. Nagytétényi út 200-202.
      1222  Budapest
    4. Nagytétényi út 48
      1222  Budapest
    5. Nagytétényi Ut 48
      1222  Budapest

    6. Távolság: 340 m
      Nagytétényi út 48
      1222  Budapest

    Kulcsszavak

    Kulcsszavak:

    Borászat, Bortermelés, Pince, Borkóstoló, Szőlő, Borkereskedelem, Szőlőtermesztés, Szőlőfeldolgozás, Borház, Hordó, Chardonnay, Merlot, Rosé, Wein, Furmint, Kóstolás, Szőlészet, White, Cabernet, Grand, Cellar, Wines, Barrique, Champagne, Winery, Bouquet, Vine, Rizling, Grapes, Terroir, Pinot, Vineyard, Sauvignon, Blanc, Wine, Aroma, Étel, Kereskedelem, Wellness, Hidegtál, Mediterrán, News, Food, Drink, Red, Katona, Expert, Vintage, Supplier, Magazine, Recipe, Bottles, Beverage, Tasting, Érlelés, Recipes, Irsai, Stocks, Cor, Barrossa, Corks, Fermentation, Noir, Vinification, Brion, Burgundy, Riesling, Oxidised, Barrel, Primeur, Szőlőmuvelés, Wineries, Competitions, Grower, Reduktív

    Termékek

    Bor, Vörös bor, Fehér bor