Kisdér Község Önkormányzata

Petőfi U. 52.
7814 Kisdér
Baranya
Telefon:
72/372-080 Call
E-mail:
Üzenet küldése
Frissítve több, mint 6 hónappal ezelőtt| Cégadatok változtatása | Hibás adat

Útvonal

Leírás

A megyeszékhelytől 25 kilométernyi távolságra található az apró település. Területén 145 ember él 49 lakóházban, amelyből 4 az önkormányzat tulajdona. A vezetékes ivóvízellátás az otthonok 100 százalékában megoldott. A gázhálózatra való csatlakozás is minden ingatlanon megoldható. A kábel TV hálózaton jelenleg 10 csatorna nézhető, díj fizetés nélkül, internet csatlakozás is lehetséges minden család részére.
Az óvodások és az általános iskolások a szomszédos, mindössze 4 kilométerre fekvő Baksa, intézményeibe járnak ahova falu busza szállítja őket minden tanítási napon. Ezen intézményeket, Kisdér, közösen üzemelteti a többi, társult önkormányzattal. A falu egyetlen utcájának a sok örökzöldön kívül a faluház és a harangláb kölcsönöz sajátos külsőt. A kápolna mellett egy közel másfélszáz fő befogadására, ünnepi rendezvények tartására is alkalmas kultúrház teremt lehetőséget a helybéliek közösségi együttlétéhez.
A faluházban kapott helyet a község könyvtára, de klub is működik. ...

Cégleírás
Falugondnoki rendszer-, falubusz működtetése; a kábeltelevíziós rendszer ingyenes kiépítése és működtetése; születési-, házassági-, temetési segély alanyi jogon; lakásbővítési, -tatarozási, konfortosítási (központifűtés, fürdőszoba), fiatal házasoknak vásárlási támogatás, ingyenes kommunális hulladékgyűjtés, elszállítás, a lakosság telefonellátottságának növelése érdekében eljárás, a földgázbekötések szervezése, anyagilag támogatása. A nyugdíjasok részére kirándulások támogatása: Tihany, Badacsony, Keszthely, Gerenjei-búcsú, Andocs, Székesfehérvár, Sárvár és Pannonhalma, Budapest Parlament, Nagycenk és Sopron-horpács, Ópusztaszer és Szeged, Dunaszentgyörgy, Gödöllő és a Nemzeti Múzeum, Drávai-hajóút és Villányi borkóstolás, stb. Minden évben meglátogatjuk a Gazdanapokat Szentlőrincen, részt veszünk a Megyenapokon.
A hívek rendszeresen látogathatják Máriagyűdöt a jeles ünnepeken. Szervezett, ingyenes színházlátogatás a Pécsi Nemzeti Színházban.
Gyermekeknek, nyugdíjasoknak minden évben Húsvétkor, Karácsonykor ajándékokkal kedveskedünk. A gyerekek minden évben Balatonbogláron fürdési lehetőséget biztosítunk.

Vélemények

Legyen Ön az első, aki elmondja véleményét az alábbi cégről: Kisdér Község Önkormányzata

Ossza meg tapasztalatait másokkal is!


CYLEX Árajánlatkérések

Hasonló cégek a közelben

 1. Kossuth U. 25.
  7814  Ócsárd
 2. Rákóczi U. 1.
  7833  Görcsöny
 3. Rákóczi U. 22.
  7814  Siklósbodony

 4. Távolság: 3.47 km
  Petőfi U. 5.
  7834  Baksa
 5. Dózsa György U. 10.
  7814  Babarcszőlős
 6. Fő U. 37.
  7833  Szőke

Kulcsszavak

Kulcsszavak:

Önkormányzat, Településfejlesztés, Kultúra, Polgármesteri Hivatal, Településrendezés, Lakásgazdálkodás, Köztiszt, Közszolgáltatás, Szociális Ellátás, Köztemető Fenntartása, Oktatás, Közigazgatás, Pályázat, Közművelődés