Márton Lakóotthon, Nyúl

Táncsics Mihály Utca 174.
9082 Nyúl
Győr-Moson-Sopron
Telefon:
(96) 364 183 Call
Telefon:
(96) 540 133 Call
Telefon:
(30) 937 2645 Call
Weboldal:
E-mail:
Üzenet küldése
Frissítve több, mint 6 hónappal ezelőtt| Cégadatok változtatása | Hibás adat

Útvonal

Leírás

Márton Lakóotthon ellátási formáját tekintve ápoló-gondozó célú lakóotthon, amely 12 fő közepesen sérült fiatal számára biztosít folyamatos és tartós gondozást, ápolást, valamint egész napos és éjszakai felügyeletet, az ellátást igénybevevő egyéni igényeinek minél szélesebb körű figyelembevételével.

Cégleírás
A "Híd a jövőbe" Értelmi Sérülteket Segítő Alapítvány által létrehozott Márton Lakóotthon építési munkálatai - 2002. őszén kezdődtek el, és több mint két évi megfeszített munka eredményeképpen a lakóotthon 2004. október 04-én már fogadhadta az első otthonlakókat. A Márton Lakóotthon a Győrtől 10 km-re fekvő Nyúl községben épült fel, a Táncsics u. 174. szám alatt, egy 3000 m2-es belterületi ingatlanon.
Az ingatlan megválasztásának elsődleges szempontja volt a jó megközelíthetőség és a Győrtől való viszonylagos közelség. Az ingatlan és a rajta fekvő épületegyüttes - fekvését tekintve tehát gyakorlatilag szervesen beágyazódik mind a községbe, mind a szűkebb értelemben vett lakókörnyezetbe, ami a későbbi integráció szempontjából nem elhanyagolható körülmény. Megközelíthetőségére pedig jellemző, hogy a vidéki buszmegálló az ingatlannal szemben található, ami a lakóotthon szakembereinek és a lakók közlekedése szempontjából óriási előnyt jelent. Az alacsony férőhelyszámból adódóan családias jellegű, ami minden korábbi szociális ellátási formához képest nagyobb mértékű odafigyelést, és sokkal személyesebb bánásmódot tesz lehetővé. Az ellátottak köre teljes egészében az iskolaköteles kort /16 életév/ betöltött, értelmileg középfokban sérültek közül kerül ki /köztük down szindrómás és autista fiatalok/.
Sérültjeink átlagéletkora 26 év, a legfiatalabb lakó 19 éves, a legidősebb 37 éves. Az otthonlakók ellátásáról, kíséréséről és foglalkoztatásáról 7 fős személyzet gondoskodik: az otthonvezetőn kívül 1 fő fejlesztőpedagógus, 2 fő szociális segítő, 2 fő szociális gondozó-ápoló és 1 fő éjszakás nővér. A lakók egészségi állapotát heti 4 órában a helyi körzeti orvos felügyeli.

Vélemények

Legyen Ön az első, aki elmondja véleményét az alábbi cégről: Márton Lakóotthon

Ossza meg tapasztalatait másokkal is!


CYLEX Árajánlatkérések

Hasonló cégek a közelben


 1. Távolság: 9.12 km
  Petőfi Utca 20.
  9122  Felpéc
 2. Ikva Utca 70.
  9024  Győr
 3. Ikva U. 49.
  9024  Győr
 4. Vasvári U. 2
  9023  Győr
 5. Mónus Illés U. 49.
  9024  Győr
 6. Bem Tér 15.
  9024  Győr

Kulcsszavak

Kulcsszavak:

Alapítvány, Közhasznú alapítvány, Gyermekalapítvány, Oktatási alapítvány, Fogyatékos támogatás, Fogyatékos Ember Érdekvédelem, Fogyatékos Ember Érdekképviselet, Szociális Ellátás, Lakóotthon, Fogyatékosügyi szervezet, Értelmi Fogyatékos Tanuló Oktatás, Fogyatékosügy, Fogyatékos Gyermek Oktatás, Fogyatékos Gyermekek Segítése, Nevelootthon, Mozgásterápia Fogyatékosoknak, Értelmi Fogyatékos Tanuló Nevelés, Fogyatékos Sport, Értelmi Fogyatékos Iskola, Fogyatékkal Élok Sportja, Értelmi Fogyatékosok Sporttevékenysége, Enyhe Értelmi Fogyatékos Iskola, Középsúlyos Értelmi Fogyatékos Iskola, Fogyatékkal Élok Sportolási Lehetosége, Családias Jellegu Lakóotthon, Sportolási lehetoség Fogyatékosoknak, Alapítványi tevékenység, Bentlakásos Intézmények