Somló Volán Zrt, Ajka

Hársfa U.7.
8400 Ajka
Veszprém
Telefon:
(88) 312 377 Call
Telefon:
(88) 311 208 Call
Fax:
(88) 312 237
Weboldal:
E-mail:
Üzenet küldése
Frissítve több, mint 6 hónappal ezelőtt| Cégadatok változtatása | Hibás adat

Útvonal

Leírás

A SOMLÓ VOLÁN Zrt. alapvető tevékenységi körébe a menetrendszerű közúti, távolsági (helyközi) személyszállítás, a nem menetrendszerű közúti, távolsági személyszállítás és a menetrendszerű közúti helyi személyszállítás tartozik

A Somló Volán Zrt. fő működési területe Veszprém megye dél-nyugati térsége, amely Ajka, Tapolca, Sümeg, Devecser és Badacsonytomaj városokkal együtt 93 települést foglal magába. A három kistérségben (ajkai, tapolcai és sümegi) 53 település lakosszáma nem éri el az 500 főt, a zsáktelepülések száma 29. A térségre jellemző aprófalvas településszerkezet fokozott felelősséget ró a társaságra, hiszen a főbb útvonalaktól - legyen az közút, vagy vasút - elzárt településeken az autóbusz az egyetlen tömegközlekedési eszköz!

Cégleírás
A megye többi Volán társaságával hálózatot alkotva a Somló Volán a régió helyközi és távolsági közlekedésben is jelentős szerepet játszik. A társaság távolsági járataival csaknem valamennyi dunántúli megyeszékhely elérhető, Budapest irányába - érintve ezzel két megyeszékhelyet is - pedig naponta több járat is indul Ajkáról, Devecserből, Sümegről és Tapolcáról.

A társaság emellett Ajka város helyi járati közlekedését is biztosítja.

A működési terület vállalkozásai szívesen veszik igénybe a Zrt. személyszállítási járműveit dolgozóik munkába szállítására is. Emellett 19 térségi önkormányzattal közvetlen szerződéses kapcsolat biztosítja a lakosság magasabb szintű ellátását.

A társaság különjárati célra is felkészített autóbuszait Veszprém megye idegenforgalmi szervezetei mellett, számos budapesti utazási iroda is szívesen veszi igénybe. Így a Somló Volán Zrt. autóbuszai Európa valamennyi országába elviszik az utazni vágyókat.

Alapvető feladatai mellett - a helyi adottságok és vevői igények figyelembevételével - a társaság belkereskedelmi szolgáltatást (gázolaj, anyag és alkatrész értékesítést) és ipari tevékenységeket (műszaki szolgáltatások) is végez. A társaság ajkai műszaki telephelyén vállalja:
- személy és haszonjárművek műszaki vizsgára történő felkészítését és időszakos műszaki vizsgáztatását, - gépjárművek környezetvédelmi vizsgálatát, - gépjárművek hibafeltárását, egyes diagnosztikai berendezések vizsgálatát, hibaelhárítását, - haszonjármű légfékrendszerek vizsgálatát, - tachográf beépítését, időszakos vizsgálatát, - egyéb járműjavítási szolgáltatásokat.

A társaság hatékonyabb gazdálkodása érdekében, a Somló 2006. Kft. megalakításával megkezdte a járműjavítási üzletág leválasztását, annak piaci körülmények közötti működtetését. Az ipari tevékenységet végző Kft. készen áll a nagyjavítások fogadására is.

Gazdasági információk

Közösségi adószám
11671017-2-19
TEÁOR kód
4939 - Közúti személyszállítás

Vélemények

Mátéé
4 Csillagok

somló volán

, 2009. december 16.

Igazábol én keveset utazok buszokon deh régebben és azért néha-néha most is rákényszerülök hogy autóbuszra száljak.Különösebben nincs semmiféle problémám a járatokkal nagyábol időbe érkeznek be és komfort szempontjábol se rosszak.Lehet hogy ezentúl többet fogok buszozni.
ITI
3 Csillagok

volán

, 2009. december 14.

Nem vagyok teljes mértékbe megelégedve a volán társasággal, sajnos bevett szokás hogy ha egy busz indulása 8.00 ra van kiírva akkor a busz 8.02-8.05 kor áll be így jobb esetbe 8.10 kor el is indul, aki persze tovább utazik esetleg csatlakozással annak ez a 10 perc nagyon sokat számít. Valamint sok estebe találkoztam olyan buszokkal ahol egy 180 cm felnőtt ember nem fér bele az ülésbe kényelmesen. Némelyik buszsofőr pedig elég barátságtalan.
Gottfried Ariel Tibor
4 Csillagok

busz

, 2009. december 11.

Én nap mint nap utazok a Somló Volánnal.Iskolába a 14-es busszal megyek minden reggel és a buszsofőrök nagyon kedvesek.Nem hajtanak, Ügyelnek az utasok épségére.Ami szerintem nagyon fontos.Én Ajánlom mindenkinek hogy utazzon a Somló Volánnal
Címkék: ## volán utazásErre válaszolok    Vitatott tartalom jelentése

Írjon véleményt a(z) Somló Volán Zrt részére!

Ossza meg tapasztalatait másokkal is!


CYLEX Árajánlatkérések

Hasonló cégek a közelben


 1. Távolság: 2.26 km
  Kiskert Utca 2
  8400  Ajka

 2. Távolság: 2.54 km
  Forrás út 20.
  8448  Ajka
 3. Bajcsy-Zsilinszky U. 70.
  8400  Ajka

 4. Távolság: 9.75 km
  Jókai Mór Utca 62.
  8500  Pápa

 5. Távolság: 15.41 km
  Kossuth U.151
  8440  Herend

 6. Távolság: 17.36 km
  Petőfi Sándor U. 66.
  8443  Bánd

Kulcsszavak

Kulcsszavak:

Gumiabroncs, Szállítmányozás, Szállítás, Alkatrész, Személyszállítás, Közlekedés, Megbízhatóság, Muszaki vizsgálat, Közlekedésbiztonság, Gázolaj értékesítés, Távolsági Járat, Akkumulátor értékesítés Haszongépjármuvekhez