Szent István Társulat Katolikus Könyvkiadó, Budapest

Kossuth Lajos Utca 1.
1053 Budapest - V. KER.

Telefon:
(1) 318 6144 Call
Telefon:
(1) 318 6957 Call
Telefon:
(1) 317 0974 Call
Weboldal:
E-mail:
Üzenet küldése
Frissítve több, mint 6 hónappal ezelőtt| Cégadatok változtatása | Hibás adat

Útvonal

Leírás

A Társulat fő profilja a könyvkiadás

Cégleírás
Szent István Társulat 1998. május 1-jén ünnepelte fennállásának 150. évfordulóját. Hazánk legrégibb könyvkiadója átélt és túlélt két világháborút, több forradalmat és rendszerváltozást, s a békeévekben számtalan általános gazdasági válságot, melyek egyenként is tucatnyi hasonló intézményt tüntettek el a történelem süllyesztőjében.
A Szent István Társulat e 150 év során nemcsak könyvkiadóként működött; jelentős szerepet vállalt a magyar kulturális és tudományos élet szinte minden területén. Tagjai és pártolói sorában olyan neves személyek tevékenykedtek, mint Eötvös József, gróf Apponyi Albert, gróf Zichy Nándor, vagy Deák Ferenc. E könyvek közt találhatunk könnyed, a köznépnek szóló műveket, komoly tudományos munkákat, iskolai tankönyveket, s nem utolsósorban katolikus hitbuzgalmi kiadványokat.
Mindezeket figyelembe véve nem meglepő, hogy a huszadik század első harmadában a Szent István Társulat európai mércével mérve is a legnagyobb kiadók közé tartozott.

Vélemények

Kovács Nikolett
2 Csillagok

Szent István társulat

, 2007. december 27.

Sajnos az egyetemünk összes kiegészítője a Szent István társulat gondozásában jelenik meg. Azért sajnos, mert drágák és gyenge minőségűek. Közvetlenül az egyetemünk mellett van a boltjuk, mégis alig adnak valami kedvezményt, jobban járok, ha más boltból rendelem, mert ott olcsóbb. A kiszolgálás rémes, nagyon sok évfolyamtársam már nem is jár oda, mert nem bírják elviselni azt a nőt. Év elején, amikor a legnagyobb a tumultus, lezárják a könyveket, így a sor a volt előtt kígyózik, ahelyett, hogy beengednék az embereket a terembe, hogy maga válogassa össze a csomagját. Szörnyű.
Címkék: ## könyv# kiadó# tankönyvekErre válaszolok    Vitatott tartalom jelentése

Írjon véleményt a(z) Szent István Társulat Katolikus Könyvkiadó részére!

Ossza meg tapasztalatait másokkal is!


CYLEX Árajánlatkérések

Hasonló cégek a közelben

 1. Kossuth L. U. 1.
  1053  Budapest

 2. Távolság: 100 m
  Kossuth Lajos Utca 14-16.
  1053  Budapest

 3. Távolság: 150 m
  Ferenciek Tere 9.
  1053  Budapest

 4. Távolság: 230 m
  Semmelweis U. 25.
  1052  Budapest

 5. Távolság: 300 m
  Váci Utca 40. I/7.
  1056  Budapest

 6. Távolság: 310 m
  Egyetem Tér 5.
  1053  Budapest

Kulcsszavak

Kulcsszavak:

Kiadó, Könyvek, Katolikus, Szent István, Könykiadó, Szent István Társulat Katolikus Könyvkiadó, Szent István Társulat, Az Apostoli Szentszék Kiadója