Szicsek Gyümölcsszesz És Likőr Üzem Kft., Tiszaföldvár

Újkincsem 17.
5461 Tiszaföldvár
Jász-Nagykun-Szolnok
Telefon:
(56) 570 559 Call
Weboldal:
E-mail:
Üzenet küldése
Frissítve több, mint 6 hónappal ezelőtt| Cégadatok változtatása | Hibás adat

Leírás

A családi vállalkozás gyökerei az 1900-as évekig nyúlnak vissza, amikor Magyarországon leginkább elterjedt volt a hagyományos kisüsti pálinkafőzés. A Szicsek család pálinkafőzdéje a Kőrös folyók melletti Mezőberényben, a Viharsarokban, a család tanyáján épült fel.

Cégleírás
Ital-nagykereskedelem Ital nagykereskedelme, saját szeszfőzés. Ó-Barack, 0,7-44%, Ó-Szilva, 0,7-44%, Törköly, 0,75-44%. A korszak nem kímélte az embert, a tájat. A család a háborúk és az azokat követő időszak nehézségei elől a Szolnok megyei Tiszaföldvárra települt. A vidék virágzó kultúrájú mezőgazdasága kilenc főzdét látott el gyümölccsel.
Mielőtt a család újraindíthatta volna üzemét, ismét közbeszólt a történelem. Az 1949-50-es években minden eszközt államosítottak, a családi üzemet megsemmisítették, de lehetővé tették, hogy állami alkalmazottként, egy másik üzemben újra főzhessenek Szicsek pálinkát. 1988-ban Szicsek Gyümölcsszesz- és Likőrüzem néven újraindult, folytatódott a tradíció. A kisüzem a rendszerváltó Magyarország egyik jellemző gazdasági modellje.
A pálinkafőzde az újraindulás után két évvel jelent meg a piacon termékeivel. Alkalmazkodva a fogyasztás magyar hagyományaihoz eleinte 50, 2000-től 40-45% alkoholtartalommal palackozott a cég. Az italkínálatban már a kezdetektől valamennyi termesztett gyümölcs párlata jelen volt.

Vélemények

pst01
5 Csillagok

Szicsek

, 2009. december 14.

Szicsekéknél vannak olcsóbb, gyengébb minőségű, és drágább, jó minőségű szeszes italok egyaránt. mindenki megtalálja a kedvére valót. A pálinka amit ők tudnak főzni egyértelműen kiemelendő. Én igazából nem szeretem a pálinkát, viszont a "hozzáértők" dicsérik az ők által készített nedűt.

Írjon véleményt a(z) Szicsek Gyümölcsszesz És Likőr Üzem Kft. részére!

Ossza meg tapasztalatait másokkal is!


CYLEX Árajánlatkérések

Kulcsszavak

Kulcsszavak:

Áruszállítás, Logisztika, Pezsgő kereskedelem, Szeszesitalok, Italforgalmazás, Élelmiszer, Italnagykereskedelem, Pálinka rendelés, Ital, Sör, Bor, Palackozás, Üdítőital, Pálinka, Pálinkafőzde, Pálinka Webáruház, Pálinka Vásárlás, Minőségi Pálinka, Kommersz Szeszes Italok, Pálinka Műhely