LezárvaAdótanácsadás,
Közzétette , 2014. november 11.
Ellenőrzött ajánlatkérés | 3 Kérdés(ek) | 3 Ajánlat(ok)
Dunaharaszti, Pest
Tiszelt Tanácsadó iroda! Magánszemély vagyok. Devizahitel részlet fizetési nehézségek miatt a jelzáloggal terhelt lakást el kellett adni.A lakás a 2 lányom nevén volt fele-fele tulajdonban. Az egyik iskolába jár, 20 éves a másik 22 éves 4 órában dolgozik minimális fizetéssel.A lakást NEM nyerészkedési céllal hanem anyagi okok miatt adtuk el.8 millió forint volt a vételár.Szeretném tudni, hogy van e lehetőség a lányaimnak arra, hogy a fizetendő adót csökkentsék? Van e esély arra, hogy kérvényt írva az adóhatóságnak elengednek a teljes összeg utáni adóból? Annál is inkább, mivel 5 millió forintot nem is láttunk, a vevő egyenesen az OTP-be fizette be ,ezzel kiegyenlítve a devizahitelt? Legalább ezután az összeg után lehetne kedvezmény kérni? Mint írtam az egyik lányom nappali tagozatos tanuló nincs keresete a másik nettó 38.00 ft-ot keres havonta és mellette esti iskolába jár. Nem gondolom, hogy nem kell adót fizetni, csak mérsékelni szeretnénk ha van rá esélyünk, ebben szeretnék tanácsot kérni. A tanácsadásért fizetendő díjat kérem írják meg.

Nyilvános üzenőfal

 1. Szisztema Számitástechnikai És Könyvvezetési Bt, Közzétette , 2014. november 12.

  A megkeresésben nem szerepel, hogy mikor került a lányok tulajdonába az ingatlan, ez fontos információ, hiszen ez alapján kell az adófizetési kötelezettséget megállapitani

 2. Szisztema Számitástechnikai És Könyvvezetési Bt, Közzétette , 2014. november 13.

  Bocsánat, és azt is kellene tudni, hogy mennyiért vették!

 3. Annumerus Consulting Kft, Közzétette , 2014. november 14.

  Tisztelt Asszonyom! A leírt eset személyes megbeszélést igényel. Kérem hívjon fel a 06-20-915-55-75 telefonszámon. Köszönöm.

Beérkezett ajánlatok(3)

 1. Szignetta Könyvelőiroda, Közzétette , 2014. november 12.
 2. Könyvelő-Adótanácsadó, Közzétette , 2014. november 13.
 3. Cks Business Controll Kft, Közzétette , 2014. november 18.