66nap Hungária Kft. - Termékek, ajánlatok, hírek

Hírek

Már Nógrád és Heves megyében is jelen vagyunk!

2019.03.07.

Tisztelt Nógrád és Heves megyeiek!

Megnyitottuk új kirendeltségünket a Nógrád megyei Alsótoldon, igy biztosítva ügyfeleinknek a gyorsabb kiszállás és munkavégzés lehetőségét. További információ: 06 70 701 8198 vagy 06 70 774 86 66
HACCP, rágcsálóirtás, rovarirtás - 66nap Hungária Kft.
Weblapunk, ahol online kalkulátorunk és árajánlat kérőnk is elérhető: https://www.66kartevoirtas.hu/

Cikkek

ELKEZDŐDÖTT A DARÁZSSZEZON!

2019.03.05.

A nyári medencézések és kerti partik megkeserítője: a DARÁZS!

Még a legfegyelmezettebb ember is összerándul, ha a teraszon ülve étkezés közben 5-6 darázs bóklászik az arca előtt, próbálva végigkóstolni az asztalra kitett ételeket. A darázsnak mindegy, hogy gyümölcsleves, vagy sült hús, pezsgő, vagy sör van előttünk. Neki minden kell! 

 

Hessegetjük szelíden, de a gyerek velünk szemben már nem meri a villát se megfogni, csak húzza össze magát. Fogy a türelem, de nem a darázs! Egyre több jön, jó a kommunikációjuk: Csajok, potyaebéd van a Rozmaring 7-ben! (Nem hímsovinizmus. Csak a nőstények termelnek mérget!)

Meleg van, egyre agresszívabbak, és hirtelen vége a családi ebédnek, a gyerek felsír, az a dög „megcsípte”! Persze, tudjuk, hogy szúrta, de jön az ecetes borogatás, és dühösen nézzük az elárvult asztalon lakmározó darázshordát. A ház asszonya a gyereket átölelve szemrehányóan néz ránk.

Mit tegyünk?

Megkeressük a rovarirtó spray-t, és lefújunk 8 és fél db-ot a körülöttünk kerengő 25-30-ból. Mi is megkapjuk a felbőszült darazsak egyikétől kiutalt szúrást, majd sziszegve visszavonulunk, és a neten „zsoldosokat” fogadunk, azaz keresünk egy irtással foglalkozó szakvállalatot. Közben megtudjuk, hogy hazánkban milyen darazsak fordulnak elő, hogyan élnek, mit esznek, hogyan szaporodnak. Ha szerencsénk van, a kiérkező szaki tényleg tudja a dolgát, és nem a tető, vagy a szigetelés lerombolásával kezd neki a munkának. A komolyabb kolóniák felszámolása veszélyes feladat lehet megfelelő védőeszközök, és speciális szerek és szerszámok nélkül!

A meggondolatlan akciók (Nem lesz itt semmi baj, Bélám, ha én begyújtom ezt a jó kis féktisztítót!) akár életveszélyes helyzetet is okozhatnak, például, ha az ötödik szúrás után derül ki, hogy az illető allergiás a darázs mérge által kiváltott folyamatokra. Nem beszélve arról, ha éppen lódarázzsal állunk szemben!

Kollégáink felkészült, profi szakemberek, akik a probléma elhárításán túl figyelemmel vannak az ügyfelek érdekeire, így teljesen elkerülhetőek a darázsirtás közben felmerülő károkozások. Például, nem állunk neki a telepített kerti tó mellett-felett irtani, a vízfelület takarása nélkül. Ha meg kell fúrni a héjjazatot, akkor azt csak takart helyen tesszük meg, amit utána sziloplaszttal újra lehet tömíteni anélkül, hogy messziről virítana. Port és permetet használunk a darázsirtáshoz, eddigi eredményünk 100%-os hatékonyságú.