Debreceni Zárszerviz, Zárszerelő, Hevederzár - Termékek, ajánlatok, hírek

Hírek

Debreceni Lakás Szerviz

2011.03.03.

Debreceni Lakás Szerviz Szolgálat 06703547373. Szolgáltatások vízszerelésben, duguláselhárításban, villanyszerelésben, zárszerelésben, kádfestésben, lakásfestésben és sok egyéb javításban, beépítésben, szerelésben karbantartásban.

Cikkek

Zárbetét kivitelek

2012.05.25.

Normál zárbetét

A használatban lévő zárbetétek túlnyomó többsége ebbe a kivitelbe sorolható. Mindkét oldalról kulccsal működnek. Előnyük, hogy minden típusból ezek ára a legkedvezőbb, hátrányuknak annyi említhető, hogy amennyiben a zárbetétben belülről benne van a kulcs, akkor kívülről nem lehet kinyitni az ajtót. Valószínüleg az Ön zárbetétje is ilyen!

Gombos zárbetét

Ezek a zárbetét kivitelek már kiküszöbölik a normál zárbetétnél ismertetett problémát, mégpedig úgy, hogy belülről kulcs helyett egy esztétikusan kidolgozott forgatógomb elforgatásával lehet az ajtót nyitni és zárni. A gombot gyakorlatilag a kulcs helyett használjuk. Előnye így, hogy kényelmes belülről a mindennapi használat, valamint a kulcs nem maradhat a zárbetétben. A gombot bármilyen állásban hagyja, kívülről kulccsal szabad a bejutás. A gombos zárbetétet előszeretettel alkalmazzák olyan helyeken ahol kívül is kilincs van, mert azt ugyebár mindig rá kell "fordítani".

Vészfunkciós zárbetét

Ezek a zárbetét kivitelek is a normál zárbetétnél ismertetett problémát küszöbölik ki, de ezek belülről is kulccsal működnek. A belül maradt kulcs problémáját belső speciáis kialakításukkal oldják meg, ugyanis a benne lévő "dupla kuplung" akkor is lehetővé tesz a nyitást, ha a másik oldalról benne a kulcs a zárbetétben. Mivel itt belül is kulcsot használunk, így általa az üvegfelülettel rendelkező ajtók esetén is megoldható a belül maradt kulcs problémája.

Törésvédett zárbetét

Magyarországon a "zárbetét törés vagy zártörés" néven ismert betörési mód a leggyakoribb. A törésvédett zárbetétek a kialakításukkal állnak a módszer útjába, ugyanis gyártásuk során nemesacél erősítést kapnak hagyományosan leggyengébb pontjukon, a rögzítő furatnál. Más gyártók, szándékosan máshol gyengítik meg a zárbetét házát, így törési kísérlet esetén meghatározott ponton törik el a zárbetét, de ezzel a betörő még nem került közelebb céljához. A lényeg, hogy általuk a zártörés mint lehetőség, kizárható. A törésvédelem minden gyártónál csak a magas biztonságú zárbetéteknél elérhető, így kijelenthető, hogy a törésvédett zárbetétek az egyéb betörési módok ellen is fokozottan védettek.

Fogaskerekes zárbetét, avagy hevederzár betét

A fogaskerekes zárbetétek onnan kapták nevüket, hogy a kulcs elforgatása egy fogaskerék elfordulását eredményezi. A kivitelt elsősorban hevederzárakban alkalmazzák, de egyre gyakrabban találkozunk velük egyes kulcsemelésés zárakban. Ezeknél a zárbetéteknél a méret mellett a fogaskerék két adatára is szükség van, mégpedig az átmérőjükre, valamint a fogainak a számára.

Felsőzár betét

A felsőzár betéteket ún. fáfordítós pótzárakban alkalmazzák. A zárbetét alapjában kör alakú előlappal rendelkezik, másik oldalán egy az ajtó vastagságához szabható lapos fém alkatrész áll ki belőle, amely összeköti az ajtó belső oldalára szerelt zártesttel.

Félbetét

Ezek az általában 10x30-as méretek elsősorban billenős garázsajtókban, néha páncél és lemezszekrényekben fordulnak elő. Csak egyik oldalukon van kulcsnyílás. Nevük találó, tényleg úgy néznek mint egy félbevágott zárbetét.

Zárak

2012.05.25.

Zár - bevésőzár ajtózár a leggyakrabban előforduló típusok mellett ritkának mondható darabokat is tartalmaz. A bevésőzár témakörből a standard típusokon túl mint a Lővér vagy Dose zár találhatóak elsősorban az MCM égisze alól kikerülő ritka mérettel megáldott darabokat is.

A portálzár termékkör a mindenhol kapható Euro-Elzett típusok mellett az MCM márkanév alól kikerülő kampós, görgős, kilincs nélküli portálzárakat is tartalmazza.

Többpontos zár alkategóriánkban G-U, Euro-Elzett és MCM ötpontos zárakat találhatunk amelyeket elsősorban mint a műanyag ajtó zárja keresnek, pedig fa ajtókban is előfordulnak.

A másodzár kategóriánkban olyan zárakat találhat amelyeket kiegészítő zárként alkalmaznak a legtöbbször általában egy bevésőzár mellé. Fa és fémajtóhoz való típusokkal egyaránt találkozhat.

Szerelésükben segítséget kérhet a Debreceni Zárszerviztől.

Üzleti partner keresés

Üzleti partnert keresek Nyíregyházán

2012.06.01.

Üzleti partnert keresek Nyíregyházán zárszerviz, zárszerelés témakörben.

Üzlettársat keresek Debrecenben!

2011.03.03.

Épületgépészeti szerelésekhez üzlettársat keresek Debrecenben!