Hubox Hungary Kft. - Termékek, ajánlatok, hírek

Hírek

Aktív tűzvédelmi rendszer kapcsoló-berendezések biztonságos üzemeltetésért.

2013.06.25.

A német Lohmeier cég együttműködve a Müncheni Multimon céggel egy automatikus tűzfelismerő és oltó berendezést kínál a tűzveszélyes üzemeltetési helyeken - magas csomagolóanyag mennyiségű terek, zárlatveszélyes üzemelések, túlmelegedést okozó üzemeltetések - alkalmazott kapcsoló szekrény rendszerekhez. 

Az alkalmazás védelmet nyújt minden időben a vagyoni károk ellen a biztonság érdekében és megakadályozza a leállások által okozott kieséseket.
A rendszer gyors működése révén megakadályozhatók a tűz tovaterjedésével járó óriási károk.
A rendszer nagyon könnyen installálható.

A védelem kifejezetten alkalmas elektronikus rendszerek, vezérlő és ellenőrző-központok, számítógép központok, laboratóriumok, valamint a villamosenergia-ellátás és elosztó létesítmények esetén.

További felhasználási lehetőség a fa- és fémfeldolgozás területe, ahol könnyen gyulladó, vagy magas hőmérsékletű és tűzveszélyes anyagok fordulhatnak elő, szélerőművekben, vagy ahol a tűzoltás csak elérhetetlen távolságban létezik.
A rendszer részei: egy fő vezérlő szekrény, beépített tűzjelző rendszer, figyelő- és oltógáz ellátó csővezetékek.

Kapcsoló szekrényként a Lohmeier cég RS sorozatú sorolható szekrényei használhatók egy kis kiegészítő átalakítással, de a fali szekrények esetében is lehetséges a működtetés.

A rendszert közvetlenül a szekrények mellé, vagy külön helyre is telepíthetjük (utóbbi esetben max. 20 m távolságban).
Egy füstelemző rendszer folyamatosan figyeli az érzékelő csöveken át a füst, ill. korom képződést a levegő elemzésével.
Fejlődő tűz esetén a rendszer áramtalanítja a kapcsoló szekrényt a főkapcsoló által, riasztja a tűzoltóságot és a környezetet sziréna és jelzőfény segítségével tájékoztatja.
A tűz kioltását argongáz segítségével végzi. A tűzoltó habbal ellentétben ez nem okoz további károkat és idővel eltűnik.

A LOHMEIER cég kínálatában elérhető lesz egy önálló aktív tűzoltó rendszer 19" formátumban. Ez, mint egy független egység alkalmazható zárt informatikai rendszerek vagy egyéb zárt szekrényrendszerek esetében. A rendszert, amely a tüzet kifejlődési fázisban észleli - így akadályozva meg súlyos károkat - termelési rendszerek, szerverek és telekommunikációs szekrények, áramelosztó és távirányító panelek és szekrények védelmét szolgáló használatra tervezték.
 

Kapcsolószekrények az összes klímaviszonyokra kültéri rendszermegoldások a LOHMEIER cégtől

2013.06.25.

A kültéri házak és kapcsolószekrények, azok felhasznált anyagai általában rendkívül mostoha körülményeknek vannak kitéve a napszakok és évszakok változásai miatt.

A felhasználóknak figyelembe kell venni, hogy az UV sugárzás miatt a házak anyaga és a tömítések elöregednek, ami oda vezethet, hogy a szekrények tömítetlenné válnak. A nagy éjszakai és nappali hőmérséklet különbségek, amelyek nem csak nyáron történnek meg, a szekrényben negatív nyomást okoznak. Ilyenkor a szekrény levegőt szív be és vele páratartalmat is, amely lecsapódáskor károsíthatja az elektronikai elemeket, alkatrészeket.
A LOHMEIER cég standard szekrényei lehetőséget biztosítanak kültéri alkalmazás esetén fenti hibajelenségek ellen. A környezeti és helyszíni telepítési feltételek egy kültéri házra különböző védelmi intézkedéseket igényelhetnek. A felhasználók széles skálán választhatnak a gazdaságilag ésszerűtől a legjobb műszaki megoldásig, a kiviteli célnak legjobban megfelelő, mindig egyénre szabott alkalmazást. Már a tervezési szakaszban fontos figyelembe venni a változó időjárással kapcsolatos felállítási helyszíntől függő tényezőket, így a kültéri rendszer egyedi megoldásokat követel meg.
A kapcsolószekrény specialisták a LOHMEIER választékából számos különböző lehetőség közül választhatnak a megfelelő kültéri alkalmazás kialakításához. A koncepciók a ház geometriával lehetőséget adnak víz és/vagy pára elleni védelemre, az ultraibolya sugárzás ellen, a vandalizmus ellen és akár speciális vízzáró falazat kiépítését is jelenthetik. Nagyszámú kiegészítő is alkalmazható, mint pl. fűtőtestek a házak belsejének fűtésére, a házbelső párátlanítására, fali és oszlopra történő szerelés rögzítő elemei és akár rendkívül időjárásálló speciális tömítések.

Céges háttér:

A több mint 45 éves tapasztalat, a vevőközpontúság, a legújabb gyártási technológiák és azok következetes továbbfejlesztése tette a LOHMEIER céget az egyik legsikeresebb Európai kapcsolószekrény gyártóvá. A termékpaletta a teljes kapcsolószekrény választékot lefedi az üres acél házaktól a rozsdamentes és poliészter kivitelekig, de létezik a kínálatban pultrendszer, kapocsszekrény, gyűjtősín szekrény, kábelcsatorna rendszer és klímatizáló rendszer is. A LOHMEIER aktív párbeszéde a szakértő ügyfelekkel sikeres megoldásokra vezet. A cég ezért nem csak a hagyományos kapcsoló-szekrényekre specializálódott, hanem az EMC (elektromágneses árnyékolás) terület, a gépészeti és elektromos rendszerek összetevői, és a logisztikai szolgáltatások terén is aktív.

A LOHMEIER cég nem utolsósorban azért, mert ISO 9001 és ISO 14001 tanúsított minőségirányítási és környezetközpontú irányítási rendszert is alkalmaz, az autóipar, a gépgyártás, az elektromos nagykereskedelem, az energiaszektor, a közlekedés és a távközlés területek sikeres beszállítója.