Notebookspecialista.hu Kft - Termékek, ajánlatok, hírek

Cikkek

Okostelefonoddal is készíthetsz minőségi fotókat. Na, de hogyan

2016.07.07.

okostelefonok

Ebben a cikkünkben hasznos tippeket kaphatsz az okostelefonos fényképezéshez... http://hasznosotletekokoseszkozokhoz.blogspot.hu/2016/06/okostelefonoddal-igy-keszithetsz-5.html

Androidos készülékek beállítása szülőként

2016.07.07.

Ugye te is egy felelős szülőnek érzed magad ? Akkor olvass tovább...http://okoseszkozok.blog.hu/2016/06/21/hogyan-allitsd-be-a-szuloi-felugyeletet-android-tableten

Mit jelent a RAM és ROM az okostelefonok tekintetében

2016.07.01.

                                                                                                                                                     Miért számít a RAM és ROM ?

android okostelefon


Ebből a cikkből megszerzheted az alapvető ismereteket arra vonatkozóan, hogy a memória az Android készülékeken belül, hol található és hogyan befolyásolja a rendszer teljesítményét.

Mi az a RAM ?

Biztosan van az olvasók között, aki tudja a RAM nem más mint a Random Access Memory rövidítése. Ez a gyorsabb memória az állandó tárolóhoz viszonyítva, amely magába foglalja a belső és külső SD kártyát, amely a telefonkiegészítők körébe tartozik.

Amikor a processzor kiszámítja az adatokat gyorsabban visszanyeri feldolgozásra váró adatokat  a RAM-ból  ahelyett, hogy betöltené azt az állandó tárolóból, amely időt venne igénybe. Az okostelefon akkumulátorát is kevésbé veszi igénybe, amikor a CPU beolvassa az adatokat a RAM-ból a tároló helyett.

RAM az androidos telefonokban

Sok felhasználót aggasztja a RAM gyors fogyása. Az Android operációs rendszert úgy tervezték, hogy használja fel a legtöbb RAM-ot és hagyjon bizonyos mennyiséget a  zavartalan működéshez a felhasználói felületen.

Ne aggódj nem kell minden alkalmazást használata után eldobnod, ugyanis az Android rendszer felszabadítja elegáns módon a RAM-ot, ha ez szükséges.

A rendszer követ bizonyos lépéseket és protokollokat és nem likvidálja véletlenszerűen az alkalmazásaidat csak  a szabad helyért. A készülékeden a fel nem használt RAM az ? elpocsékolt ? RAM és több RAM-ra van szükséged a több alkalmazás futtatásához.

apple iphone

Mi a ROM és az SD kártya

A ROM ( Read Only Memory ) a belső tároló része, ahol az Android operációs rendszer található. Ez a rész nem elérhető a felhasználók számára, hogy ráírjanak, ezért is nevezik így - Read Only Memory.

A belső tároló maradék részében tárolhatod az alkalmazásaidat, a  médiafájlokat és egyéb dokumentumokat. Amikor app-okat  telepítesz a belső SD kártyára, néhány készülék engedi, hogy alkalmazásaid, de nem az összes az SD-kártyára kerüljön.

Kivéve, ha a készüléked ott gyökerezik, akkor ebben a tekintetben nem sokat tehetsz. Ezért nagyon fontos, hogy ellenőrizd, mennyi belső memória lesz elérhető az alkalmazások letöltéséhez, amely adat a gyári dobozon is megtalálható.

Ez sokkal bonyolultabb, mint amilyennek látszik, hogy megértsd az adott időpontban - milyen mennyiségű RAM és belső tároló kerül kijelölésre az adott alkalmazáshoz és ahogy ezek a döntések születnek.

De kapsz egy tippet: több RAM-ra és a belső tárolóra lesz szükséged, ahhoz képest, mint amennyi körülbelül ténylegesen elérhető lesz számodra a végső felhasználáskor a Samsung vagy Lenovo okostelefonod-on.

 

Forrás: gadgetstouse.com