Piros Autószerviz Calor-Daru Kft - Termékek, ajánlatok, hírek

Hírek

A közelbe költöztünk

2012.01.08.

Tisztelt Ügyfeleink!

A Piros Autószerviz átköltözött a 1037. Budapest Bojtár utca 33 szám alatti új műhelyébe. Ez Önnek nem okoz fáradtságot, mivel az új műhely 50 méter távolságra található korábbi helyünktől. Nagyon egyszerűen megtalál minket. Gépjárművel, a Bécsi útról a Bojtár utcára kanyarodva, a második keresztutca (Csillaghegyi út) után rögtön az első kapu jobbra. (a Bécsi út felől nézve) a Hyundai Tarján autószalon és kereskedés területén. A korábbi telefonszámaink és elérhetőségeink nem változtak.  Központi szám: 250-36-54   autószerviz: 250-36-48    Fax: 454-13-84     szervizvezető: 06 30-640-96-99  ügyvezető: 06 30-951-30-68   e-mail címek:  sozso@piros-autoszerviz.hu     szerviz@calordaru.hu

 

Cikkek

Kuplung

2014.12.17.


Mechanikus tengelykapcsolók. (kuplung).
A motor és a sebességváltó között a kapcsolatot a tengelykapcsoló (kuplung) létesíti. A kapcsolatot rugóerő, a kikapcsolást a rugóerő ellen működtetett pedálerő, vagyis a gépkocsi vezetőjének a lábereje végzi. A ?kuplungot? szét kell szerelni, ha állítással a kuplung csúszását, - vagy azt, hogy nem kapcsol szét ? már nem tudjuk megszüntetni. A kuplung meghibásodásának főbb okai lehetnek, a kuplungtárcsa kopása, a lendítőkerék felfekvő felületének, vagy a kuplungszerkezet nyomólapjának berágódása, a kapcsoló rugók törése vagy fáradása, a kuplungtárcsa agyán található hornyok, vagy a sebességváltó nyeles tengelyén levő bordázat kopása. Ugyanígy gyakran előfordulhat a lendítőkerékben, vagy a sebességváltóban található nyeles tengely csapágyak, perselyek kopása. Gyakori hiba lehet még a kinyomó csapágy meghibásodása, vagy a kiemelő kar (villa) kopása.

Vezérműszíj csere

2014.12.02.


A vezérmű szíj cseréjének idő intervallumára ajánlatos odafigyelni. A csere a futott kilométer függvényében ajánlott. Általános szabályként javasolható a 90 ezer kilométerenkénti csere.
Természetesen a gyártó saját előírásait kell betartani. Magán véleményem, hogy a gyártó által előírt csere intervallum csak az első vezérmű szíj csere idejére vonatkozik. Bár az után gyártott alkatrészek minősége a gyári minőséggel megegyezik, ennek ellenére én a 90 ezres csereperiódust ajánlom. Természetesen csak akkor ha a gyártó nem ad meg ennél kevesebb futásteljesítményt.
A vezérlés cseréjével, - ami pár tízezer forint - megspórolhatunk egy több mint százezres esetleg több mint pár százezres javítási költséget, ami egy esetleges szíj szakadás következménye

Üzleti partner keresés

Autószerviz szabad kapacitása

2012.01.08.

A Calor-Daru Kft, Piros Autószerviz-e vállalja cégek, vállalkozások, valamint magánszemélyek gépjárműveinek,( 3,5 t -ig) teljeskörű javítását, gépjárműveik karbantartását, flottáinak kezelését. Vállajuk műszaki vizsgára felkészítését, műszaki vizsgáztatását.