Tatabányai Anzix Szerkesztősége - Apsitos István - Termékek, ajánlatok, hírek

Hírek

„Tatabánya a fiatalok szemével” Fotó, rajz, cikk- és novellaíró pályázat

2011.03.01.

A Tatabányai Anzix hírportál Szerkesztősége és a Hello Computer Számítástechnikai Üzlet pályázati versenyt hirdet 10-22 éves fiatalok részére 2 kategóriában (10-15 és 16-22 évesek).

A pályázat címe: „Tatabánya a fiatalok szemével”

A pályázat alapötlete és célja:

Gondolkodj el! Mit tennél, ha te alakíthatnád Tatabánya életét, jövőjét? Mit őriznél meg, mit változtatnál, milyen problémákat látsz, és hogyan segítenél azokat megoldani?
Engedd szabadon a fantáziádat! Ismerd meg Tatabánya természeti és épített környezetét, múltját és jelenét, adj javaslatot a jövőjére!
A pályázat fontos szempontja a környezettudatosságra nevelés, a környezetvédelem, Tatabánya természeti és épített környezetének, múltjának, jelenének feltérképezése, saját elképzelések bemutatása.

Jelentkezés és a pályázati anyagok beküldése 2011. március 1-től május 15-ig folyamatosan.
A beküldött pályázati anyagokat a pályázók engedélyével - válogatás után - a Tatabányai Anzix honlapján és Facebook-os adatlapunkon is megjelenítjük.

Fotó kategóriában egyenként maximum 500 Kbyte - 1 MByte méretű képekkel, 15 képből álló sorozatot,
rajz kategóriában maximum 5db A4-es vagy A3-as méretű, papír alapú illetve beszkennelt saját munkát küldhetsz,
cikkíróként 1 cikk vagy novella (minimum 2500, maximum 5000 karaktert várunk 1 versenyzőtől).
Egy versenyző mindhárom témakörben is indulhat.

Fotók: bármilyen, a várossal kapcsolatos tájkép, emberek, épületek.
Fotóretusáló program használata nem engedélyezett!
(Az eredeti fotót kérjük beküldeni, amelyen a fényképezőgép a kép ún. EXIF adatait is rögzíti).

Rajzok: itt is tatabányai kötődésű munkákat várunk. Lehet akár jövőképet is rajzolni, pl.: hogyan képzelem el Tatabányát a jövőben?

Cikk/novella: Tatabányával kapcsolatos, akár múltbéli, akár jelen vagy jövőbéli eseményt írjatok meg! (pl.: Emberi kapcsolatok, múlt – jelen - jövő, bányászattal kapcsolatos saját írások stb).

A beküldött pályamunkák eredetiségét ellenőrizzük!

A zsűri:
A fotókat Dallos István fotóművész bírálja el.
A rajzokat Jakobi Anna Mária festőművész elemzi.
A cikkeket, írásokat Miskei Ferenc újságíró - szerkesztő értékeli.
A zsűri elnöke: Apsitos István, a Tatabányai Anzix tulajdonosa - főszerkesztője

A verseny eredményhirdetését a Gyermeknapon, 2011. május 28-án 15 órakor (szombaton) a Hello Computer számítástechnikai üzlet klubjában tartjuk.
Telefonon érdeklődni Apsitos István szervezőnél a 06/20/373-1169-es telefonszámon, vagy e-mailban, az info@tatabanyaianzix.hu címen lehet.

Beküldés: személyesen a Hello Computer Számítástechnikai üzletbe Tatabánya Konzum üzletközpont emelete – pendrive-on, CD-n, DVD-n vagy egyéb adathordozón. Interneten: az info@tatabanyaianzix.hu címre várjuk a pályázatokat teljes név, cím, életkor, telefonszám, e-mail cím megadásával.

14 év alatti versenyzőknél kérjük a szülő engedélyét, hogy gyermeke az ő tudtával indul a versenyen. Ebben az esetben a szülő címét és telefonszámát is kérjük, a gyermek nevével, életkorával.

Díjak:
Fotó, rajz és cikk/novella témakörben korosztályonként külön 3-3 helyezettet oklevéllel is értékelünk. Tatabánya, Megyei Jogú Város Tatabányai Múzeuma könyvjutalmat ajánlott fel a helyezetteknek.

Fotó: oklevelek és könyvjutalom, valamint a Tatabányai Anzix honlaphoz fotók készítését és azok névvel való közzétételét biztosítjuk.

Rajz: oklevelek és könyvjutalom

Cikk: oklevél, könyvjutalom, valamint a Tatabányai Anzix honlapon biztosítjuk saját cikkek, írások megjelenítését, hírszerkesztői képesség fejlesztésére adunk lehetőséget. Ifjúsági rovat szerkesztésében, kialakításában vehet részt a díjazott.

A legügyesebb versenyző értékes tárgyjutalomban is részesül!

Tatabánya, 2011 február 21.

Apsitos István, a zsűri elnöke, a pályázat kiírója
Tatabányai Anzix szerkesztősége
http://tatabanyaianzix.hu