Andrássy Gyula Műszaki Középiskola, Miskolc

Cím:
Soltész nagy Kálmán U. 10
Irányítószám/Település:
3530 Miskolc
Megye:
Borsod-Abaúj-Zemplén
Telefon:
(46) 412 444
Fax:
(46) 344 500
Weboldal:
E-mail:
Üzenet küldése
Frissítve egy hónappal ezelőtt | Cégadatok változtatása| Hibás adat

Leírás

Ma már a legmodernebb technikai felszereltségő laboratóriumok állnak a diákok rendelkezésére. Az Andrássyból kiváló gépészek, programozók, szoftverüzemeltetők és üzletszervezők kerülnek ki.

Cégleírás
Iskolánkat mint fémipari szakiskolát 1912. szeptember 1-jén alapították. Az oktatás a Magyar Királyi Állami Fémipari Szakiskolában 1912. október 2-án indult. 1927-ig a Csabai kapu 17.
szám alatti Dianovszky-féle bérház adott otthont az intézménynek, az igazgató Kissházy Béla okleveles gépészmérnök volt. Munkáját egy mű^helyfőnök, egy középiskolai rajztanár, 2 segédművezető, egy óraadó magyar-latin szakos tanár, egy intézeti orvos, egy nyugdíjas irodai dolgozó és egy iskolaszolga segítette. Az oktatás 52 fémipari tanulóval indult. A 4 évfolyamos képzés írásbeli, rajzbeli és műhelygyakorlati vizsgával zárult.
A felnőttek már az induláskor tízféle tanfolyami képzésben vehettek részt, így még 290-en részesültek a szakoktatásban. 1927-re készült el a jelenlegi főépület, amelynek második emeletén internátust alakítottak ki. Az 1926/27-es tanévben a fémipari mellett faipari szakot is indítottak, majd 1927 őszén a képzés négy évfolyamos építőipari tanfolyammal bővült.

Vélemények

Legyen Ön az első, aki elmondja véleményét az alábbi cégről: Andrássy Gyula Műszaki Középiskola

Ossza meg tapasztalatait másokkal is!