Bercsényi Miklós Közlekedési Szakközép. És Gimn., Győr

Cégnév:
Bercsényi Miklós Közlekedési Szakközép. És Gimn.
Cím:
Cinka Panna Utca 2
Irányítószám/Település:
9025 Győr
Megye:
Győr-Moson-Sopron
Telefon:
(96) 529 520
Fax:
(96) 529 529
Weboldal:
Email:
Üzenet küldése
Frissítve több, mint 6 hónappal ezelőtt | Cégadatok változtatása| Hibás adat

Weboldal

Leírás

Megkezdte működését a testnevelés tagozatos gimnázium, amely osztályokból kerültek ki a magyar sportélet olyan kiválóságai, mint Borkai Zsolt, Csollány Szilveszter, Ábrahám Attila, Czigány Kinga olimpikonok. Az utóbbi 5 olimpián 16 volt tanulónk képviselte hazánk színeit, ebből 4 bajnoki cím birtokosa lett. A minőségi munkához a tárgyi feltételek sem hiányozhattak. A '70-es években tornacsarnok, futófolyosó, kajak-kenu tanmedence, tanmühely, '84-ben új oktatási szárny, '95-ben elektrotechnikai laboratórium került átadásra.
1992-től a gimnáziumi osztályokban ismét profilváltás történt, a belügyi fakultációk bevezetésével. Ez az új képzési forma nagy népszerűséget hozott intézményünknek. A rendvédelmi szakokon (rendőr-közbiztonsági, tűzvédelmi-katasztrófavédelmi, határvédelmi-határrendész, vám-vámrendész) többszörös túljelentkezés volt tapasztalható.
Az itt tanuló diákok megismerkedhettek az önvédelmi sportok alapjaival is.

Képek hozzáadása

Cégleírás
A Bercsényi Miklós Közlekedési Szakközépiskola és Gimnázium oktatással foglalkozik. Iskolánk története 1956-ig vezethető vissza, amikor is szeptember elején megnyitotta kapuit az intézmény. Az akkor 8 általános és 4 gimnáziumi osztállyal induló oktatási intézmény elnevezését stílusosan a közeli Bercsényi ligetről kapta. Gróf Bercsényi Miklós a Rákóczi-szabadságharc jelentős tábornoka volt és a fejedelem barátja.
Az épület előtt húzódó utcát Cinka Pannáról nevezték el, akit a 18. század elejének cigányzenészeként ismertek. Az iskola sajátos elhelyezkedésű, hiszen Győr két régi városrészének: Szigetnek és Újvárosnak a választóvonalán fekszik.
Intézményünk az eltelt majdnem 50 év alatt hatalmasat fejlődött: az első tanév 641 tanulójához, 29 fős tantestületéhez képest, ma jóval több mint ezer fiatal bontogatja itt szárnyait közel 100 pedagógus segítségével. Folyamatosan bővült iskolánk profilja is. 1969-ig három iskolatípus: általános, szakközépiskola és gimnázium párhuzamosan működött.

Kulcsszavak:

Gimnázium, Középiskola, Szakközépiskola, Testnevelés, Gimnáziumi képzés, Matematika Oktatás, Tanév, Iskola, Iskolai Oktatás, Iskolai képzés, Tanóra, Matematika, Real, Média, Tanítás, Okj, Humán, Iskolai Nyelvoktatás, Versenyrendezés, Matematika Szakkör, Iskolai Testnevelés, Felsofokú Tanulmányok, Tiszthelyettes Képzésr, Iskolatípus, Rendvédelmi Irányultság

A Bercsényi Miklós Közlekedési Szakközép. És Gimn. cég a következő kategóriákban szerepel:

Vélemények

Legyen Ön az első, aki elmondja véleményét az alábbi cégről: Bercsényi Miklós Közlekedési Szakközép. És Gimn.

Ossza meg tapasztalatait másokkal is!


Hasonló cégek a közelben

 1. Péterfy S. Utca 2.
  9000  Győr
 2. Eötvös Tér 1
  9021  Győr
 3. Jókai Utca 21
  9021  Győr
 4. Széchenyi Tér 8
  9022  Győr
 5. Bisinger Sétány 32.
  9022  Győr
 6. Szent Imre út 26-28
  9024  Győr