Bercsényi Miklós Közlekedési Szakközép. És Gimn., Győr

Cím:
Cinka Panna Utca 2
Irányítószám/Település:
9025 Győr
Megye:
Győr-Moson-Sopron
Telefon:
(96) 529 520
Fax:
(96) 529 529
Weboldal:
Email:
Üzenet küldése
Frissítve 3 hónappal ezelőtt | Cégadatok változtatása| Hibás adat

Weboldal

Leírás

Megkezdte működését a testnevelés tagozatos gimnázium, amely osztályokból kerültek ki a magyar sportélet olyan kiválóságai, mint Borkai Zsolt, Csollány Szilveszter, Ábrahám Attila, Czigány Kinga olimpikonok. Az utóbbi 5 olimpián 16 volt tanulónk képviselte hazánk színeit, ebből 4 bajnoki cím birtokosa lett. A minőségi munkához a tárgyi feltételek sem hiányozhattak. A '70-es években tornacsarnok, futófolyosó, kajak-kenu tanmedence, tanmühely, '84-ben új oktatási szárny, '95-ben elektrotechnikai laboratórium került átadásra.
1992-től a gimnáziumi osztályokban ismét profilváltás történt, a belügyi fakultációk bevezetésével. Ez az új képzési forma nagy népszerűséget hozott intézményünknek. A rendvédelmi szakokon (rendőr-közbiztonsági, tűzvédelmi-katasztrófavédelmi, határvédelmi-határrendész, vám-vámrendész) többszörös túljelentkezés volt tapasztalható.
Az itt tanuló diákok megismerkedhettek az önvédelmi sportok alapjaival is.

Cégleírás
A Bercsényi Miklós Közlekedési Szakközépiskola és Gimnázium oktatással foglalkozik. Iskolánk története 1956-ig vezethető vissza, amikor is szeptember elején megnyitotta kapuit az intézmény. Az akkor 8 általános és 4 gimnáziumi osztállyal induló oktatási intézmény elnevezését stílusosan a közeli Bercsényi ligetről kapta. Gróf Bercsényi Miklós a Rákóczi-szabadságharc jelentős tábornoka volt és a fejedelem barátja.
Az épület előtt húzódó utcát Cinka Pannáról nevezték el, akit a 18. század elejének cigányzenészeként ismertek. Az iskola sajátos elhelyezkedésű, hiszen Győr két régi városrészének: Szigetnek és Újvárosnak a választóvonalán fekszik.
Intézményünk az eltelt majdnem 50 év alatt hatalmasat fejlődött: az első tanév 641 tanulójához, 29 fős tantestületéhez képest, ma jóval több mint ezer fiatal bontogatja itt szárnyait közel 100 pedagógus segítségével. Folyamatosan bővült iskolánk profilja is. 1969-ig három iskolatípus: általános, szakközépiskola és gimnázium párhuzamosan működött.

Vélemények

Legyen Ön az első, aki elmondja véleményét az alábbi cégről: Bercsényi Miklós Közlekedési Szakközép. És Gimn.

Ossza meg tapasztalatait másokkal is!


Hasonló cégek a közelben

 1. Péterfy S. Utca 2.
  9000  Győr
 2. Eötvös Tér 1
  9021  Győr
 3. Jókai Utca 21
  9021  Győr
 4. Széchenyi Tér 8
  9022  Győr
 5. Bisinger Sétány 32.
  9022  Győr
 6. Szent Imre út 26-28
  9024  Győr