Bercsényi Miklós Közlekedési Szakközép. És Gimn., Győr

Bercsényi Miklós Közlekedési Szakközép. És Gimn.
Cinka Panna Utca 2
9025 Győr
Győr-Moson-Sopron
(96) 529 520
(96) 529 529
Frissítve több, mint 6 hónappal ezelőtt

Leírás

Megkezdte működését a testnevelés tagozatos gimnázium, amely osztályokból kerültek ki a magyar sportélet olyan kiválóságai, mint Borkai Zsolt, Csollány Szilveszter, Ábrahám Attila, Czigány Kinga olimpikonok. Az utóbbi 5 olimpián 16 volt tanulónk képviselte hazánk színeit, ebből 4 bajnoki cím birtokosa lett. A minőségi munkához a tárgyi feltételek sem hiányozhattak. A '70-es években tornacsarnok, futófolyosó, kajak-kenu tanmedence, tanmühely, '84-ben új oktatási szárny, '95-ben elektrotechnikai laboratórium került átadásra.
1992-től a gimnáziumi osztályokban ismét profilváltás történt, a belügyi fakultációk bevezetésével. Ez az új képzési forma nagy népszerűséget hozott intézményünknek. A rendvédelmi szakokon (rendőr-közbiztonsági, tűzvédelmi-katasztrófavédelmi, határvédelmi-határrendész, vám-vámrendész) többszörös túljelentkezés volt tapasztalható.
Az itt tanuló diákok megismerkedhettek az önvédelmi sportok alapjaival is.

 1. About
 2. Házirend
 3. Impressum
 4. Vendégkönyv
 5. Videók

Cégleírás
A Bercsényi Miklós Közlekedési Szakközépiskola és Gimnázium oktatással foglalkozik. Iskolánk története 1956-ig vezethető vissza, amikor is szeptember elején megnyitotta kapuit az intézmény. Az akkor 8 általános és 4 gimnáziumi osztállyal induló oktatási intézmény elnevezését stílusosan a közeli Bercsényi ligetről kapta. Gróf Bercsényi Miklós a Rákóczi-szabadságharc jelentős tábornoka volt és a fejedelem barátja.
Az épület előtt húzódó utcát Cinka Pannáról nevezték el, akit a 18. század elejének cigányzenészeként ismertek. Az iskola sajátos elhelyezkedésű, hiszen Győr két régi városrészének: Szigetnek és Újvárosnak a választóvonalán fekszik.
Intézményünk az eltelt majdnem 50 év alatt hatalmasat fejlődött: az első tanév 641 tanulójához, 29 fős tantestületéhez képest, ma jóval több mint ezer fiatal bontogatja itt szárnyait közel 100 pedagógus segítségével. Folyamatosan bővült iskolánk profilja is. 1969-ig három iskolatípus: általános, szakközépiskola és gimnázium párhuzamosan működött.
Kulcsszavak:
Gimnázium, Középiskola, Gimnáziumi képzés, Testnevelés, Matematika Oktatás, Tanév, Szakközépiskola, Iskolai Oktatás, Iskolai képzés, Tanóra, Matematika, Iskola, Tanítás, Real, Média, Okj, Humán, Iskolai Nyelvoktatás, Versenyrendezés, Matematika Szakkör, Iskolai Testnevelés, Felsofokú Tanulmányok, Tiszthelyettes Képzésr, Iskolatípus, Rendvédelmi Irányultság
Bercsényi Miklós Közlekedési Szakközép. És Gimn. a következő kategóriákban szerepel:
Képek hozzáadása

Vélemények

Legyen Ön az első, aki elmondja véleményét az alábbi cégről: Bercsényi Miklós Közlekedési Szakközép. És Gimn.

Ossza meg tapasztalatait másokkal is!


Készítsd el honlapodat
Technikai ismeretek nélkül
30 napos ingyenes próbaverzió

Facebook

Hasonló cégek a közelben

 1. Péterfy S. Utca 2.
  9000  Győr
 2. Széchenyi Tér 8
  9022  Győr
 3. Ikva U. 70.
  9024  Győr
 4. A közelben lévő hasonló cégek térkép nézete