Berettyóújfalu Város Polgármesteri Hivatal

Cégnév:
Berettyóújfalu Város Polgármesteri Hivatal
Cím:
Dózsa György U. 17/19.
Irányítószám/Település:
4100 Berettyóújfalu
Megye:
Hajdú-Bihar
Telefon:
(54) 505 440
Telefon:
(54) 505 450
Fax:
(54) 505 440
Weboldal:
Email:
Üzenet küldése
Frissítve több, mint 6 hónappal ezelőtt | Cégadatok változtatása| Hibás adat

Weboldal

Leírás

Félfogadás: Hétfő: 8.00 - 16.00 Kedd: 13.00 - 16.00 Szerda: nincs Csütörtök: 8.00 - 16.00 Péntek: nincs A bihari kistérség központja, Csonka Bihar vármegye egykori székhelye névadó folyója, a Berettyó partján, a jelenlegi magyar-román határtól 25 km-re, a 42-es és a 47-es főút mentén fekszik. Az őskor ideje alatt nem tekinthetjük a mai Berettyóújfalut tájközpontnak - hiszen azzá csak az újabbkori történeti fejlődés nyomán vált -, de az Ér és a Berettyó szövevényes vízrendszere mindig biztosította a kapcsolatteremtés lehetőségét a kultúrák, a népcsoportok között és egységes színezetet adott az itt élők hagyatékának.

Képek hozzáadása

Cégleírás
Berettyóújfalu történetének egyik legjelentősebb dátuma 1608. május 23-a. Ekkor bukkan fel először a Nadányi család neve, Báthory Gábor erdélyi fejedelem e napon kelt kiváltságlevelében Nadányi Gergelynek, továbbá a hadnagysága alatt álló és harcoló száz hajdú katonának adományozta azon birtokokat, melyek ?Bihar vármegyében lévő újfalu és Sz. Kozma birtokon vannak", s melyek valamikor ?néhai nemzetes Horváth Mihályé" voltak, de halálával és magjának kipusztulásával" a fejedelemre szállottak. Ez a tény is indokolta, hogy városunk képviselő-testülete bő tíz évvel ezelőtt éppen e napot nyilvánította a Város Napjává A város főterén, a református templom kertjében áll Kovács Ferenc I.
világháborús emlékműve. A kórházban találhatók Haranghy Jenő színes mozaikjai. A művészettörténész szerint az 1928 körül készített művek Haranghy divatos, közkedvelt alkotásai voltak, amelyeket elvetve a mozaikkészítés hagyományait, üvegablakra emlékeztető kontúrozással készített. A Városi Strandfürdő és Uszoda bejáratánál látható városunk szobrászművésze, Kurucz Imre Napbanéző című, egészalakos szobra.
Az ő tervei alapján és közreműködésével állították fel újra az Ezredéves emlékművet, és a ?megyeszékhely" Országzászlóját, melyen olvasható a bihariak jelmondata: ?Él Bihar, élteti szent hite". Jelentősek a városban fellelhető portrédomborművei is: Szabó Pál, Szabó Ferenc, Kabos Endre és Nadányi Zoltán.

Kulcsszavak:

Önkormányzat, Településfejlesztés, Kultúra, Polgármesteri Hivatal, Településrendezés, Lakásgazdálkodás, Helyi Tömegközlekedés, Köztiszt, Közszolgáltatás, Szociális Ellátás, Köztemető Fenntartása, Oktatás, Közigazgatás, Pályázat, Közművelődés

A Berettyóújfalu Város Polgármesteri Hivatal cég a következő kategóriákban szerepel:

Vélemények

Legyen Ön az első, aki elmondja véleményét az alábbi cégről: Berettyóújfalu Város Polgármesteri Hivatal

Ossza meg tapasztalatait másokkal is!


Hasonló cégek a közelben

 1. Kossuth U. 45.
  4121  Szentpéterszeg
 2. Hunyadi U. 24.
  4164  Bakonszeg
 3. Kossuth U. 42.
  4119  Váncsod
 4. Kossuth U. 16.
  4118  Mezőpeterd
 5. Fő U. 106.
  4122  Gáborján
 6. Petőfi U. 1.
  4141  Furta