Budapesti Operett Színház

Cégnév:
Budapesti Operett Színház
Cím:
Nagymező Utca 17.
Irányítószám/Település:
1065 Budapest - VI. KER.
Telefon:
(1) 312 4866
Weboldal:
Email:
Üzenet küldése
Frissítve több, mint 6 hónappal ezelőtt | Cégadatok változtatása| Hibás adat

Weboldal

Leírás

Az I. világháború kezdetéig az épületben orfeum működött. A háború kitörésekor a "szórakoztató-palota" bezárt, az orfeum aranykora véget ért, s ezzel együtt az a nosztalgikus korszak is, melyet később úgy emlegettek, hogy "a boldog békeidők". 1923-ban Budapest vezetése úgy döntött, hogy az operett kapjon saját otthont.

Képek hozzáadása

Cégleírás
A Fővárosi Operettszínház megnyitásával a magyar fővárosban is megkezdődött az "Ezüst Operett" korszaka és az operett műfaja a Népszínház és a Király Színház után egy új és végleges otthonra talált. A színház története során mindig legfőbb szempont volt a klasszikus operett hagyományainak ápolása és modern művészi megoldások által való gazdagítása. Budapest - Bécs mellett - az operett fővárosa, s bárki könnyedén meggyőződhet a minőségileg magas operettszínvonalról. Működését olyan legendás hírű művészek fémjelzik, mint Honthy Hanna, Németh Marika, Petress Zsuzsa, Zentai Anna, Feleki Kamill, Latabár Kálmán, Németh Sándor, Rátonyi Róbert, Sárdy János.

Kulcsszavak:

Színház, Kulturális szolgáltatás, Színjátszás, Online Jegyrendelés, Kulturális központ, Rendezvényszervezés, Szórakozás, Rendezvények lebonyolítása, Információszolgáltatás, Művészet, Szórakoztatóipar, Musorszolgáltatás, Rendezvény Dekoráció, Színházi Eloadás, Rendzvények, Szépművészet, Operett Történeti Eloadások, Online Jegyvásárlás, Operett Eloadások, Megújuló Musorok

Fizetési lehetőségek

 • Készpénz
 • Szép kártya

A Budapesti Operett Színház cég a következő kategóriákban szerepel:

Vélemények

Karabecsny Judit
5 Csillagok

BUDAPESTI OPERETT SZÍNHÁZ

, több, mint 6 hónappal ezelőtt

A Budapesti Operett Színházban láttam a Rómeó és Júliát, Szinetár Dóra és Dolhai Attila előadásában. Felejthetetlen élmény volt, az előadás és az épület is.
Címkék: ## budapesti operett színház
Erre válaszolok    Vitatott tartalom jelentése

Némethné Péntek Bernadett
5 Csillagok

színház

, több, mint 6 hónappal ezelőtt

Gyönyörű az épület. Láttam a "SZENTIVÁN ÉJI ÁLOM" című musicalt. Fantasztikus élményben volt részem. Kár, hogy vidéki vagyok. Igen tehetséges művészekből áll a társulat. Jó lenne, minél többször eljutni.

Írjon véleményt a(z) Budapesti Operett Színház részére!

Ossza meg tapasztalatait másokkal is!


Hasonló cégek a közelben

 1. Nagymező U. 22-24.
  1065  Budapest
 2. Nagymező Utca 22-24
  1065  Budapest
 3. Vi. Ker. Andrássy út 28
  1095  Budapest
 4. Jókai Tér 10
  1061  Budapest
 5. Andrássy út 22.
  1061  Budapest
 6. Andrássy U. 23.
  1061  Budapest