Eötvös Loránd Szakközépiskola, Budapest

Eötvös Loránd Szakközépiskola
Török Flóris U.89
1204 Budapest - XX. Kerület, Pesterzsébet
(1) 283 0624
(1) 283 0858
(1) 283 0624
Frissítve több, mint 6 hónappal ezelőtt

Leírás

Iskolaépületünk története az 1910-es évben kezdodött, amikor az akkori Erzsébetfalván felmerült az igény egy gimnázium felállítására, amely 1919. október 9-én meg is nyílt 1. és 2. osztályokkal a Posta u. 5.
szám alatt egy szerény udvari épületben. 1920-21-es tanévben már 3. és 4. osztály is volt az iskola pedig átköltözött a Lázár u.
20. alá az akkori állami elemi iskola épületébe. 1922. március 15-én az iskola felvette Kossuth Lajos nevét.

  1. About
  2. Gallery
  3. Házirend
  4. Munkatársaink
  5. Szervezeti És Működési Szabályzat

Cégleírás
Képzési mód: nappali (felnottképzésben), nappali, világbanki, esti (felnottképzésben), levelezo (felnottképzésben). Oktatott szakmák: Acél- és fémszerkezeti technikus- Automatizálási technikus- Épületgépész technikus- Gépipari számítástechnikai technikus- Hegeszto Ipari elektronikai technikus- Muszaki üzletszervezo technikus-Számítógép kezelo. A jelenlegi iskolaépület 1929-ben épült, Jánszky Béla és Szivessy Tibor tervei szerint, székely-magyar stílusban. Az épület homlokzatát Kossuth Lajost ábrázoló és a tanulók életébol vett jelenetek relifje díszíti.

Az épületben a Kossuth Gimnázium 1929. októberében kezdte meg a tanítást, nyolc osztállyal. Az épület abban az idoben Budapest legmodernebb iskolája volt. Külön ének-, rajz- és fizikaterem állt a tanulók rendelkezésére. Hibája az volt, hogy a tornaterem megépítése - bár a tervben szerepelt - nem történt meg és a központi futést sem tudták megoldani.
Az 5. számú Gépipari technikum - késobb Eötvös Loránd Gépipari Technikum - 1950-ben kapott helyet a Kossuth Gimnázium épületében, ahol 3 osztály indult gépész szakon. 1951-ben már 6 osztállyal muködött az iskola, ekkor tértek át az acélszerkezeti szakra is.
Kulcsszavak:
Világbanki, Középiskola, Felnőttképzés, Iskola, Oktatás, Nappali, Számítógép Kezelo, Nappali Felnottképzés, Épületgépész Technikus, Fémszerkezeti Technikus, Levelezo Felnottképzés, Esti Felnottképzés, Automatizálási Technikus
Eötvös Loránd Szakközépiskola a következő kategóriákban szerepel:
Képek hozzáadása

Vélemények

Legyen Ön az első, aki elmondja véleményét az alábbi cégről: Eötvös Loránd Szakközépiskola

Ossza meg tapasztalatait másokkal is!


Készítsd el honlapodat
Technikai ismeretek nélkül
30 napos ingyenes próbaverzió

Facebook

Hasonló cégek a közelben

  1. Kossuth L. Utca 149.
    1196  Budapest
  2. A közelben lévő hasonló cégek térkép nézete