Fővárosi Önkormányzat Budai Gyermekkórház - Rendelőintézet, Budapest

Cím:
Bolyai Utca 5-9
Irányítószám/Település:
1023 Budapest - II. KER.
Telefon:
(1) 345 0605
Telefon:
(1) 345 0600
Weboldal:
Frissítve több, mint 6 hónappal ezelőtt | Cégadatok változtatása| Hibás adat

Weboldal

Leírás

A Budai Gyermekkórház és Rendelointézet ötven éves története során nagy utat tett meg a Heine-Medin Utókezelo Kórházi minosítés és a Szakosított Gyermekkórház Rendelointézet tartalom között. Az 1950-es években ismételten eloforduló Heine-Medin (gyermekparalízis) járványok nagy számban szedték áldozataikat, és eredményeztek olyan tartósan mozgássérült, illetve tartós lélegeztetési nehézségben szenvedo betegeket, akiknek az utógondozását meg kellett oldani. Itt kezdodik a kórház története.

Cégleírás
1956. novemberének elso napjaiban Nagy Imre akkori miniszterelnök adta ki a személyes utasítást a Rózsadombon lévo elhagyott, kiürített, az ÁVH tulajdonában lévo épületek átminosítésére Heine-Medin Utókezelo Kórház néven. Az induláskor a kórház mindössze hét ilyen épületet kapott, ezek villa-épületek voltak, a Rózsadombon szétszórtan elhelyezve. Lakóépületek lévén az épületeket át kellett alakítani kórház minoségre.
Ez a feladat november elso napjaiban megkezdodött. Az intézet vezetésével Dr. Lukács Lászlót bízták meg, aki nagy energiákat fektetve a szervezésbe, megfelelo számú orvost, gyógytornászt, novért toborozva a László Kórház hathatós szakmai segítségével megteremtette a Heine-Medin Utókezelo Kórházat.
A munka 226 ágyon kezdodött meg, és hozzátartozott az épületegyütteshez egy külön épület, amelyben novérszállást létesítettek. Az intézmény döntoen gyógytornán és lélegeztetésen alapuló, valamint orthopédiai mutéti kezeléseket végzett.

Vélemények

Legyen Ön az első, aki elmondja véleményét az alábbi cégről: Fővárosi Önkormányzat Budai Gyermekkórház - Rendelőintézet

Ossza meg tapasztalatait másokkal is!


Üzletek a közelben


 1. Távolság: 3.72 km
  Gyulai Pál U. 2
  1087  Budapest

 2. Távolság: 159.19 km
  Tallian Gyula Utca 20-32
  7400  Kaposvár
 3. Édesanyák Útja 17
  7624  Pécs
 4. Bajnok. U. 1
  7623  Pécs