Fővárosi Állat- és Növénykert, Budapest

Cím:
Állatkerti Krt. 6-12.
Irányítószám/Település:
1146 Budapest - XIV. KER.
Telefon:
(1) 273 4901
Weboldal:
Frissítve 3 hónappal ezelőtt | Cégadatok változtatása| Hibás adat

Weboldal

Leírás

A Fővárosi Állat és Növénykert nemcsak a magyarországi és a távoli vidékeken élő állatok bemutatóhelye, hanem számos ismeretterjesztő és szórakoztató program helyszíne. A kert 1986 óta védett terület

Cégleírás
Nyitva tartás júliusban: Állatkert: 09:00-18:30-ig Pénztárak: 09:00-17:30-ig Állatházak: 10:00-18:00-ig Péntek, szombat, vasárnap 30 perccel tovább tartunk nyitva. Az első állattartó kerteket az ókori kelet államaiban hozták létre. Feljegyezték például, hogy Sulgi, az ókori Mezopotámia egyik jeles uralkodója már népes állatseregletet mondhatott a magáénak, s ugyancsak híres volt Assur-Uballit asszír uralkodó állatkertje is.
Az ókori Egyiptomban már Hatsepszovet királynő idejében létesítettek állattartó kertet, amely az Amon-papság fennhatósága alá tartozott. A távoli Kínában Ven Vang császár már csaknem négyezer éve állatkertet létesített, sőt a legenda szerint az uralkodó itt, a "Tudás Kertjében" fedezte fel a selyemhernyó gubójának fonalas szerkezetét, megalapozva ezzel a híres kínai selyemtermelést.
A világhódító Nagy Sándor Alexandriában létesített nyilvános állatkertet, s a kert igazgatásával tanítómesterét, Arisztotelészt bízta meg.
Idegen nyelvű leírás
A conservation and research centre with internationally important breeding programmes for endangered native and exotic species. Childrens'' Zoo for close encounter with tame animals. "Animals in action show" twice a day. A leading animal collection in Eastern Europe with more than 2000 animals. Spectacular animal display representing the African savannah, the artic area, and the wetland habitats.
The population of more than 200 primates is of international repute. Large family groups of playful monkeys. A lovely park under conservation order with remarkable trees, shrubs and flower beds. An oasis of calm in a busting city.
Farm in the metropolis - ancient Hungarian livestock: swallow bellied woolly pigs, bold necked hens, spotted cattle, mudi dogs, cikta sheep, hucul horse is shown a peasant farm of period buildings from the upper Tisza region. A 140 year''s old beautiful zoo - listed art noveau and national style buildings of the best Hungarian architects of the century.

Vélemények

Jutka
5 Csillagok

állatkert

, 2009. december 23.

Tavaly voltunk a Fővárosi Állat és Növénykertben. Az egész család számára kiváló kikapcsolódás volt. Nagyon tetszett mindenkinek. Külön nagyon jó ötlet szerintem a különféle programok, mint például a fókabemutatók, kígyósimogatás...stb. Nagyon szórakoztatóak és színvonalasak.
Címkék: ## állatkertErre válaszolok    Vitatott tartalom jelentése

Lilla01
5 Csillagok

Fővárosi állatkert

, 2009. december 22.

Ez az a hely, ahol bárki kellemesen tölthet el egy napot. Maga a komplexum hatalmas helyen terül el. Rengeteg állat és növény található az állatkertben. Mi legalább egyszer egy évben nyáron fel szoktunk menni, hogy megnézzük a természet csodáit. Az állatkert nagyon szépen gondozott és az állatokat is nagyon jól tartják, más állatkertektől eltérően. A látnivaló nagyon változatos. Növények terén honos és külföldi növényeket egyaránt láthatunk. Állataik palettája is széles, hiszen az egyszerű csúszómászóktól, a rovarokon át, az emlősükig sokféle állat megtekinthető. Rengeteg programmal is szolgálnak. Lehetőség van etetni az állatokat zoo csemegével, amit pár száz forintért lehet megvenni. Nézhetünk állatbemutatókat az arénában, ahol testközelből figyelhetjük meg a vadvilágot. Rengeteg állandó, és szezonális kiállításuk van, ahol egzotikus állatokkal és növényekkel találkozhatunk. Van állatsimogatójuk, ahol kecskéket, birkákat, alpakkát és malacot. Akár ráját is simogathatunk. Személyes kedvencem a tengeri malac város. Több száz tengeri malac rohangál egy hatalmas területen, ahol saját kis házikóik vannak, vicces utcákkal, pl malacköz, kukorica tér, stb. Rengeteg büfé és étterem is található a területen, ahol csillapíthatjuk éhségünk és szomjúságunkat. Vannak ajándéktárgyas üzletek is, ahol az állatkerthez kapcsolódó szuvenírekhez juthat a látogató. Ha már mindent megnéztünk, amit csak meglehet, akkor a közelben van a Város Liget, a Szépművészeti Múzeum, és a Hősök Tere is. Így kellemes sétákat lehet eltölteni pesten. Remek kikapcsolódást tud nyújtani gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt, ezért bátran ajánlom mindenkinek, hogy egy évben legalább egyszer menjenek fel.
Címkék: ## kikapcsolódásErre válaszolok    Vitatott tartalom jelentése

Edu
5 Csillagok

Állatkert

, 2009. december 16.

Az állatkert gyereknek és felnöttnek egyaránt kellemes kikapcsolódás. Nyáron voltam ott másodszor a kislányommal, aki most, hogy 2 éves lett igazán élvezte a kirándulást. Az első ottlétünkkor még csak fél éves volt, akkor majdnem az egész sétát átaludta. Az idén viszont még a délutáni alvást is kihagyta, haza sem tudtam csalogatni. Nagyon élvezte a sok állat látványát és külön élmény volt neki, hogy meg is etethette őket. A kedvence a zsiráf volt, oda többször is vissza kellett menni megetetni. A simogató is jó dolog, bár én úgy vettem észre, hogy egyre szemtelenebbek az ottani állatok. Sokan már csak kintről merik megetetni, simogatni őket, mert bent még a ruhánkat is képesek megrágni. Jó ötlet a benti játszótér és a sok faragott állat az út mentén. Kislányom azóta is sokszor emlegeti, hogy szeretne újra elmenni az állatkertbe. Meg is ígértem neki, hogy jövőre is elmegyünk, ha jó idő lesz, mert akkor az igazi.
Címkék: ## állatok# növények# simogatóErre válaszolok    Vitatott tartalom jelentése

MetallicaFan
4 Csillagok

Állatkert

, 2009. december 15.

Hát igen, a jó öreg Állatkert. Azt hiszem, sok ember mondhatja el magáról, hogy milyen kellemes élmények fűzik a Budapesti Állat- és Növénykerthez. A világ minden tájáról találhatók itt állatok, beleértve az emlősöket, hüllőket, madarakat, stb. Kifejezetten ajánlott az állatkertet kisgyermekekkel felkeresni, hiszen a kicsiknek még nagyobb szórakozást nyújt Földünk csodálatos állatainak közelebbi megcsodálása. Ami külön tetszik még, hogy arra is gondoltak, ha egy-egy kisgyermek megunná a sok-sok állat nézegetését, mivel egy rendkívül jól felszerelt és játék lehetőségekben gazdag játszótér/park várja a mozgékonyabbakat. Személyesen nekem is jó emlékeim vannak a játszótérről :D Bátran ajánlom minden kisgyermekes, és persze gyermek nélküli családnak a Fővárosi Állatkert meglátogatását, hiszen mindig tanulhat valami hasznosat az ember, nem igaz? :)
Címkék: ## fővárosi állat és növénykert állatok zooErre válaszolok    Vitatott tartalom jelentése

Bettike87
5 Csillagok

állatkert

, 2009. december 15.

Mindannyiunk nagy kedvence az állatkert, amely nagyon szép, főleg nyáron. Általában évente egyszer ellátogatunk ide a családdal. De az az igazság, hogy aminek kiskoromban nagyon tudtam örülni, az ma már igencsak elszomorít. Az állatok igencsak kis helyen vannak, többségük nem tűnik boldognak. Dehát ez ez nem is csoda hiszen fogságban vannak.. Az állat-örökbefogadási program viszont tetszik, mivel lehetőséget ad az anyagi támogatásra.
Címkék: ## állatkertErre válaszolok    Vitatott tartalom jelentése

cicur82
5 Csillagok

Fővárosi állatkert

, 2008. február 14.

Nagyon sokat jártunk még általános iskolás koromba az állatkertbe.Édesek nagyon a különféle fajta kisállatok és nagyok.Majd középiskolába is szinte minden évben ellátogattunk az állatkertbe és lerajzoltuk az állatokat,mert az anatomia rajzok fejlesztésében is nagy szerepet játszottak a rajzok készítése.Nagyon sokat elidőztünk ilyenkor az állatkertbe.Denevéreket egyszer sikerült is lefotóznom hihetetlen milyen édesek na és milyen kiváncsiak.Vagy vannak olyan kis barátkozó madarak,hogy az ember el sem menne mellőle,mert olyan aranyos.A nagy cicákat,pumát tigrist,oroszlánt meg öröm nézni,amikor olyan nagyok és erőteljesek és nagyon gyönyörűek.
Címkék: ## kert;állat;fővárosErre válaszolok    Vitatott tartalom jelentése

arzena
4 Csillagok

Állatkert

, 2007. december 25.

A Fővárosi Állatkertbe bármikor nagyon szívesen megyek, gyereknek és felnőttnek is jó kikapcsolódás. Az épületek szépek, a bent árult törökméz nagyon finom. A belépőkkel kapcsolatban lehetne gyakrabban akció, de az nyári zenés programokat jó ötletnek találom.
Címkék: ## budapest# állatkert# városligetErre válaszolok    Vitatott tartalom jelentése

Haeden
5 Csillagok

ÁLLATKERT

, 2007. december 21.

nagy állatbarát és állatvédő vagyok, ezért a ketrecbe zártságot annyira nem támogatom, de tény, hogy vannak hasznos oldalai is ennek, ha csak a tanulást nézzük már egy jó indok. Kár, hogy egyáltalán nem látok például tévéhirdetést a Fővárosi Állatkertről!!! Talán ha a költségvetés eltűnő részéből jutna egy kis propagandára, akkor egyes tini gyerekek lehet elmennének és megnéznék az állatokat ahelyett, hogy pépesre szipózzák az agyukat egy szarral teli park kukája mellett!
Címkék: ## állatok# tanulás# családi programErre válaszolok    Vitatott tartalom jelentése

Sütőné Lőrincz Barbara
5 Csillagok

állatkert

, 2007. december 20.

nem vagyok már mai gyerek, de a mai napig legalább évente egyszer elmegyek az állatkertbe.remek kikapcsolódás nézni az állatokat, sétálni nyugalomban.
Címkék: ## szórakozás# kirándulás# kikapcsolódásErre válaszolok    Vitatott tartalom jelentése

Szántó Vilmosné
5 Csillagok

Állatkert

, 2007. december 20.

Nagyon jó program a gyerekekkel állatkertbe menni. Fantasztikusan érzik magukat minden alkalommal. Az egész családnak jó szórakozás.
Címkék: ## állatok# kirándulás# kikapcsolódás# növényekErre válaszolok    Vitatott tartalom jelentéseÍrjon véleményt a(z) Fővárosi Állat- és Növénykert részére!

Ossza meg tapasztalatait másokkal is!


Hasonló cégek a közelben


 1. 2092  Budakeszi
 2. Külterület 210/8
  2092  Budakeszi
 3. Diosdi út 152
  2045  Törökbálint

 4. 21.28 km
  Adatok
  Sport Utca 4
  2112  Veresegyház