Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár, Budapest

Cím:
Szabó Ervin Tér 1.
Irányítószám/Település:
1088 Budapest
Telefon:
(1) 411 5000
Telefon:
(1) 411 5001
Telefon:
(1) 411 5009
Fax:
(1) 411 5048
Weboldal:
E-mail:
Üzenet küldése
Frissítve egy hónappal ezelőtt | Cégadatok változtatása| Hibás adat

Weboldal

Leírás

Az 1904-ben alapított Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár tagkönyvtárai együttesen biztosítják Budapest területén a közkönyvtári ellátást. A Központi Könyvtár ellátja a nagyvárosi nyilvános közkönyvtár feladatait, országos szakkönyvtárként részt vesz a tudományos és szakkönyvtári ellátásban, I. osztályú tudományos szakkönyvtárként támogatja a kutatómunkát és az oktatást. Korhatárra és érdeklődési körre való tekintet nélkül segíti az önképzést és a szervezett oktatást. Szolgáltatásaiban széleskörűen felhasználja az információtechnológiát.

Cégleírás
A kerületi tagkönyvtárak a főváros nyilvános közkönyvtári ellátásának alapintézményei. Állományukat a kategóriájukra vonatkozó gyűjtőköri szabályzat alapján fejlesztik. Több kerület tagkönyvtárainak közös irányítás alatt álló - részlegesen önállóan gazdálkodó, szakmai feladatait összehangoltan, részben központosítottan ellátó - szervezeti egysége a régió.
A teljes hálózat szolgáltatóhelyeinek száma 61, a regisztrált könyvtárhasználók száma 208 624 fő, ebből 42 692 gyerek. 378 számítógép áll az olvasók rendelkezésre.
A beiratkozott olvasók száma a központi könyvtárban 72 843, a napi látogatói létszám átlagosan 5-6000 fő. A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár a főváros legnagyobb közművelődési intézményeként - a lakosság több mint 12%-ának közvetlen szolgáltatója, jelentős kulturális értékek őrzője és közvetítője - feladatának és felelősségének tekinti, hogy a kor kihívásaira fejlesztési stratégiájának kidolgozásával, szolgáltatási feladatainak újrafogalmazásával válaszoljon.
Idegen nyelvű leírás
The Metropolitan Ervin Szabó Library, established in 1904, provides the services of the public library network for the inhabitants in Budapest. The Central Library meets the requirements of a city public library, takes part in national and international research works and serves as a national resource library in sociology. It helps the organized - and self-study regardless of age and fields of interest. Information-technology is widely used in its services.
District branch libraries are the basic institutions of the metropolitan public library network. Their collections are developed by the rules of acquisition concerning their categories. There are some organizational units which are controlled together by the branch libraries of more than one district.
They are the so called regions which fulfil their professional tasks; with partial centralization but they manage their budget semi-independently.

Vélemények

Stifner Dorottya
5 Csillagok

Szabó Ervin Könyvtár

, 2007. december 28.

A tanulásban nagy segítségemre van a Szabó Ervin könyvtár, gyakran kell a főiskolai jegyzeteim mellett igénybe vennem a könyvtár szolgáltatásait. Külön pozitívum, hogy DVD és videó is kölcsönözhető, és interneten is bele lehet nézni a katalógusba, és meg lehet hosszabbítani a kölcsönzést.
Címkék: ## dvd# videó# olvasás# tanulás# könyvtárErre válaszolok    Vitatott tartalom jelentése

Kovács Nikolett
5 Csillagok

Fővárosi Szabó Ervin könyvtár

, 2007. december 27.

A barátaimmal szoktunk a Szabó Ervinbe járni vizsgaidőszakban, mert tanulni is remekül lehet benne és a büféjében a szendvicsek azok mennyeiek és nagyon olcsók. Minden megvan a Szabó Ervinben ami egy jó könyvtárhoz kell, sok könyv, olcsó tagdíj, nyugalom és jó büfé. Tanulnivágyóknak, könyvmolyoknak ideális!
Címkék: ## kölcsönzés# könyvek# olvasás# könyvtárErre válaszolok    Vitatott tartalom jelentése

Kosári-Baksay Orsolya
5 Csillagok

Szabó Ervin könyvtár

, 2007. december 20.

Szinte csak ebbe a könyvtárba járok. Végtelenül kedves könyvtárosok vannak, akik mindenben segítenek. Lehetőség van keresésre, a diplomamunkámhoz rengeteg anyagot itt gyűjtöttem. Nagyon nagy a kínálatuk és könyvtárközi rendelést is lehet leadni. Szuperek!
Címkék: ## kikapcsolódás# pihenés# kultúra# olvasásErre válaszolok    Vitatott tartalom jelentése

chicaloca
5 Csillagok

f.sz.e.k.

, 2007. december 18.

Egyszer volt szerencsém erről a könyvtárról egy előadást hallanom a fősulinkban, és igazán lenyűgözött. Még nem volt itt, de mindenképp elakarok jutni ide vmikor. Bár két ismerősöm is dolgozik itt. Jó lenne látni, hogy mennyiben másabb az itt folyó munka, mint nálunk (egy vidéki könyvtárban dolgozok). A honlapját gyakorta látogatom. A gyereknek szóló rendezvényeik igen sokszínűek.
Címkék: ## könyvtár kultúra olvasás fővárosiErre válaszolok    Vitatott tartalom jelentése

Bubu
5 Csillagok

könyvtár

, 2007. december 18.

Nem vagyok tag, de volt szerencsém már ott járni!Az ajtóban portás, ruhatár is van, kabátot leadni kötelező!Van büfé is ami nagyon jó! Tágas kényelmes, rengeteg könyvük van. Több szolgáltatás is igénybevehető!Weblapjuk is nagyon jó!Lehetőség van a neten keresztüli könyvmeghosszabításra, ami szuper ötlet!Az igazgató úr is nagyon szimpatikus, kedves, precíz, segítőkész!Tanít is iskolákban!
Címkék: ## szabó ervin könyvtárErre válaszolok    Vitatott tartalom jelentése

Tóthné Balog Anikó
5 Csillagok

Könyvtár

, 2007. december 14.

Nagyon-nagyon régen jártam oda. Még gyerek voltam és általános iskolába jártam. Majdnem két naponta vittem és hoztam a könyveket. Fantasztikus helynek találom még a mai napig is, habár időm már nem engedi, hogy látogassam.
Címkék: ## könyvek# újdonságok# régiségekErre válaszolok    Vitatott tartalom jelentéseÍrjon véleményt a(z) Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár részére!

Ossza meg tapasztalatait másokkal is!


Hasonló cégek a közelben

 1. Múzeum U. 7.,
  1088  Budapest
 2. Üllői U 26
  1085  Budapest
 3. Mikszáth Kálmán Tér 1
  1088  Budapest
 4. Üllői Ut 24
  1085  Budapest

 5. Távolság: 360 m
  Adatok
  Ráday Utca 28.
  1092  Budapest

 6. Távolság: 500 m
  Adatok
  Szarka U. 4.
  1056  Budapest