Forrás Takarékszövetkezet Szövetkezet, Székesfehérvár

Cím:
Vörösmarty Tér 1.
Irányítószám/Település:
8000 Székesfehérvár
Megye:
Fejér
Telefon:
(22) 506 482
Fax:
(22) 506 483
Weboldal:
Email:
Üzenet küldése
Frissítve több mint 6 hónappal ezelőtt | Cégadatok változtatása| Hibás adat

Weboldal

Leírás

A Forrás Takarékszövetkezet jogelődje, a Balatonfőkajár és Vidéke Takarékszövetkezet 1975-ben jött létre a balatonfőkajári és a berhidai takarékszövetkezet egyesüléséből.
Az akkori gazdaságirányítási rendben a gazdaságpolitikai vezetői a takarékszövetkezetek fő feladatául a vidéki lakosság kiszolgálását szabták. Jellemzésül két, ma már mosolyra késztető szabályozás: A takarékszövetkezetek akkortájt nem nyithattak fiókot a városokban, valamint csak lakossági betétet gyűjthettek. A politikai és gazdasági rendszerváltás tehát egy viszonylag korszerűtlen eszközstruktúrájú, de az ügyfelei kiszolgálásában több évtizedes tapasztalatot szerzett, a szolgáltatások színvonalának növeléséért elkötelezett pénzintézetekként köszöntötte a takarékszövetkezeteket. Ez a fajta hozzáállás segítette aztán a takarékszövetkezeteket abban, hogy az elmúlt másfél évtizedben a banki átlagot meghaladó fejlődési ívet leírva, ma már a pénzügyi szolgáltató szféra meghatározó szereplői lettek.

Cégleírás
A takarékszövetkezetek felelős magatartásán túl az OTIVA erejének is nagy szerepe van abban, hogy az OTIVA tag takarékszövetkezeteket elkerülték a botrányos csődök, milliárdos "bentragadt" ügyfélpénzekkel kapcsolatba hozható botrányok. Mindenki hallott már bankcsődökről, lízingcégek csődjéről az elmúlt két évtizedben, és sajnos hallott a 2012-ben a Soltvadkert és Vidéke Takarék csődjéről. De nem hallott ügyfeleket megkárosító, OTIVA tag takarékszövetkezet összeomlásról.
Sajnos a soltvadkerti takarék nem volt tagja a közös védelmi alapnak. Ezt a jogszabály megengedte, a takarék vezetése pedig nem tartotta fontosnak. A Forrás Takarékszövetkezet, mint az OTIVA egyik alapítója, elkötelezetten hirdeti azt, hogy szükség van az intézményvédelmi alapra, és azt szorgalmazza, hogy a jogszabály írja elő a kötelező tagságot.
A Forrás Takarékszövetkezet jellemző ügyfélköre a lakossági és kisvállalkozói ügyfélkör, de egyre több közép és esetenként nagyvállalat választja számlavezetőjének. A lakossági piacon szerzett több évtizedes tapasztalatra alapozva fejlesztjük számlavezetési szolgáltatásunkat és hiteltermékeinket. Számlavezetési rendszerünkhöz kapcsolódóan tudunk nyújtani HomeBank terminált, valamint internet alapú NetBank szolgáltatást, SMS egyenlegértesítést. A lakossági hitelek tekintetében pedig - érthető módon - a szabad felhasználású hiteleket érdemes kiemelni.

Vélemények

Legyen Ön az első, aki elmondja véleményét az alábbi cégről: Forrás Takarékszövetkezet Szövetkezet

Ossza meg tapasztalatait másokkal is!


Üzletek a közelben

 1. József A. út 5-7.
  8000  Székesfehérvár
 2. Posta Utca 8.
  8100  Várpalota
 3. Szabadság Tér 6
  8181  Berhida
 4. Kossuth Lajos út 16.
  8164  Balatonfőkajár
 5. Táncsics U.2.
  8174  Balatonkenese