Gödöllő Polgármesteri Hivatal

1 Vélemény
Gödöllő Polgármesteri Hivatal
Szabadság Tér 7.
2100 Gödöllő
Pest
(28) 529 190
(28) 529 100
(28) 529 255
Frissítve több, mint 6 hónappal ezelőtt

Leírás

A Polgármesteri Hivatal, Gödöllő közigazgatással foglalkozik.


Cégleírás
Gödöllő Pest megyében, a Rákos-patak partján, Budapesttől 30 kilométerre északkeletre, az M3-as autópálya és a 3-as számú főút, valamint a Budapest-Miskolc vasútvonal mellett, a Gödöllői-dombság völgyében fekszik. A szűkebb értelemben vett Gödöllő egy medenceszerű, teknő alakú mélyedés a Rákos völgyében, négy völgy találkozópontján. A gödöllői völgyet minden irányból dombok határolják ugyan, mégis nyitott, mert beletorkollnak az Öreghegy (302m) és a Gudrahegy (251m) mellékvölgyei. Délről összefügg az isaszegi Rákosvölggyel, keletről a kettős besnyői völggyel melyet a Juharos (308m), a Fácános, a Börecs, a Perőc, a Nagy és Kis Fenyves, a Nagyremete, a Kisremete, a Bolnoka (329m), a Haraszt, a Gyertyános, a Szilhát és a Röges domb határol. A Rákos- és az Aranyos-patak vizéből halastavakat létesítettek Gödöllő és Isaszeg között, valamint Babaton. A Rákos mai vízhozamát össze se lehet hasonlítani régi vízbőségével.
Az 1935-36-ban épült besnyői vasúti bevágás megbontotta a talajvizek szerkezetét. Gödöllő erdős, jó levegőjű, szép kilátást nyújtó vidéken fekszik. Vonzerejét természeti adottságainak és jó földrajzi fekvésének köszönheti a fővárost övező településgyűrűben. A Gödöllői-dombság erdői évszázadokon át főúri, királyi vadászterületek voltak. A város körüli egybefüggő, közel 100 négyzetkilométernyi erdőfelület egynegyede Gödöllő közigazgatási területére esik, melynek 60%-a cser és tölgy, 25%-a akác, 10%-a fenyőerdő.
Nincsenek légszennyező nagyüzemek a városban és környékén, a levegő tisztább, mint az országos átlag. Az egy főre jutó közterületi zöldfelület 44, 6 négyzetméter. A város közigazgatási területe 62 négyzetkilométer, ebből 16 négyzetkilométer belterület. Az Erzsébet-park (1898) és az Arborétum (József főherceg liget) (1902) természetvédelmi terület, számos ritka fafajtát és bokrot gondoznak bennük.
Kulcsszavak:
Önkormányzat, Polgármester, Lakosság, Intezmyny, Hivatali Ugyek
Gödöllő Polgármesteri Hivatal a következő kategóriákban szerepel:
Képek hozzáadása

Vélemények

Illés-Tóthné Józsa Erika

Gödöllő Polgármesteri Hivatal

, több, mint 6 hónappal ezelőtt

Esküvői szertartást rendeltünk meg a hivatalban.Nagyon segítőkészek voltak,még egy másik esküvőt is megnézhetett a fiatal pár,hogy könnyebben eldöntsék, hogy mit szeretnének az ő esküvőjükre.Ez is hozzájárult ahhoz, hogy gyermekeink esküvője feledheteten legyen.
## zene# esküvő helyszine# házasságkötés
Erre válaszolok    Vitatott tartalom jelentése

Írjon véleményt a(z) Gödöllő Polgármesteri Hivatal részére!

Ossza meg tapasztalatait másokkal is!

Vásároljon Prémium Tagságot
CYLEX Árajánlatkérések

Hasonló cégek a közelben

 1. Szabadság Tér 7.
  2100  Gödöllő
 2. Szabadság Tér 7.
  2100  Gödöllő
 3. Dózsa György út 88.
  2111  Szada
 4. Vörösmarty U. 2.
  2144  Kerepes
 5. Vasút Utca 42
  2144  Kerepes
 6. A közelben lévő hasonló cégek térkép nézete