Hallássérültek Tanintézete, Budapest

Hallássérültek Tanintézete
Cinkotai U. 125-137
1147 Budapest - XIV. Kerület, Zugló
(1) 251 9545
(1) 251 4721
Frissítve több, mint 6 hónappal ezelőtt

Leírás

1995. áprilisában költöztünk be új iskolánkba, amit a mi speciális igényeink figyelembevételével terveztek és építettek meg. Óvodánkba 3-6 éves csöppségek járnak.
A sok játék mellett már itt elkezdődik a hallássérült gyermekek beszédtanítása. A 6-16 éves tanulóink a 10 évfolyamos általános iskolai tagozaton tanulnak.
Speciális anyanyelvi oktatásuk ebben az életszakaszban is folytatódik.

 1. Contact
 2. Dokumentumok
 3. Fotók
 4. Gallery
 5. News
 6. Partnereink
 7. Pályázatok
 8. Támogatóink
 9. Történet

Cégleírás
2001/2002. tanévtől beindítottuk speciális szakiskolánkat, ahol 16 éves kortól az ifjak a számítógép kezelő-használó szakmát, és a bőrtárgykészítő szakmát sajátíthatják el. Speciális szakiskolánkban a 9-10. évfolyam általános műveltséget alapozó szakasza után kerül sor az OKJ-s számítógép kezelő-használó és a bőrtárgykészítő szakma elsajátítására. Tervezzük harmadik szakma indítását is. Természetesen a 10. évfolyam elvégzése után lehetőség van bármilyen más - iskolánkon kívül oktatott - szakma tanulására is.
Iskolánkban a tantermeken kívül szaktantermek (fizika, kémia, földrajz, történelem, biológia, számítástechnika, rajz, kézimunka, technika, hallás-ritmus ), óvoda, könyvtár, diákotthon, konyha és ebédlő, orvosi vizsgálók és betegszobák találhatók. A testedzést és mozgást a hatalmas tornaterem, kézilabda-pálya, teniszpályák, futó és ugrópályák és a játszóudvar szolgálják. Az óvodásoknak külön két játszókertjük van homokozóval, mászókákkal és hintával. Amit a tervezőknek figyelembe kellett venniük: Iskolánkban kislétszámú osztályokban tanítunk, és a gyerekeknek úgy kell ülniük, hogy mindig láthassák a tanár szájrólolvasási képét. Ezért az osztályokban félkörben vannak a padok elhelyezve. Nagyon fontos tantárgy iskolánkban az egyéni anyanyelvi nevelés.
Ezeken az órákon folyik a hangkialakítás, beszédtanítás, beszédkorrekció. Ezért szükségünk volt kisebb szobákra, ahol a tanár egy tanulóval dolgozhat. Speciális tantárgyunk a hallás-ritmus nevelés. Ezeken az órákon megpróbáljuk a gyerekek hallásfigyelmét fejleszteni (a siket ember nem teljesen siket, minden hallássérültnek van hallásmaradványa), illetve ritmusos mozgásokkal, mondókák tanulásával a mozgás és beszédritmusuk kialakulását segíteni. Ezért van szükségünk olyan tantermekre, ahol tükör van az egyik falon, hogy a gyerekek saját mozgásukat megfigyelhessék.
Kulcsszavak:
Diák, Alapítványi Iskola, Tanár, Szakiskola, Iskola, Tanítás, Oktatás, Óvoda, Nevelés, Diákotthon, Alapítványi Óvoda, Tanintézet
Hallássérültek Tanintézete a következő kategóriákban szerepel:
Képek hozzáadása

Vélemények

Legyen Ön az első, aki elmondja véleményét az alábbi cégről: Hallássérültek Tanintézete

Ossza meg tapasztalatait másokkal is!

Vásároljon Prémium Tagságot
CYLEX Árajánlatkérések

Hasonló cégek a közelben

 1. Molnár Viktor U. 94-96.
  1158  Budapest
 2. Angol Utca 36.
  1149  Budapest
 3. Uzsoki U. 34/A
  1145  Budapest
 4. Kontyfa Utca 5.
  1156  Budapest
 5. A közelben lévő hasonló cégek térkép nézete