Hallássérültek Tanintézete, Budapest

Cégnév:
Hallássérültek Tanintézete
Cím:
Cinkotai U. 125-137
Irányítószám/Település:
1147 Budapest - XIV. KER.
Telefon:
(1) 251 9545
Fax:
(1) 251 4721
Weboldal:
Email:
Üzenet küldése
Frissítve több, mint 6 hónappal ezelőtt | Cégadatok változtatása| Hibás adat

Weboldal

Leírás

1995. áprilisában költöztünk be új iskolánkba, amit a mi speciális igényeink figyelembevételével terveztek és építettek meg. Óvodánkba 3-6 éves csöppségek járnak.
A sok játék mellett már itt elkezdődik a hallássérült gyermekek beszédtanítása. A 6-16 éves tanulóink a 10 évfolyamos általános iskolai tagozaton tanulnak.
Speciális anyanyelvi oktatásuk ebben az életszakaszban is folytatódik.

Képek hozzáadása

Cégleírás
2001/2002. tanévtől beindítottuk speciális szakiskolánkat, ahol 16 éves kortól az ifjak a számítógép kezelő-használó szakmát, és a bőrtárgykészítő szakmát sajátíthatják el. Speciális szakiskolánkban a 9-10. évfolyam általános műveltséget alapozó szakasza után kerül sor az OKJ-s számítógép kezelő-használó és a bőrtárgykészítő szakma elsajátítására. Tervezzük harmadik szakma indítását is. Természetesen a 10. évfolyam elvégzése után lehetőség van bármilyen más - iskolánkon kívül oktatott - szakma tanulására is.
Iskolánkban a tantermeken kívül szaktantermek (fizika, kémia, földrajz, történelem, biológia, számítástechnika, rajz, kézimunka, technika, hallás-ritmus ), óvoda, könyvtár, diákotthon, konyha és ebédlő, orvosi vizsgálók és betegszobák találhatók. A testedzést és mozgást a hatalmas tornaterem, kézilabda-pálya, teniszpályák, futó és ugrópályák és a játszóudvar szolgálják. Az óvodásoknak külön két játszókertjük van homokozóval, mászókákkal és hintával. Amit a tervezőknek figyelembe kellett venniük: Iskolánkban kislétszámú osztályokban tanítunk, és a gyerekeknek úgy kell ülniük, hogy mindig láthassák a tanár szájrólolvasási képét. Ezért az osztályokban félkörben vannak a padok elhelyezve. Nagyon fontos tantárgy iskolánkban az egyéni anyanyelvi nevelés.
Ezeken az órákon folyik a hangkialakítás, beszédtanítás, beszédkorrekció. Ezért szükségünk volt kisebb szobákra, ahol a tanár egy tanulóval dolgozhat. Speciális tantárgyunk a hallás-ritmus nevelés. Ezeken az órákon megpróbáljuk a gyerekek hallásfigyelmét fejleszteni (a siket ember nem teljesen siket, minden hallássérültnek van hallásmaradványa), illetve ritmusos mozgásokkal, mondókák tanulásával a mozgás és beszédritmusuk kialakulását segíteni. Ezért van szükségünk olyan tantermekre, ahol tükör van az egyik falon, hogy a gyerekek saját mozgásukat megfigyelhessék.

Kulcsszavak:

Diák, Szakiskola, Diákotthon, Alapítványi Iskola, Iskola, Tanár, Oktatás, Óvoda, Nevelés, Tanítás, Tanintézet, Alapítványi Óvoda

A Hallássérültek Tanintézete cég a következő kategóriákban szerepel:

Vélemények

Legyen Ön az első, aki elmondja véleményét az alábbi cégről: Hallássérültek Tanintézete

Ossza meg tapasztalatait másokkal is!


Hasonló cégek a közelben

 1. Drégelyvár U 6
  1158  Budapest
 2. Molnár Viktor U. 94-96.
  1158  Budapest
 3. Almádi U. 3-5
  1144  Budapest
 4. Angol Utca 36.
  1149  Budapest
 5. Uzsoki U. 34/A
  1145  Budapest
 6. Kontyfa Utca 5.
  1156  Budapest