Herman Ottó Gimnázium, Miskolc

2 Vélemények
Herman Ottó Gimnázium
Tizeshonvéd Utca 21.
3525 Miskolc
Borsod-Abaúj-Zemplén
Frissítve több, mint 6 hónappal ezelőtt

Leírás

Herman Ottó Gimnázium honlapja

Az iskola első épületében (ma Városház tér 5.) 1878 óta, tehát 109 éve folyik oktatás. A Bükk Zsigmondné Sebe Terézia által adományozott telken és házban, ékeket kibővítve és felszerelve, Samossa József egri érsek alapított először hatosztályos népiskolát.


Cégleírás
Az új iskola legrégibb épületrésze (a jelenlegi menza) sörfőző műhely volt, amelyre már XVII. századi források is utalnak. Mai formáját a XVIII. század végén, illetve a XIX. század elején nyerte el. (1883-ban főztek itt utoljára sört.) Az első világháborúban legendás hírnevet szereztek e "tízes honvédek".
(1928 óta viseli az utca ezt a nevet.) Az első világháború, illetve a honvédség átszervezése után már nem használták az épületet laktanyának. 1926-ban Csáki István tervező emeletráépítési terve alapján kétemeletes lett az épület. 1992-ben a városi közgyűlés döntése alapján a Herman Ottó Gimnázium épületét visszakapta a katolikus egyház, ezért az intézményt új épületbe költöztették. 1993-ban elkészült Pirity Attila tervei és irányítása alapján a gimnázium új, gyönyörű épülete a Tízeshonvéd u. 21.
szám alatt. Az iskola beköltözött új székhelyére. 1994-ben a négyosztályos képzés mellett megindult a nyolcosztályos gimnáziumi képzés is.
Kulcsszavak:
Gimnázium, Iskola, Oktatás
Herman Ottó Gimnázium a következő kategóriákban szerepel:
Képek hozzáadása

Vélemények

-
Vélemény

több, mint 6 hónappal ezelőtt

Nem tudja valaki megmondani h a mostani 9/3-nak ki lesz az osztályfőnöke? Előre is köszi !Sziasztok

Tumik József
Herman Ottó Gimnázium

, több, mint 6 hónappal ezelőtt

Gyermekközpontú gimnázium, rengeteg kiváló eredmény, jó diákélet jellemzi az iskolát. A német tagozat egyenesen szuper. De tanulhatsz spanyolt és angolt egyaránt. Egyetemen is oktat egy jópár tanáruk
## oktatás# középiskola# tanítás
Erre válaszolok    Vitatott tartalom jelentése

Írjon véleményt a(z) Herman Ottó Gimnázium részére!

Ossza meg tapasztalatait másokkal is!


Készítsd el honlapodat
Technikai ismeretek nélkül
30 napos ingyenes próbaverzió