Horváth Boldizsár Közgazdasági És Informatikai Szakközépiskola, Szombathely

Horváth Boldizsár Közgazdasági És Informatikai Szakközépiskola
Zrínyi Ilona Utca 12.
9700 Szombathely
Vas
(94) 512 932
(94) 512 930
Frissítve több, mint 6 hónappal ezelőtt

Leírás

Horváth Boldizsár Közgazdasági És Informatikai Szakközépiskola honlapja

Az 1867-es kiegyezést követo gazdasági fellendülés kihatott az iskolai oktatásra is. A városban lakó mintegy 300 kereskedoés 700-800 iparos olyan ismereteket szeretett volna adni fiainak, amelyek birtokában folytatni tudnák apáik mesterségét, de egyúttal magasabb szinten, a kor követelményeinek megfeleloen. Az 1886. március 27-i városi közgyulés elhatározta, hogy ingyen juttat telket és építoanyagot az iskola számára.
1886. május 3-án a megyei gyulésben "hazafias lelkesedéstol áthatottan" 12.947, - Ft összeget szavaztak meg az iskola berendezéseire. Ezután - május 15-én - az alispán, Reisig Ede és a polgármester vezetésével küldöttség kereste fel Tisza Kálmán miniszterelnököt és Trefort Ágoston kultuszminisztert.
"A miniszterelnök és a miniszter úr hangsúlyozzák ugyan az ország takarékosságra into anyagi helyzetét, de kijelentették, hogy ilyen fényes ajánlat elol kitérni nem lehet."


Cégleírás
A tanulólétszám növekedése indokolttá tette az iskolaépület bovítését, és 1901-ben épült meg a jelenlegi épület. 1903-ban minden évfolyamon három párhuzamos osztály indult. Az 1920/21. tanévtól a három évfolyamos képzést négy évre emelték. Az iskola fennállásának 49.
évében felvette Horváth Boldizsár nevét. 1953-tól nyílt meg az iskola a leányok számára. Arányuk évrol évre növekedett, mind jobban meghaladta a fiútanulókét. 1953-ban a közgazdasági középiskolák szakosítása következtében az iskola ipari és mezogazdasági tagozatú közgazdasági technikummá ("KÖZTIM") szervezodött át.
A technikumi jelleg megtartásával, de a tagozatok bovülésével ebben a formában muködött 1965-ig. Ekkor - a fejlodés követelményeinek megfeleloen - az iskola közgazdasági szakközépiskolává alakult át és muködik napjainkban is.
Kulcsszavak:
Kollégium, Oklevél, Oktatás, Informatika, Iskola, Szakközépiskola, Verseny, Pedagógia, Szabályzat, Nevelési program, Tanterv, Tanulmányi Verseny, Szülo, Digitális Osztálynapló, Jutalmak, Tankönyvjegyzék
Horváth Boldizsár Közgazdasági És Informatikai Szakközépiskola a következő kategóriákban szerepel:
Képek hozzáadása

Vélemények

Legyen Ön az első, aki elmondja véleményét az alábbi cégről: Horváth Boldizsár Közgazdasági És Informatikai Szakközépiskola

Ossza meg tapasztalatait másokkal is!

Vásároljon Prémium Tagságot
CYLEX Árajánlatkérések

Hasonló cégek a közelben

 1. SZILY JÁNOS U. 40.
  9700  Szombathely
 2. Petőfi Sándor U. 1
  9700  Szombathely
 3. Petőfi Sándor Utca 1.
  9700  Szombathely
 4. Rohonci Utca 1.
  9700  Szombathely
 5. Lovas Utca 23.
  9700  Szombathely
 6. A közelben lévő hasonló cégek térkép nézete