I. sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika, Budapest

Cégnév:
I. sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika
Cím:
Baross U. 27
Irányítószám/Település:
1085 Budapest - VIII. KER.
Telefon:
(1) 266 0473
Mobile:
(20) 663 2005
Fax:
Fax:
(1) 317 6174
Weboldal:
Email:
Üzenet küldése
Frissítve több, mint 6 hónappal ezelőtt | Cégadatok változtatása| Hibás adat

Weboldal

Leírás

A klinika hazánk legrégebbi szülészeti tanszéke 1812-ben történt alapítása óta meghatározó szerepet tölt be a magyar szülészet és nőgyógyászat fejlődésében, számos nagy egyéniség dolgozott a klinika orvosaként. Többek között az egyetem névadója, Semmelweis Ignác is a klinika igazgató professzora volt 1855-től 1866-ig, haláláig.

Képek hozzáadása

Cégleírás
A klinika fennállása óta végzi az orvostanhallgatók, szigorló orvosok elméleti és gyakorlati oktatását, ezen kívül évtizedek óta vezető szerepet tölt be a szülész-nőgyógyász, valamint a határterületekkel kapcsolatos posztgraduális képzésben. Az oktatási tevékenység kiterjed a szülésznők, védőnők és az egyéb közép- és felsőfokú végzettségű egészségügyi szakdolgozók képzésére is. A külföldi hallgatók angol és német nyelvű oktatását szintén a klinika látja el.
A klinika 158 fekvőbeteg ággyal rendelkezik, ebből 38 ágy a Neonatális Intenzív Centrum rendelkezésére áll. Évente több mint 10 000 fekvő- és több mint 100 000 járóbeteg gyógyítása folyik a klinikán.
A gyógyító- betegellátó tevékenység kiterjed a szülészet-nőgyógyászat valamennyi ágára, a határterületeket is beleértve. A klinikát önként választó, valamint a területi betegeken túl, a klinika a szülészet-nőgyógyászati progresszív betegellátás egyik hazai csúcsintézményeként fogad súlyos eseteket további gyógykezelésre. Különleges profil a terhespatológia, a magzati orvostudomány, a klinikai genetika, az intenzív neonatológia, a nőgyógyászati onkológia, az asszisztált reprodukció és a nőgyógyászati endokrinológia. A szülészet-nőgyógyászat minden területét felölelően számos szakambulancia működik a klinikán, az adott szakterületen jártas munkatársak vezetésével, a hét minden munkanapján.
A tudományos munka nagy hagyományokra tekint vissza. A szülészet-nőgyógyászat gyakorlati és elméleti fejlődésében a klinika ilyen irányú tevékenysége széleskörű és nemzetközi viszonylatban is jelentős eredményeket ért el. Az utóbbi években többek között a magzati és anyai orvostudomány, a molekuláris genetika és az asszisztált reprodukció legkorszerűbb módszereit felhasználva, ennek lehetőségét önerőből megteremtve a klinika a szakma nemzetközileg elismert, korszerű kutatási eredményeket felmutató intézetévé vált, ISO 2001/9001 minősítéssel rendelkezik.

Kulcsszavak:

Szülészet, Nőgyógyászat, Egészségügy, Klinika, Asszisztált Reprodukció

A I. sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika cég a következő kategóriákban szerepel:

Vélemények

Legyen Ön az első, aki elmondja véleményét az alábbi cégről: I. sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika

Ossza meg tapasztalatait másokkal is!


Hasonló cégek a közelben

 1. József Körút 37.
  1085  Budapest
 2. Stáhly U. 2/A
  1085  Budapest
 3. Károly Körút 13-15.
  1075  Budapest
 4. Fiumei U. 7
  1087  Budapest
 5. Péterfy S. Utca 8 14
  1076  Budapest
 6. Teréz Krt. 18.
  1066  Budapest