Könyvtárellátó Kht., Budapest

Cím:
Váci út 19.
Irányítószám/Település:
1134 Budapest - XIII. KERÜLET
Telefon:
(1) 237 6900
Telefon:
+36-1-237-6966
Telefon:
+36-1-237-6970
Mobile:
+36-20-224-6747
Mobile:
(20) 330 8321
Fax:
(1) 239 2715
Weboldal:
Email:
Üzenet küldése
Frissítve több mint 6 hónappal ezelőtt | Módosítás | Hibás adat

Weboldal

Leírás

A Könyvtárellátó Kiemelten Közhasznú Nonprofit Kft. (röviden Könyvtárellátó Nonprofit Kft.) 2007. szeptember 16-a óta működik ezen a néven. Jogelődjét az alapítói jogokat gyakorló miniszter 1991.
november 1-jén kiválással hozta létre a 45 éve könyvtárellátással foglalkozó TÉKA Könyvértékesítő, Könyvtárellátó és Könyvkiadó Vállalatból, s 1994. október 1-jén alakult közhasznú társasággá. A társaság tulajdonosa a magyar állam.
A tulajdonosi és vagyonkezelői jogokat az oktatási és kulturális miniszter gyakorolja, az általa kijelölt felügyelő bizottság véleményének figyelembe vételével.

Cégleírás
Az alapító okirat szerint 'a társaság kulturális tevékenységet végez: állománygyarapítást segítő szakmai és dokumentum-ellátási szolgáltatásokat nyújt a nyilvános- és szakkönyvtárak részére a könyvtári rendszer hatékonyságának és rentabilitásának javítása érdekében'. A cég vállalkozási tevékenységet közhasznú céljainak megvalósítása érdekében végez, s a gazdálkodása során elért eredményét az alapító okiratban meghatározott tevékenységeire fordítja. Politikai tevékenységet nem folytat, pártoknak anyagi támogatást nem nyújt, s az általa nyújtott közhasznú cél szerinti juttatások bárki által megismerhetők.
A kft. szerződést kötött a Oktatási és Kulturális Minisztériummal a közhasznú tevékenység folytatásának feltételeiről.
Éves közhasznúsági jelentésébe bárki betekinthet. Ezen felül a Könyvtárellátó működését a gazdálkodó szervezetekre vonatkozó jogszabályok határozzák meg.

Vélemények

tot
1 Csillagok

Hol vagy kémia könyv?

2014. július 24.

Múlt év augusztusban kaptuk meg a tankönyveket, aminek igen borsos ára volt. Arra, ami akkor még hiányzott, azt mondták pár hét és megérkezik. Ennek ellenére vége a 2013/2014-es tanévnek, a tankönyv azóta sem érkezett meg. A tanár természetesen érdemjeggyel jutalmazta évközben a lányomat a hiányzó tankönyvért: ami persze nem 5-öst osztályzat volt. Végül fénymásoltam egy kölcsönkért kémia könyvet, lefűztük és abból tanult. Nehezen, de a tanár végül beletörődött, hogy "nem tankönyvet" használtunk, csak lapokat. Habár szakmai tankönyvük sem volt, jegyzetekből tanultak, ez viszont senkit nem izgatott. Valamint a tanítás minősége sem. Ez egy fővárosi szakközépiskola.

Pintér Gizella
1 Csillagok

Nincs GYerekemnek könyve

2014. február 1.

gyerekemnek még agusztusba be fizetem a cseket de még könyvünk most sincs és .És telefonba aszt a választ kaptam a hölgytöl hogy nyugotan menyek a biróságra . Szerintem ilyen alkalmazotat nem érdemes ott tartani ha nem tud az ugyfélel báni .Ez már felháboritó . Se pénzt nem kaptam visza se könyvet nem kaptam minden nap hivom öket de fel se veszik a telefont nem tudom minek ülnek ott .
Címkék: #Nincs a gyerekemnek tankönyveErre válaszolok    Vitatott tartalom jelentése

Gubicza Tiborné
1 Csillagok

TANKÖNYV ÁR VISSZATÉRÍTÉS

, 2014. január 20.

A mai napig várom hogy lányom aki tartósan beteg vissza kapja a tankönyvek árát!!!!
Címkék: #Tartósan beteg gyermekErre válaszolok    Vitatott tartalom jelentése

Lourdes Maria Grimon
1 Csillagok

tankönyv

, 2014. január 16.

Látom a sok szülői véleményt. Elkeserítő. A kello a tk.felelősöket is csak kihasználja. December óta telefonálgatok, hogy mi tk.felelősök mikor kapjuk meg a pénzünket azért a rengeteg időért, amit munkaidőn túl végeztünk el a tankönyvezés lebonyolításával. A klik legalább szóba állt velem: ők arra várnak, hogy számukra a kello fizessen. A kellót képtelenség elérni!!! A miskolci irodán annyit mondott a hölgy, őt Pestről úgy tájékoztatták, hogy a kello már fizetett a kliknek! A klik szerint ez nem történt meg! Hány tk.felelőst érint ez országosan? Hol a pénzünk?
Címkék: #tk.; tk.felelősökErre válaszolok    Vitatott tartalom jelentése

Jóri
1 Csillagok

tankönyv

2013. december 5.

Még nyáron, júliusban befizettem a tankönyvek árát. Volt köztük olyan tankönyv is, amit meg sem rendeletem, de a Kello-nál azt mondták, fizessem csak be az egészet, így egyszerűbb lesz, majd utólag visszatérítik azoknak a könyveknek az árát. Hát tényleg, nekik egyszerűbb volt, azóta sem kaptam vissza azoknak a könyveknek az árát, amit meg sem rendeltem, és a diák át sem vette. Felháborító, már fél év eltelt!
Címkék: #tankönyv KELLOErre válaszolok    Vitatott tartalom jelentése

Agg Ivett
1 Csillagok

tankönyv ár vissza fizetés

2013. november 28.

Nem lehet elérni őket,július 31 ig befizettem a csekkeket a tankönyvekre ami a 2 gyereknek 28000 forint volt, aztán kiderült hogy nem kellett volna mert RGYK ra jogosult lettem mert 4 órás dolgozó lettem, akkor beszéltem velük október végére igérték a vissza fizetést,,de nem történt meg, azóta sikerült beszélnem velük azt mondták november végére tették át a csúszások miatt.... hát még mai napig se érkezett meg, a telefon állandóan foglalt! irtam emailt. mi kell még?

Bauecker Éva
1 Csillagok

tankönyvrendelés

2013. november 27.

Hiába tanul a gyerekem németet, a tankönyvlistában szerepelt két angol könyv is, összesen 4366 Ft értékben. Kifizettették velem. Ezeket a könyveket nem is láttam, mert meg sem kaptuk. Tegnap érkezett 985 Ft visszautalás postai utalványon. Hol a többi 3381 Ft? A cég miért nem válaszol az e-mail-re? Miért nem elérhető telefonon? Halkan jegyzem meg, hogy a másik gyerekemnek valamikor novemberben érkeztek meg a tankönyvei. Én betartottam a fizetési határidőt. Nem gondolják, hogy némileg gány a munkájuk??
Címkék: #túlszámlázás#nem elérhető a cégErre válaszolok    Vitatott tartalom jelentése

Iren Stancz Farkas
1 Csillagok

Tankönyv ár

, 2013. november 7.

Előre kifizettem a tankönyveket, gyermekem azonban másik iskolába ment rögtön a tanév elején, ezért a tankönyvcsomagot nem vettük át. Azóta több e-mailt, és postai levelet írtunk a Kello-nak, hogy utalják vissza az át nem vett könyvek árát. Egyetlen e-mailre válaszoltak, miszerint majd, valamikor ha ők elszámoltak a kiadók felé, postán visszaküldik. Azóta se kép, se hang. A telefonszámokat nem veszik fel, vagy azt jelzi, hogy kikapcsolt telefonvonal. Egyetlen alkalommal sikerült egy mobilszámon elérni valakit, aki be sem mutatkozott és kérdésemre csak hebegett-habogott. Ráadásul a csekkre, amin a pénzt befizettem rossz lakcímet írtak, így ha postán küldik vissza,( ha egyáltalán visszaküldik) azt nem én fogom megkapni. Felháborító, amit művelnek. Amikor előre fizettették a tankönyvet, a visszafizetésekre nem is gondoltak, most pedig siketet és vakot játszanak. Nem kérek Kello-ból soha többé nem vagyok hajlandó az ő közvetítésükkel tankönyvet vásárolni!

Megjegyzés

2013. december 6.

clarissa. Nincs hova bemenned. A telephelyként szereplő Váci úti cím egy raktár, ott semmilyen segítséget, információt nem kapsz. A cégnek nincs irodája, a könyvelőjük a saját alkásán könyvel, etc. Az egész cég egy nagy kamu! Érdemes lenne összefogni mindenkinek, akinek tartozik a Kello, akár pénzzel, akár hiányzó tankönyvvel és a fogyasztóvédelemhez valamint a bírósághoz fordulni, mert amit művelnek az a dilettantizmuson kívül a kereskedelemre vonatkozó minden jogszabály megsértése! Attól félek sohasem kapjuk vissza a pénzünk, hiszen a hogy a tankönyvkiadók sem. Felháborító az EMMI hazudozása és Kello lapítása!

Kapusné
1 Csillagok

Tankönyv

2013. november 7.

Szeptember 3.-án befizettem a könyvek árát .Most november 7.-ét írunk és nincs a gyerekemnek tankönyve. Felháborító,fogyasztóvédelemhez fordulok,mert így nem működhetnek cégek,hogy csak a pénz kell nekik,és terméket nem kapok a pénzemért.Felháborító!!!!

Megjegyzés

2013. november 13.

Szégyen ez az egész. Ilyet nem lehet csinálni...szerintem. Szeptember 03-án befizettem a gyermekem tankönyveit. Ugyanis csak akkor kaptunk csekket. Két hét múlva még mindig nincs könyv. Az iskola könyvtáros szólt,hogy késve érkezett be a pénz és ezért. Be kellene újra fizetni csak most nem csekken,hanem neki és majd a csekken befizetett összeget vissza fogják utalni. Lett is könyv 2 héten belül....viszont a visszautalást még mindig várom. Miért kell kétszer fizetnem tankönyvet (mert olyan olcsó????) Hááát nem olcsó és nem lopom a pénzt. Viszont nagyon úgy tűnik,hogy a tisztelt KFT. ezt teszi. Két telefonszám is van és ez nagyon jól is hangzik....csak egyiket sem veszik fel. Felháborítónak tartom és igen....el vagyok keseredve. Megérdemelnének egy feljelentést. :(

Kelemenné Erzsébet
1 Csillagok

diákönyv

2013. október 8.

Sajnálattal tapasztaltam, hogy a honlapukon magán lakás telefonszáma van megadva!!!! Felháborító, hogy a diákok még mindig nem jutottak hozzá a könyvükhöz, pedig egy hónapja be lett fizetve!

Megjegyzés

2013. november 13.

Szégyen ez az egész. Ilyet nem lehet csinálni...szerintem. Szeptember 03-án befizettem a gyermekem tankönyveit. Ugyanis csak akkor kaptunk csekket. Két hét múlva még mindig nincs könyv. Az iskola könyvtáros szólt,hogy késve érkezett be a pénz és ezért. Be kellene újra fizetni csak most nem csekken,hanem neki és majd a csekken befizetett összeget vissza fogják utalni. Lett is könyv 2 héten belül....viszont a visszautalást még mindig várom. Miért kell kétszer fizetnem tankönyvet (mert olyan olcsó????) Hááát nem olcsó és nem lopom a pénzt. Viszont nagyon úgy tűnik,hogy a tisztelt KFT. ezt teszi. Két telefonszám is van és ez nagyon jól is hangzik....csak egyiket sem veszik fel. Felháborítónak tartom és igen....el vagyok keseredve. Megérdemelnének egy feljelentést. :(Írjon véleményt a(z) Könyvtárellátó Kht. részére!

Ossza meg tapasztalatait másokkal is!


Hasonló cégek a közelben

 1. Ronyva U 2 3 1
  1133  Budapest
 2. Lehel Tér-Gogol U. Aluljáró
  1133  Budapest
 3. Gogol U. 16.
  1134  Budapest
 4. Lehel Utca 5
  1062  Budapest
 5. Váci út 78/B
  1133  Budapest
 6. Váci út 78/B.
  1133  Budapest