Kisdér Község Önkormányzata

Kisdér Község Önkormányzata
PETŐFI U. 52.
7814 Kisdér
Baranya
Frissítve több, mint 6 hónappal ezelőtt

Leírás

A megyeszékhelytől 25 kilométernyi távolságra található az apró település. Területén 145 ember él 49 lakóházban, amelyből 4 az önkormányzat tulajdona. A vezetékes ivóvízellátás az otthonok 100 százalékában megoldott. A gázhálózatra való csatlakozás is minden ingatlanon megoldható. A kábel TV hálózaton jelenleg 10 csatorna nézhető, díj fizetés nélkül, internet csatlakozás is lehetséges minden család részére.
Az óvodások és az általános iskolások a szomszédos, mindössze 4 kilométerre fekvő Baksa, intézményeibe járnak ahova falu busza szállítja őket minden tanítási napon. Ezen intézményeket, Kisdér, közösen üzemelteti a többi, társult önkormányzattal. A falu egyetlen utcájának a sok örökzöldön kívül a faluház és a harangláb kölcsönöz sajátos külsőt. A kápolna mellett egy közel másfélszáz fő befogadására, ünnepi rendezvények tartására is alkalmas kultúrház teremt lehetőséget a helybéliek közösségi együttlétéhez.
A faluházban kapott helyet a község könyvtára, de klub is működik. ...


Cégleírás
Falugondnoki rendszer-, falubusz működtetése; a kábeltelevíziós rendszer ingyenes kiépítése és működtetése; születési-, házassági-, temetési segély alanyi jogon; lakásbővítési, -tatarozási, konfortosítási (központifűtés, fürdőszoba), fiatal házasoknak vásárlási támogatás, ingyenes kommunális hulladékgyűjtés, elszállítás, a lakosság telefonellátottságának növelése érdekében eljárás, a földgázbekötések szervezése, anyagilag támogatása. A nyugdíjasok részére kirándulások támogatása: Tihany, Badacsony, Keszthely, Gerenjei-búcsú, Andocs, Székesfehérvár, Sárvár és Pannonhalma, Budapest Parlament, Nagycenk és Sopron-horpács, Ópusztaszer és Szeged, Dunaszentgyörgy, Gödöllő és a Nemzeti Múzeum, Drávai-hajóút és Villányi borkóstolás, stb. Minden évben meglátogatjuk a Gazdanapokat Szentlőrincen, részt veszünk a Megyenapokon.
A hívek rendszeresen látogathatják Máriagyűdöt a jeles ünnepeken. Szervezett, ingyenes színházlátogatás a Pécsi Nemzeti Színházban.
Gyermekeknek, nyugdíjasoknak minden évben Húsvétkor, Karácsonykor ajándékokkal kedveskedünk. A gyerekek minden évben Balatonbogláron fürdési lehetőséget biztosítunk.
Kulcsszavak:
Önkormányzat, Településfejlesztés, Polgármesteri Hivatal, Településrendezés, Lakásgazdálkodás, Köztiszt, Közszolgáltatás, Köztemető Fenntartása, Pályázat, Kultúra, Szociális Ellátás, Közművelődés, Közigazgatás, Oktatás
Kisdér Község Önkormányzata a következő kategóriákban szerepel:
Képek hozzáadása

Vélemények

Legyen Ön az első, aki elmondja véleményét az alábbi cégről: Kisdér Község Önkormányzata

Ossza meg tapasztalatait másokkal is!


Készítsd el honlapodat
Technikai ismeretek nélkül
30 napos ingyenes próbaverzió

Hasonló cégek a közelben

 1. Unicum Tér 1.
  7833  Görcsöny
 2. RÁKÓCZI U. 22.
  7814  Siklósbodony
 3. Petőfi U. 5.
  7834  Baksa
 4. KOSSUTH LAJOS U. 13.
  7834  Tengeri
 5. Dózsa György U. 10.
  7814  Babarcszőlős
 6. FŐ U. 37.
  7833  Szőke
 7. A közelben lévő hasonló cégek térkép nézete