Klapka György Szakközép- És Szakiskola, Jászberény

3 Vélemények
Klapka György Szakközép- És Szakiskola
5100 Jászberény
Jász-Nagykun-Szolnok
Frissítve több, mint 6 hónappal ezelőtt

Leírás

Klapka György Szakközép- És Szakiskola honlapja

Megalapozták a szakképzést, sokszor igen nehéz körülmények között neveltek, oktattak. Az ember szaktudásával, termelési tapasztalataival, általános műveltségével, alkotó tevékenységével legfontosabb hordozója társadalmi rendszerünk fejlődésének. A szakmunkások nevelése, képzése, erkölcsi formálása az ország élő beruházása is. A magyar szocialista szakmunkásképzés 1949-ben alkotott törvény alapján jött létre. 1945 és 1952 között szervezett iskolai képzés, nevelés nem folyt Jászberényben.


Cégleírás
A kisiparosok és ipartestületek által szerződtetett tanulókat a szakmára oktatták, s ha letelt a tanoncidő, az ipartestület által kijelölt szakmai bizottság előtt vizsgát tettek, segédlevelet kaptak, melyet a tanács ipari osztálya anyakönyvezett. Az 1949-ben alkotott IV. sz.
törvény fontos szerepet töltött be a szakmunkásképzésben. Az egész országban újjászervezték a szakképzést, megszűnt az inasoktatás, helyébe az egységes iparitanuló-nevelés, - képzés lépett.
Az ipartestületek feladatkörének egyrészt (tanulófelvétel, elméleti, gyakorlati oktatás szervezése, iskola, tanműhely létesítése, fenntartása, vizsgáztatás, tankönyvellátás, szakfelügyelet) az állam magára vállalta. S e jogkört a Munkaerő Tartalékok Hivatalán keresztül gyakorolta (rövidítve MTH).
Kulcsszavak:
Gimnázium, Szakmunkásképzés, Iskola, Szakképzés, Oktatás, Tanfolyam, Képzés
Klapka György Szakközép- És Szakiskola a következő kategóriákban szerepel:
Képek hozzáadása

Vélemények

iskola

több, mint 6 hónappal ezelőtt

nem tudom hogy milyen ez az iskola de sok jót halottam már róla és szeretném megnézni hogy milyen iskola és ha tetszeni fog akkor szeretnék ide járni köszönettel kitti!!!!

CSJErika
Iskola

, több, mint 6 hónappal ezelőtt

Én mint édesanya írok erre az oldalra! Lányom szeptemberben kezdett el az iskolába járni! Bevallom,hogy aggódva vártam haza az első napokban! Hihetetlen tapasztalatokat osztott meg velem a lányom,mint tanárok,mint diákok részéről! Imád iskolába járni ,szereti a tanárokat és sok óráról könnyes szemmel mesél! tudom hihetetlen,de ez tényleg igaz! Nincs olyan tanár illetve óra amire azt mondaná na nee mááár! Általános iskolába mindennap úgy kellett kikönyörögni az ágyból 8 éven keresztül! Ma már 1 órával előbb kel mosolyogva megy és mosolyogva jön haza! Nincs betegség szimuláció,nincs gyomor fájás! élvezi,hogy iskolába megy! a tanárokról hallott véleményeket cáfolja! ez ilyen olyan amolyan! Sokszor órákig beszél egy magyar óráról, egy biológia óráról stb stb..! "Anya még a matekot is értem" felkiáltással jött haza az iskolából! mer jelentkezni ha valamit nem ért,az órát adó tanár figyel,hogy mindenki letudta e írni amit diktál elmondja többször! Nah látják ez a nem mind1,hogy az óraszámra figyelünk vagy a diákra! Fontos az óraszám persze,de egy diákot"kézenfogni" sokkal fontosabb! Én nagyon örülök,hogy gyermekem ebbe az iskolába jár! Jelenlegi 8. osztályosok ne a negatívumokat hallgassátok meg illetve ne azt halljátok meg higyjétek el,hogy ez az iskola van olyan jó,mint bármelyik a városba! Üdvözlettel Egy szülő akinek a lánya imád ide járni!

dávid moncsikaa
iskola

, több, mint 6 hónappal ezelőtt

lehet hogy jó iskola én még nem voltam most akarok menni
Megjegyzés

több, mint 6 hónappal ezelőtt

Nem fogod megbánni hidd el nekem! Minden iskolában kell tanulni és vannak nehézségek,de nem mindegy,hogy a tanár hogy áll hozzád! Persze ez fordítva is ugyanúgy működik! Tudod a tiszteletet,bizalmat mindkét fél részéről el kell várni :)

Írjon véleményt a(z) Klapka György Szakközép- És Szakiskola részére!

Ossza meg tapasztalatait másokkal is!

Hasonló cégek a közelben

 1. RÁKÓCZI ÚT 53.
  5100  Jászberény
 2. Szentháromság Tér 1.
  5100  Jászberény
 3. Dózsa György U. 26/A
  2760  Nagykáta
 4. BENZINKÚT
  2254  Szentmártonkáta
 5. A közelben lévő hasonló cégek térkép nézete