Kossuth Lajos Általános Iskola, Budapest

Cím:
Erzsébet Krt. 56
Irányítószám/Település:
1171 Budapest - XVII. KER.
Telefon:
(1) 256 3981
Fax:
(1) 256 8879
Weboldal:
Email:
Üzenet küldése
Frissítve 4 hónappal ezelőtt | Cégadatok változtatása| Hibás adat

Weboldal

Leírás

Iskolánk kertvárosi környezetben, Budapest keleti határától mindössze néhány százméternyire muködik. Az intézménynek, akárcsak a helységnek, Rákoskertnek a története nem nyúlik a távoli messzeségbe, az mindössze három emberöltonyi idot ölel föl.

Cégleírás
A történet 1933-ban kezdodik, amikor Rákoskert neve eloször szerepel a vasúti menetrendben. A kényelmesen megközelítheto településen báró Schell Gyuláné frissen parcellázott birtokán megkezdodik a házhelyek eladása és épülni kezdenek a friss telepesek kicsinyke házai. 1936-ban a boltok, a posta és az épülo vasútállomás mellett már 4o-45 lakóház is állott, így sürgeto szükségként jelentkezett egy iskola megépítése. Ez év nyarán Bóta Lorinc, frissen végzett szarvaskoi tanító a Kucorgó csárda udvarházának egyik szobájában létrehozott magániskolájában kezdte tanítani a rákoskerti gyerekeket. A tanintézmény elso közönsége 14 gyerekbol állott. A sikeresen muködo magániskolát 1937 áprilisában hivatalosan is engedélyezték. A tarthatatlan állapotot oldotta fel az 1982-ben megnyílt Zrínyi úti iskola, ahova minden évfolyamból egy-egy osztályt átvittek.
23 tanulócsoporttal folyt a további munka a rákoskerti iskolában. Kiss Antal a Zrínyi úti iskola igazgatója lett, az Erzsébet körúton Bakos Lajosné 10 éven keresztül vezette iskolánkat. Az o igazgatása idején épült fel a tornaterem, és vált lehetové az egy muszakos tanítás. Az 1991-92-es tanévben kezdodött el az elokészíto munka annak érdekében, hogy az iskola Kossuth Lajos nevét felvegye. A tantestület vezetésével a diákok komoly versenyeken vettek részt, hely- és iskolatörténeti kutatások folytak a múlt feltérképezésére. Véghely Tamásné vette át a nyugdíjba vonuló Bakos Lajosnétól az igazgatói feladatokat, s az o vezetése idején vette fel az intézmény a Kossuth Lajos Általános Iskola nevet.
A növekvo tanulólétszám, a különbözo idoszakokban épült épületrészek állaga szükségessé tette az intézmény rekonstrukcióját, bovítését. A fenntartó önkormányzat nagy terhet vállalva, egyéves elokészíto folyamat után a 2002-2003. tanévben 6 hónap alatt végrehajtotta az átépítést. A tanulócsoportok kerületi intézményekben kaptak elhelyezést, s délelott, délután folyt a tanítás.

Vélemények

Legyen Ön az első, aki elmondja véleményét az alábbi cégről: Kossuth Lajos Általános Iskola

Ossza meg tapasztalatait másokkal is!


Hasonló cégek a közelben

 1. Sisakos Sáska Utca 3.
  1171  Budapest
 2. Kossuth Tér 7
  2119  Pécel
 3. Kossuth Tér 7
  2119  Pécel
 4. Ferihegyi út 115.
  1173  Budapest
 5. Hösök Tere 19-20
  1172  Budapest
 6. Petőfi U. 15.
  2119  Pécel