Nemzeti Közlekedési Hatóság, Budapest

1 Vélemény
Nemzeti Közlekedési Hatóság
Teréz Krt. 38
1066 Budapest - VI. Kerület, Terézváros
Frissítve több, mint 6 hónappal ezelőtt

Leírás

Közlekedési hatóság A Nemzeti Közlekedési Hatóságot 2007-ben hívta életre a közlekedésért felelős miniszter a Közlekedési Főfelügyelet, a Központi Közlekedési Felügyelet, a megyei (fővárosi) közlekedési felügyeletek és a Polgári Légiközlekedési Hatóság jogutódjaként. Később a Hatóságba integrálták a Katonai Légügyi Hivatalt majd a Magyar Vasúti Hivatalt is. A Hatóság a közlekedésért felelős miniszter irányítása alatt önállóan működő és gazdálkodó költségvetési szerv. A Hatóság Magyarországon egyedüliként latja el a közlekedéshez kapcsolódó valamennyi hatósági, felügyeleti tevékenységet. Az NKH a közlekedés-igazgatás központi hatóságaként szabályozza, felügyeli és ellenőrzi a piaci szereplők tevékenységét és működését.


Cégleírás
Az NKH küldetése, hogy a közlekedésben résztvevő eszközök és a közlekedési infrastruktúra műszaki színvonalát a jogszabályi kötelezettségeknek és a közlekedésbiztonsági előírásoknak megfelelő szinten tartsa. Küldetése, hogy a közlekedési eszközöket működtetők és használók műszaki, technikai és közlekedési ismereteit, valamint közlekedéssel kapcsolatos attitűdjeit a jogszabályokban előírt módon, formában, rendszerességgel képezze; továbbá hatósági jogkörének alkalmazásával biztosítania szükséges, hogy e csoport tagjai műszaki, technikai és közlekedési ismereteiket a jogszabályokban meghatározott módon használják, hasznosítsák. Feladatai ellátása során a Hatóság az ügyfélbarát közigazgatás megteremtésére törekszik. Tevékenysége során a Hatóság a közlekedésbiztonság illetve a közlekedők biztonságának szem előtt tartásával, valamint ennek érdekében hozza meg döntéseit.
A piaci (és állami) szereplők működését szabályozva a Hatóság e szereplők működését a közlekedésbiztonság szempontjából felügyeli és ellenőrzi, ezzel is hozzájárulva az egyenlő versenyfeltételek biztosításához. A Hatóság legfontosabb célkitűzése a közlekedésbiztonság fokozása és magas szinten tartása, összhangban az ilyen irányú Európai Uniós célkitűzésekkel. A közlekedésbiztonság a Hatóság számára olyan stratégiai terület, melyet a közlekedésigazgatás és az ellenőrzés eszközein keresztül napi szinten befolyásol, növeli hatékonyságát.
Az NKH ügyfelei számára az a mindenkor legitim Hatóság, mely a biztonságot is szem előtt tartó, következetes döntéseivel, valamint az ellenőrzések rendszerével együtt a közlekedésbiztonság javulásának garanciája is.
Kulcsszavak:
Vasúti Közlekedés, Közúti Közlekedés, Vízi Közlekedés, Közlekedési Felügyelet, Légiközlekedés, Közlekedési Főfelügyelet, Közlekedés, Légügyi Hivatal
A Nemzeti Közlekedési Hatóság cég a következő kategóriákban szerepel:
Képek hozzáadása

Vélemények

Karner Csaba

műszaki vizsga

több, mint 6 hónappal ezelőtt

A maguk szgk vizsgáztatása katasztrófális Sopronban A zöldkártya megszerzése lehült diesel motornál szinte lehetetlen!!! A módszerük motor gyilkos!!!!! Kérem változtassanakrajta!!!! Egy 4 éves autó tulajdonos!!!!!!!

Írjon véleményt a(z) Nemzeti Közlekedési Hatóság részére!

Ossza meg tapasztalatait másokkal is!


Vásároljon Prémium Tagságot
CYLEX Árajánlatkérések

Üzletek a közelben

Az összes Nemzeti Közlekedési Hatóság kirendeltsége Budapest településen