Nemzeti Közlekedési Hatóság, Budapest

Cím:
Teréz Krt. 38
Irányítószám/Település:
1066 Budapest
Mobile:
(70) 455 7151
Weboldal:
Email:
Üzenet küldése
Frissítve 3 hónappal ezelőtt | Cégadatok változtatása| Hibás adat

Weboldal

Leírás

Közlekedési hatóság A Nemzeti Közlekedési Hatóságot 2007-ben hívta életre a közlekedésért felelős miniszter a Közlekedési Főfelügyelet, a Központi Közlekedési Felügyelet, a megyei (fővárosi) közlekedési felügyeletek és a Polgári Légiközlekedési Hatóság jogutódjaként. Később a Hatóságba integrálták a Katonai Légügyi Hivatalt majd a Magyar Vasúti Hivatalt is. A Hatóság a közlekedésért felelős miniszter irányítása alatt önállóan működő és gazdálkodó költségvetési szerv. A Hatóság Magyarországon egyedüliként latja el a közlekedéshez kapcsolódó valamennyi hatósági, felügyeleti tevékenységet. Az NKH a közlekedés-igazgatás központi hatóságaként szabályozza, felügyeli és ellenőrzi a piaci szereplők tevékenységét és működését.

Cégleírás
Az NKH küldetése, hogy a közlekedésben résztvevő eszközök és a közlekedési infrastruktúra műszaki színvonalát a jogszabályi kötelezettségeknek és a közlekedésbiztonsági előírásoknak megfelelő szinten tartsa. Küldetése, hogy a közlekedési eszközöket működtetők és használók műszaki, technikai és közlekedési ismereteit, valamint közlekedéssel kapcsolatos attitűdjeit a jogszabályokban előírt módon, formában, rendszerességgel képezze; továbbá hatósági jogkörének alkalmazásával biztosítania szükséges, hogy e csoport tagjai műszaki, technikai és közlekedési ismereteiket a jogszabályokban meghatározott módon használják, hasznosítsák. Feladatai ellátása során a Hatóság az ügyfélbarát közigazgatás megteremtésére törekszik. Tevékenysége során a Hatóság a közlekedésbiztonság illetve a közlekedők biztonságának szem előtt tartásával, valamint ennek érdekében hozza meg döntéseit.
A piaci (és állami) szereplők működését szabályozva a Hatóság e szereplők működését a közlekedésbiztonság szempontjából felügyeli és ellenőrzi, ezzel is hozzájárulva az egyenlő versenyfeltételek biztosításához. A Hatóság legfontosabb célkitűzése a közlekedésbiztonság fokozása és magas szinten tartása, összhangban az ilyen irányú Európai Uniós célkitűzésekkel. A közlekedésbiztonság a Hatóság számára olyan stratégiai terület, melyet a közlekedésigazgatás és az ellenőrzés eszközein keresztül napi szinten befolyásol, növeli hatékonyságát.
Az NKH ügyfelei számára az a mindenkor legitim Hatóság, mely a biztonságot is szem előtt tartó, következetes döntéseivel, valamint az ellenőrzések rendszerével együtt a közlekedésbiztonság javulásának garanciája is.

Vélemények

Karner Csaba
1 Csillagok

műszaki vizsga

2010. november 2.

A maguk szgk vizsgáztatása katasztrófális Sopronban A zöldkártya megszerzése lehült diesel motornál szinte lehetetlen!!! A módszerük motor gyilkos!!!!! Kérem változtassanakrajta!!!! Egy 4 éves autó tulajdonos!!!!!!!
Címkék: ## vizsga# autoErre válaszolok    Vitatott tartalom jelentése

Írjon véleményt a(z) Nemzeti Közlekedési Hatóság részére!

Ossza meg tapasztalatait másokkal is!


Üzletek a közelben

 1. Teréz Krt. 62.
  1066  Budapest
 2. Teréz Krt. 62
  1066  Budapest
 3. Teréz Krt. 62.
  1066  Budapest
 4. Teréz Krt. 62.
  1066  Budapest
 5. Teréz Krt. 62., Földszinti Ügyfélfogadó
  1066  Budapest
Az összes Nemzeti Közlekedési Hatóság kirendeltsége Budapest településen