Országos Vérellátó Szolgálat, Budapest

Cím:
Karolina út 19-21.
Irányítószám/Település:
1113 Budapest - XI. KER.
Telefon:
(1) 372 4110
Telefon:
(1) 372 4100
Fax:
(1) 372 4189
Weboldal:
E-mail:
Üzenet küldése
Frissítve több, mint 6 hónappal ezelőtt | Cégadatok változtatása| Hibás adat

Weboldal

Leírás

Az ország egész területén - állami feladatként - biztosítani a vérellátás megtervezését és megszervezését, az egészségügyi intézmények vér és vérkészítményekkel való ellátását.

Cégleírás
A nemzeti vérkészlet felügyelete, az azzal való gazdálkodás: országos logisztikai és információs hálózat, országos vérkészlet nyilvántartás, diszpécser szolgálat működtetése. - Preparatív transzfuziológiai feladatok: véradásszervezés, donortoborzás, donorkivizsgálás, -oktatás, -megtartás, -nyilvántartás, gondozás, vérgyűjtés, levett vér kivizsgálása, vérkészítmények előállítása, ellenőrzése, tárolása, készlet nyilvántartása, kiadása, a felhasználás követése, alapanyag biztosítása gyári plazmakészítményekhez. - Klinikai transzfuziológiai feladatok ellátása (járóbeteg -, és fekvőbeteg - szakellátás keretében), vércsoport-vizsgálat, ellenanyagszűrés, kompatibilis készítmény kiválasztása, transzfúziós szövődmények kivizsgálása, terhesek immunhematológiai szűrése és gondozása, újszülöttek immunhematológiai vizsgálata, közreműködés a veleszületett vérzékenységben szenvedők kezelésében és gondozásában. - Minőségbiztosítási feladatok ellátása, minőségügyi rendszer működtetése.

Vélemények

Daru Csaba
1 Csillagok

véradás

, 2010. szeptember 3.

Egy érthetetlen dolog történt velem. A Kálban tartott véradásra elmentem szeptember 3-án. Lélekszakadva siettem haza munkából , hogy 18 óra előtt odaérjek /fürdés , miegymás/. Zsebre tettem a TB kártyámat. Láss csodát ! Közölték, ha nincs arcképes igazolványom, nem adhatok vért. Csak ennyire van szükség a vérre? Mi ez , ha nem bürokrácia. Ezzel és az ehhez hasonló esetekkel elveszik az ember kedvét. Úgy gondolom , nem így kellett volna történni. Mivel a véradás ingyenes és nem mellékesen kapkodnom kellett hogy odaérjek, ez tulajdonképpen részemről szívesség. Miért így kell ennek menni ? Lehet , hogy veszítettek egy véradót. Ez az ott ülő hölgynek nem nagy ügy , de amikor lépten- nyomon felhívást látok véradásra , pont az ellenkezőjét gondolom.

arzena
5 Csillagok

Vérellátó

, 2007. december 26.

Mióta elmúltam 18 éves, rendszeresen elmegyek és vért adok. Szerintem nem okoz fáradtságot az a kb fél-egy óra, ami a várakozással, vizsgálattal, véradással és az utána való kisebb pihenéssel egybekötött. A véradással segíthetünk úgy, hogy megterhelne minket. Tudom a vércsoportomat is, karácsonyra kedves képeslapot küldenek, megköszönve a segítséget. A véradás során a vért levevők kedvesek, ügyesen szúrnak vénát, nekem eddig mindig rögtön sikerrel. Remélem minél többen leszünk a következőn!
Címkék: ## segítség# véradás# vérellátó# vérErre válaszolok    Vitatott tartalom jelentése

Írjon véleményt a(z) Országos Vérellátó Szolgálat részére!

Ossza meg tapasztalatait másokkal is!


Hasonló cégek a közelben


 1. Távolság: 230 m
  Adatok
  Villányi út 74.
  1113  Budapest
 2. Villányi út 74.
  1113  Budapest

 3. Távolság: 260 m
  Adatok
  Villányi út 74.
  1113  Budapest
 4. Villányi út 74.
  1113  Budapest

 5. Távolság: 470 m
  Adatok
  Dávid Ferenc Utca 35.
  1113  Budapest

 6. Távolság: 510 m
  Adatok
  Dávid Ferenc Utca 10.
  1113  Budapest