Országos Vérellátó Szolgálat, Budapest

2 Vélemények
Országos Vérellátó Szolgálat
Karolina út 19-21.
1113 Budapest - XI. Kerület, Újbuda
(1) 372 4110
(1) 372 4100
(1) 372 4189
Frissítve több, mint 6 hónappal ezelőtt

Leírás

Az ország egész területén - állami feladatként - biztosítani a vérellátás megtervezését és megszervezését, az egészségügyi intézmények vér és vérkészítményekkel való ellátását.

 1. About
 2. Contact
 3. Fotók
 4. Gyik
 5. Honlapok
 6. Jobs
 7. Linkek
 8. Minőségpolitika
 9. News
 10. Pályázatok

Cégleírás
A nemzeti vérkészlet felügyelete, az azzal való gazdálkodás: országos logisztikai és információs hálózat, országos vérkészlet nyilvántartás, diszpécser szolgálat működtetése. - Preparatív transzfuziológiai feladatok: véradásszervezés, donortoborzás, donorkivizsgálás, -oktatás, -megtartás, -nyilvántartás, gondozás, vérgyűjtés, levett vér kivizsgálása, vérkészítmények előállítása, ellenőrzése, tárolása, készlet nyilvántartása, kiadása, a felhasználás követése, alapanyag biztosítása gyári plazmakészítményekhez. - Klinikai transzfuziológiai feladatok ellátása (járóbeteg -, és fekvőbeteg - szakellátás keretében), vércsoport-vizsgálat, ellenanyagszűrés, kompatibilis készítmény kiválasztása, transzfúziós szövődmények kivizsgálása, terhesek immunhematológiai szűrése és gondozása, újszülöttek immunhematológiai vizsgálata, közreműködés a veleszületett vérzékenységben szenvedők kezelésében és gondozásában. - Minőségbiztosítási feladatok ellátása, minőségügyi rendszer működtetése.
Kulcsszavak:
Orvosi Rendelő, Egészségügy, Gyógyászat, Véradás, Vérkészítmény, Vérkészlet Felügyelet, Transzfúzió
Országos Vérellátó Szolgálat a következő kategóriákban szerepel:
Képek hozzáadása

Vélemények

Daru Csaba

véradás

, több, mint 6 hónappal ezelőtt

Egy érthetetlen dolog történt velem. A Kálban tartott véradásra elmentem szeptember 3-án. Lélekszakadva siettem haza munkából , hogy 18 óra előtt odaérjek /fürdés , miegymás/. Zsebre tettem a TB kártyámat. Láss csodát ! Közölték, ha nincs arcképes igazolványom, nem adhatok vért. Csak ennyire van szükség a vérre? Mi ez , ha nem bürokrácia. Ezzel és az ehhez hasonló esetekkel elveszik az ember kedvét. Úgy gondolom , nem így kellett volna történni. Mivel a véradás ingyenes és nem mellékesen kapkodnom kellett hogy odaérjek, ez tulajdonképpen részemről szívesség. Miért így kell ennek menni ? Lehet , hogy veszítettek egy véradót. Ez az ott ülő hölgynek nem nagy ügy , de amikor lépten- nyomon felhívást látok véradásra , pont az ellenkezőjét gondolom.

arzena

Vérellátó

, több, mint 6 hónappal ezelőtt

Mióta elmúltam 18 éves, rendszeresen elmegyek és vért adok. Szerintem nem okoz fáradtságot az a kb fél-egy óra, ami a várakozással, vizsgálattal, véradással és az utána való kisebb pihenéssel egybekötött. A véradással segíthetünk úgy, hogy megterhelne minket. Tudom a vércsoportomat is, karácsonyra kedves képeslapot küldenek, megköszönve a segítséget. A véradás során a vért levevők kedvesek, ügyesen szúrnak vénát, nekem eddig mindig rögtön sikerrel. Remélem minél többen leszünk a következőn!
## segítség# véradás# vérellátó# vér
Erre válaszolok    Vitatott tartalom jelentése

Írjon véleményt a(z) Országos Vérellátó Szolgálat részére!

Ossza meg tapasztalatait másokkal is!

Vásároljon Prémium Tagságot
CYLEX Árajánlatkérések

Facebook

Hasonló cégek a közelben

 1. Villányi út 74.
  1113  Budapest
 2. Villányi út 74.
  1113  Budapest
 3. Villányi út 74.
  1113  Budapest
 4. Villányi út 74.
  1113  Budapest
 5. Dávid Ferenc Utca 35.
  1113  Budapest
 6. Dávid Ferenc Utca 10.
  1113  Budapest
 7. A közelben lévő hasonló cégek térkép nézete