Regélő Borház - Csárda Gyöngyös-Farkasmály

2 Vélemények
Regélő Borház - Csárda Gyöngyös-Farkasmály
Farkasmály, 24. Pince
3200 Gyöngyös
Heves
(37) 319 692
Frissítve több, mint 6 hónappal ezelőtt

Leírás

Kedves Vendégünk! Az egykori heves harcok nehéz munkák és féktelen tivornyák helyszínén kívánjuk, találja meg nálunk felüdülését zamatos borokkal, finom ételekkel!


Cégleírás
A farkasmályi pincesor története hosszú évszázadokra nyúlik vissza. Az első pincéket az 1700-as években hadifoglyok vájták ki a Sárhegy tufa kőzetéből. A pincesor eredetileg zárt pincesor volt, mind a huszonhat pince előtt kisebb-nagyobb présházzal. A pincesor közepén állt a pincecsősz háza, ahonnan vigyázta a pincéket. A pincesor a borkereskedelem egyik fontos központja volt.
A második világháború idején Gyöngyös lakosságának fő része, 7-8000 ember talált menedéket a harcok elől. Ennek emlékére emelték a felső hídnál lévő Máriácska szobrot. A világháború után az államosítás sem kedvezett Farkasmály fejlődésének. Csak néhány éve kezdenek újra visszaépülni a présházak és kezd visszatérni az élet e kies völgybe.
A Regélő Borház pincéje 1834-ben készült. Az építtető Balla Antal gyöngyösi lakos, aki egyben a város fő adószedője volt. Szigorú foglalkozása dacára mindig barátsággal és jó borokkal várta a pincesorra kilátogatókat. A helybéliek Antusz bácsit farkasmályi remeteként emlegették .
Idegen nyelvű leírás
The Mátra is the highest mountain range is Hungary. The highest point is Kékestető, the 1014-m summit of the Mátra. Gyöngyös, the international town of grapes and wines, is the centre of this historic wine-district at the foot of the Mátra.

Farkasmály belongs to Gyöngyös with its wine cellars. On the sunny and volcanic lava slopes winegrowers have made famous wines for centuries. The arriving visitor can see the fields and vineyards. The Mátra Hills wine region is the largest grape-growing region of Hungary. 7,000 hectares of vineyards are cultivated here.
Kulcsszavak:
Vendéglátás, Étel, Vendéglátóipar, Csárda, Kerthelyiség, Malacsütés, Bográcsozás, Szálláshely, Zene, Borkereskedelem, Zenész, Teraszok, Nyársalóhely, Csurdítás
A Regélő Borház - Csárda Gyöngyös-Farkasmály cég a következő kategóriákban szerepel:
Képek hozzáadása

Vélemények

Szűcs István

Félédes muskotály

, több, mint 6 hónappal ezelőtt

2011.08.20-án nagyon finom félédes muskotályt ittunk a platánfa árnyékában. Gondoltam haza is hozok belőle. Az elvitelre kért bort becsomagolva kaptam meg. Itthon ért a meglepetés a zárjegy nélküli, Pannon-aqua ásványvizes üvegben nem muskotály volt.

Haeden

REGÉLŐ

, több, mint 6 hónappal ezelőtt

Rendszeres vásárlójuk vagyok. Megfelelőnek tartom a minőségét, voltam már borkostolós bulin is, ahol a kiszolgállással sem volt semmi bajom. Vagy csak nem emlékszem, hogy lett volna??
## étterem# panzió# bor# pincészet
Erre válaszolok    Vitatott tartalom jelentése

Írjon véleményt a(z) Regélő Borház - Csárda Gyöngyös-Farkasmály részére!

Ossza meg tapasztalatait másokkal is!


Vásároljon Prémium Tagságot
CYLEX Árajánlatkérések

Hasonló cégek a közelben

 1. Farkasmály Pincesor
  3200  Gyöngyös
 2. Koháry út 19.
  3200  Gyöngyös
 3. Arany János út 13
  3200  Gyöngyös
 4. Arany János út 1
  3200  Gyöngyös
 5. Vértanú Utca 1
  3200  Gyöngyös
 6. Béke út 7.
  3200  Gyöngyös