Somló Volán Zrt, Ajka

4 Vélemények
Somló Volán Zrt
Hársfa U.7.
8400 Ajka
Veszprém
(88) 312 377
(88) 311 208
(88) 312 237
Frissítve több, mint 6 hónappal ezelőtt

Gazdasági információk

Adószám
11671017-2-19
TEÁOR kód
4939 - Közúti személyszállítás

Leírás

Somló Volán Zrt honlapja

A SOMLÓ VOLÁN Zrt. alapvető tevékenységi körébe a menetrendszerű közúti, távolsági (helyközi) személyszállítás, a nem menetrendszerű közúti, távolsági személyszállítás és a menetrendszerű közúti helyi személyszállítás tartozik

A Somló Volán Zrt. fő működési területe Veszprém megye dél-nyugati térsége, amely Ajka, Tapolca, Sümeg, Devecser és Badacsonytomaj városokkal együtt 93 települést foglal magába. A három kistérségben (ajkai, tapolcai és sümegi) 53 település lakosszáma nem éri el az 500 főt, a zsáktelepülések száma 29. A térségre jellemző aprófalvas településszerkezet fokozott felelősséget ró a társaságra, hiszen a főbb útvonalaktól - legyen az közút, vagy vasút - elzárt településeken az autóbusz az egyetlen tömegközlekedési eszköz!


Cégleírás
A megye többi Volán társaságával hálózatot alkotva a Somló Volán a régió helyközi és távolsági közlekedésben is jelentős szerepet játszik. A társaság távolsági járataival csaknem valamennyi dunántúli megyeszékhely elérhető, Budapest irányába - érintve ezzel két megyeszékhelyet is - pedig naponta több járat is indul Ajkáról, Devecserből, Sümegről és Tapolcáról.

A társaság emellett Ajka város helyi járati közlekedését is biztosítja.

A működési terület vállalkozásai szívesen veszik igénybe a Zrt. személyszállítási járműveit dolgozóik munkába szállítására is. Emellett 19 térségi önkormányzattal közvetlen szerződéses kapcsolat biztosítja a lakosság magasabb szintű ellátását.

A társaság különjárati célra is felkészített autóbuszait Veszprém megye idegenforgalmi szervezetei mellett, számos budapesti utazási iroda is szívesen veszi igénybe. Így a Somló Volán Zrt. autóbuszai Európa valamennyi országába elviszik az utazni vágyókat.

Alapvető feladatai mellett - a helyi adottságok és vevői igények figyelembevételével - a társaság belkereskedelmi szolgáltatást (gázolaj, anyag és alkatrész értékesítést) és ipari tevékenységeket (műszaki szolgáltatások) is végez. A társaság ajkai műszaki telephelyén vállalja:
- személy és haszonjárművek műszaki vizsgára történő felkészítését és időszakos műszaki vizsgáztatását, - gépjárművek környezetvédelmi vizsgálatát, - gépjárművek hibafeltárását, egyes diagnosztikai berendezések vizsgálatát, hibaelhárítását, - haszonjármű légfékrendszerek vizsgálatát, - tachográf beépítését, időszakos vizsgálatát, - egyéb járműjavítási szolgáltatásokat.

A társaság hatékonyabb gazdálkodása érdekében, a Somló 2006. Kft. megalakításával megkezdte a járműjavítási üzletág leválasztását, annak piaci körülmények közötti működtetését. Az ipari tevékenységet végző Kft. készen áll a nagyjavítások fogadására is.
Kulcsszavak:
Gumiabroncs, Szállítmányozás, Szállítás, Alkatrész, Személyszállítás, Közlekedés, Muszaki vizsgálat, Megbízhatóság, Közlekedésbiztonság, Gázolaj értékesítés, Távolsági Járat, Akkumulátor értékesítés Haszongépjármuvekhez
Somló Volán Zrt a következő kategóriákban szerepel:
Képek hozzáadása

Vélemények

veroocska
somló volán

, több, mint 6 hónappal ezelőtt

Többféle dologgal foglalkoznak. Főként a személyszállítás amivel naponta találkozunk. Igyekeznek nap mint nap megfelelni az utasok igényeinek. Bérleteket a buszon is meg lehet vásárolni,ami nagy pozitívum. De van lehetőség autó műszakiztatására is,utazások,különjáratok igénylésére. Ha igény merül fel,mentesítő járatot indítanak. Összeségéban az autóbuszvezetőkről is jót mondhatok,ugyan előfordul mogorva is köztük,de ez minden foglalkoztatónál előfordul. A volán igyekszik figyelembe venni az utasok panaszait. Amitől nagyon jókedvű lettem egyik reggel: az egyik sofőr a budapesti járaton mikulásnak öltözött, úgy vezetett végig és szaloncukrot osztogatott az utasoknak. Isten tartsa meg a sofőr jó szokásait.

Mátéé
somló volán

, több, mint 6 hónappal ezelőtt

Igazábol én keveset utazok buszokon deh régebben és azért néha-néha most is rákényszerülök hogy autóbuszra száljak.Különösebben nincs semmiféle problémám a járatokkal nagyábol időbe érkeznek be és komfort szempontjábol se rosszak.Lehet hogy ezentúl többet fogok buszozni.

ITI
volán

, több, mint 6 hónappal ezelőtt

Nem vagyok teljes mértékbe megelégedve a volán társasággal, sajnos bevett szokás hogy ha egy busz indulása 8.00 ra van kiírva akkor a busz 8.02-8.05 kor áll be így jobb esetbe 8.10 kor el is indul, aki persze tovább utazik esetleg csatlakozással annak ez a 10 perc nagyon sokat számít. Valamint sok estebe találkoztam olyan buszokkal ahol egy 180 cm felnőtt ember nem fér bele az ülésbe kényelmesen. Némelyik buszsofőr pedig elég barátságtalan.

Gottfried Ariel Tibor
busz

, több, mint 6 hónappal ezelőtt

Én nap mint nap utazok a Somló Volánnal.Iskolába a 14-es busszal megyek minden reggel és a buszsofőrök nagyon kedvesek.Nem hajtanak, Ügyelnek az utasok épségére.Ami szerintem nagyon fontos.Én Ajánlom mindenkinek hogy utazzon a Somló Volánnal

Írjon véleményt a(z) Somló Volán Zrt részére!

Ossza meg tapasztalatait másokkal is!

Vásároljon Prémium Tagságot
CYLEX Árajánlatkérések

Hasonló cégek a közelben

 1. Kiskert Utca 2
  8400  Ajka
 2. 8448 Ajka-Bakonygyepes, Forrás Utca 20.
  8448  Ajka
 3. Bajcsy-Zsilinszky U. 70.
  8400  Ajka
 4. Kossuth U.151
  8440  Herend
 5. Petőfi Sándor U. 66.
  8443  Bánd
 6. A közelben lévő hasonló cégek térkép nézete