Szent István Társulat Katolikus Könyvkiadó, Budapest

Cím:
Kossuth Lajos Utca 1.
Irányítószám/Település:
1053 Budapest - V. KER.
Telefon:
(1) 317 0974
Telefon:
(1) 318 6957
Telefon:
(1) 318 6144
Fax:
(1) 317 0974
Weboldal:
E-mail:
Üzenet küldése
Frissítve egy hónappal ezelőtt | Cégadatok változtatása| Hibás adat

Weboldal

Leírás

A Társulat fő profilja a könyvkiadás

Cégleírás
Szent István Társulat 1998. május 1-jén ünnepelte fennállásának 150. évfordulóját. Hazánk legrégibb könyvkiadója átélt és túlélt két világháborút, több forradalmat és rendszerváltozást, s a békeévekben számtalan általános gazdasági válságot, melyek egyenként is tucatnyi hasonló intézményt tüntettek el a történelem süllyesztőjében.
A Szent István Társulat e 150 év során nemcsak könyvkiadóként működött; jelentős szerepet vállalt a magyar kulturális és tudományos élet szinte minden területén. Tagjai és pártolói sorában olyan neves személyek tevékenykedtek, mint Eötvös József, gróf Apponyi Albert, gróf Zichy Nándor, vagy Deák Ferenc. E könyvek közt találhatunk könnyed, a köznépnek szóló műveket, komoly tudományos munkákat, iskolai tankönyveket, s nem utolsósorban katolikus hitbuzgalmi kiadványokat.
Mindezeket figyelembe véve nem meglepő, hogy a huszadik század első harmadában a Szent István Társulat európai mércével mérve is a legnagyobb kiadók közé tartozott.

Vélemények

Kovács Nikolett
2 Csillagok

Szent István társulat

, 2007. december 27.

Sajnos az egyetemünk összes kiegészítője a Szent István társulat gondozásában jelenik meg. Azért sajnos, mert drágák és gyenge minőségűek. Közvetlenül az egyetemünk mellett van a boltjuk, mégis alig adnak valami kedvezményt, jobban járok, ha más boltból rendelem, mert ott olcsóbb. A kiszolgálás rémes, nagyon sok évfolyamtársam már nem is jár oda, mert nem bírják elviselni azt a nőt. Év elején, amikor a legnagyobb a tumultus, lezárják a könyveket, így a sor a volt előtt kígyózik, ahelyett, hogy beengednék az embereket a terembe, hogy maga válogassa össze a csomagját. Szörnyű.
Címkék: ## könyv# kiadó# tankönyvekErre válaszolok    Vitatott tartalom jelentése

Írjon véleményt a(z) Szent István Társulat Katolikus Könyvkiadó részére!

Ossza meg tapasztalatait másokkal is!


Hasonló cégek a közelben

 1. Kossuth L. U. 1.
  1053  Budapest
 2. Kossuth Lajos Utca 14-16.
  1053  Budapest
 3. Ferenciek Tere 9.
  1053  Budapest
 4. Semmelweis U. 25.
  1052  Budapest
 5. Károly Krt. 3/A Iv. Em.
  1075  Budapest
 6. Váci Utca 40. I/7.
  1056  Budapest