Temesvári Pelbárt Ferences Gimnázium és Kollégium, Esztergom

Cím:
Bottyán János U. 10.
Irányítószám/Település:
2500 Esztergom
Megye:
Komárom-Esztergom
Telefon:
(33) 510 293
Telefon:
(33) 631 554
Telefon:
(33) 510 297
Telefon:
(33) 510 296
Telefon:
(33) 510 290
Telefon:
(33) 898 098
Mobile:
(20) 929 3968
Mobile:
(20) 823 2841
Fax:
(33) 510 291
Fax:
(33) 631 369
Weboldal:
E-mail:
Üzenet küldése
Frissítve egy hónappal ezelőtt | Cégadatok változtatása| Hibás adat

Weboldal

Leírás

A Ferences Gimnázium és Kollégium a Duna-kanyarban épült ősi királyi városban, Esztergomban található. Iskolánkat, mely egybeépült kolostorunkkal, immár hét évtizede vezetjük. Intézetünk gyakorlati katolikus életet élő, hazájukat szerető, jellemes, tudományokban képzett, jó modorú, egészséges ifjak nevelésére törekszik. A hat évfolyamos általános gimnáziumi programunk mellett ( a kötelező német után latin, francia vagy angol nyelv választható) a leghatékonyabb nevelési eszköz a kollégiumi élet, amely önfegyelemre, közösségi gondolkodásra, lelki és szellemi igényességre kívánja tanulóinkat formálni. A délutáni szakkörök (színjátszókör, énekkar, fotó, könyvkötészet, rajz, ógörög nyelv, irodalom, nyelvtan, történelem, biológia, hittan) a szabadidős tevékenységek (autóvezetői tanfolyam, néptánc, klasszikus táncok, játékok), sportkörök (tenisz, röplabda, kosárlabda, labdarúgás, szertorna, vívás, úszás, sakk), valamint a cserkészet lehetőséget adnak az egyéni érdeklődés és ambíciók számára.

Cégleírás
Assisi Szent Ferenc, rendalapítónk arra tanít minket, hogy az "egyedül jó" Isten Fiának megtestesülése miatt nagyra értékeljük az emberi méltóságot, az egész teremtett világ iránt mélységes tiszteletet és szolidaritást éreztünk, és erre hívjuk fel a többi keresztény figyelmét is. A szegény, alázatos és megfeszített Krisztus példáját követve különös ragaszkodás fűz minket, Kisebb Testvéreket a szegényekhez és az élet perifériájára szorultakhoz. A Katolikus Egyházhoz ragaszkodva keressük a Lélek útmutatását a mai világban. Növendékeink havonta mehetnek haza 3-4 napos szünetekre, illetve karácsonykor és húsvétkor hosszabb időre Iskolánk abban különbözik sok másiktól, hogy a tanulók az ország minden részéből érkeznek ide különböző szokásokkal, nyelvjárással, helyi sajátosságokkal - rajtuk kívül jelenleg 53 határainkon túli magyar gyerek is gazdagítja közösségünket.
Érettségi után többen jelentkeznek teológiai főiskolára, a felsőfokú intézményekbe - a fiúk lassabb érése miatt - három éven belül 90%-uk bekerül. A Ferences Gimnázium és Kollégium a Duna-kanyarban épült ?si királyi városban, Esztergomban található. Iskolánkat, mely egybeépült kolostorunkkal, immár hét évtizede vezetjük.
Intézetünk gyakorlati katolikus életet él, jellemes, tudományokban képzett, jó modorú, egészséges ifjak nevelésére törekszik. A hat évfolyamos általános gimnáziumi programunk mellett ( a kötelező német után latin, francia vagy angol nyelv választható) a leghatékonyabb nevelési eszköz a kollégiumi élet, amely önfegyelemre, közösségi gondolkodásra, lelki és szellemi igényességre kívánja tanulóinkat formálni. Növendékeink havonta mehetnek haza 3-4 napos szünetekre, illetve karácsonykor és húsvétkor hosszabb időre.

Vélemények

Kekes Ria
2 Csillagok

6 évfolyamos gimnázium

, 2012. május 29.

keresek olyan 6 osztályos gimnazistákat,akik 2012 szep-től vagy korábban tanulnak a gimiben!Baranya megye ill. Pécs és környéke! nagyon sürgős és fontos lenne,kérlek jelentkezzetek e-mailen,ill. a tel.számotok megadásával,ha nem gond! Előre is nagyon köszönöm! üdv: kékes Mária
Címkék: #6. osztályos diáktársakat keresek!Erre válaszolok    Vitatott tartalom jelentése

Írjon véleményt a(z) Temesvári Pelbárt Ferences Gimnázium és Kollégium részére!

Ossza meg tapasztalatait másokkal is!


Hasonló cégek a közelben

 1. Szent István Tér 6.
  2500  Esztergom
 2. Wesselényi U. 40-42.
  2509  Esztergom
 3. Iskola U. 2.
  2628  Szob
 4. József A Utca
  2081  Piliscsaba
 5. Fő út 2/A.
  2081  Piliscsaba
 6. Szabadság út 21
  2085  Pilisvörösvár