Vörösmarty Mihály Általános Iskola, Bonyhád

Cím:
Szent Imre Utca 7
Irányítószám/Település:
7150 Bonyhád
Megye:
Tolna
Telefon:
(74) 451 328
Fax:
(74) 451 216
Weboldal:
Email:
Üzenet küldése
Frissítve 2 hónappal ezelőtt | Cégadatok változtatása| Hibás adat

Weboldal

Leírás

Bonyhádnak értékes hagyományai vannak a nevelés és oktatás területén.

Cégleírás
A négy vallásfelekezet már a 18. században iskolákat alapított és tartott fenn. 1905-ben megalakult a római katolikus polgári leányiskola, hagyományokat orzo falai között 1948-ban kezdte meg muködését az Állami Általános Iskola, a mai Vörösmarty Mihály Általános Iskola Az iskolára jellemzo a nyitottság. 1971-ben bevezették a német nemzetiségi nyelv-, majd az 1986/87-es tanévtol - a megyében elsoként - két tannyelvu német nemzetiségi oktatást.
Népszeruek a modern tudományok, kiemelt feladat a tehetséggondozás. A "GYERMEKEKÉRT" alapítvány hozzájárul a tehetséges tanulók teljesítményének elismeréséhez is. Az 1995-ös rekonstrukció óta korszeru eszközökkel, jól felszerelt intézményben folyik az oktató-nevelo munka.
Külön épületben, szakképzett nevelokkel sajátos nevelési igényu tanulók számára speciális tagozat is muködik iskolánkban A 2002/2003-as tanévtol alapfokú muvészeti oktatás folyik az intézményben.

Vélemények

győrfi melinda
4 Csillagok

suli

, 2009. december 16.

Nagy múltú, színvonalas általános iskola, színes oktatással. Német nyelvterületen különösen erős, jó alapokat ad a diákoknak, én a középfokú nyelvvizsgámat ennek az iskolának köszönhetem. Jó a sportoktatás, az ide kerülő kisdiákok rengeteg szabadidős tevékenységből választhatnak. A tanári kar rendkívül jól képzett sok tapasztalattal rendelkezik. Az iskola épülete is szépen fel van újítva, korszerűek az osztálytermek, kellemes a környezet. Ráadásul a jól bevált régi szakkörök mellett újabban művészeti alapoktatás is folyik.

Írjon véleményt a(z) Vörösmarty Mihály Általános Iskola, Bonyhád részére!

Ossza meg tapasztalatait másokkal is!