Westsik Vilmos Élelmiszer-Ipari Szakközépiskola És Szakiskola, Nyíregyháza

Westsik Vilmos Élelmiszer-Ipari Szakközépiskola És Szakiskola
Semmelweis U. 15
4400 Nyíregyháza
Szabolcs-Szatmár-Bereg
Frissítve több, mint 6 hónappal ezelőtt

Leírás

Az iskola a Széna tér - Rákóczi utca - Moszkva utca által határolt területen volt található, 8 különálló épületben. A legrégebbi épület 1833-ban városi kórháznak épült, ezen funkcióját 1899-ig töltötte be. A többi épületet 1901-ben építették, melyek Szegény- és betegházként szolgáltak 1945-ig.

 1. Contact
 2. Dokumentumok
 3. Fotók
 4. Gallery
 5. Linkek
 6. Tájékoztató

Cégleírás
Azt követően Mezőgazdasági Középiskolai fiúkollégiummá alakították át az épületeket, míg 1966-ban létrejön iskolánk elődje a Mezőgazdasági Szakmunkásképzo Iskola. 1966-tól az épületeken belül folyamatos átalakításokat végeztek, amelyek mindig a tárgyi feltételek javulását eredményezték - szaktantermek, irodák, géptani műhely, laboratórium, könyvtár, tornaszoba kialakítása. Egy évtized sem telt el és a Szabolcs-Szatmár-Bereg megye termelési szerkezetében bekövetkezett változások, valamint az élelmiszeripar dinamikus fejlődése következtében 1974-től a mezőgazdasági képzés fokozatos megszűnésével létrejött az Élelmiszer-ipari Szakmunkásképző Intézet. A feldolgozóipar igényének megfelelően átalakult az iskola szakmai szerkezete, eloször a húsipari, majd a konzervipari szakképzés indult, amely 1975-ben a sütős képzéssel bővült, 1980-tól a molnár, 1991-től tejtermékgyártó és 1994-tol pék-cukrász szakkal egészült ki a szakmai kínálat az iskolában. 1976-tól a vidéki tanulóink 160 fős kollégiumban nyertek elhelyezést. 1998-ban, a NAT bevezetése újabb változásokat hozott az iskola képzési struktúrájában: a 9-10.
osztályok bevezetésével, a konkrét szakmaválasztás a 16. év utáni időre tolódik át. Minőségi változást jelentett az iskolánk életében a világbank által támogatott szakközépiskolai képzés indítása az élelmiszeripari és az informatikai szakmacsoportban. Az érettségit adó szakképzési modell, egy széleskörű szakmai alapozást nyújt, esélyt ad a továbbtanulásra, vagy az érettségire épülő szakképzésre. 1998.
tavaszán Westsik Vilmost választottuk iskolánk névadójának. 2005-ben új helyre költözött az iskola, a Semmelweis utca 15. szám alá, ahol 12000 kötetes könyvtár, dekoratív aula, számítástechnikai szaktantermek, laboratóriumok, tornaterem, tanműhelyek (száraztészta-készítő, pék-cukrász és tansütöde, melyek az Ungvár sétányon találhatóak) állnak rendelkezésünkre.
Kulcsszavak:
Szakközépiskolai képzés, Élelmiszeripari képzés, Húsipari Szakmunkás képzés, Szakközépiskola, Szakiskola, Informatika Oktatás, Iskola, Szakképzés, Oktatás, Cukrász képzés, Pék képzés, Száraztészta Készíto
Westsik Vilmos Élelmiszer-Ipari Szakközépiskola És Szakiskola a következő kategóriákban szerepel:
Képek hozzáadása

Vélemények

Legyen Ön az első, aki elmondja véleményét az alábbi cégről: Westsik Vilmos Élelmiszer-Ipari Szakközépiskola És Szakiskola

Ossza meg tapasztalatait másokkal is!


Készítsd el honlapodat
Technikai ismeretek nélkül
30 napos ingyenes próbaverzió

Hasonló cégek a közelben

 1. Epreskert Utca 64.
  4400  Nyíregyháza
 2. Széchenyi U. 6.
  4400  Nyíregyháza
 3. Krúdy Köz 2.
  4400  Nyíregyháza
 4. Széchenyi U. 29-37.
  4400  Nyíregyháza
 5. A közelben lévő hasonló cégek térkép nézete