Zirc Városi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala

Cím:
Március 15. Tér 1
Irányítószám/Település:
8420 Zirc
Megye:
Veszprém
Telefon:
(88) 593 700
Fax:
(88) 414 475
Weboldal:
Email:
Üzenet küldése
Ellenőrzött adatok
                , Frissítve 2 hónappal ezelőttEllenőrzött adatok - Frissítve 2 hónappal ezelőtt | Módosítás | Hibás adat

Weboldal

Leírás

Zirci Polgármesteri Hivatal Általános ügyfélfogadás: Hétfő 8 - 15 Kedd nincs ügyfélfogadás Szerda 8 - 15 Csütörtök nincs ügyfélfogadás Péntek 8 - 12 Polgármester minden hónap első szerda 8 - 15, 00 A Polgármesteri Hivatal feladata az önkormányzati döntések szakmai előkészítése, a döntések végrehajtásának szervezése és ellenőrzése valamint a jegyző hatáskörébe tartozó közigazgatási ügyek intézése.

Cégleírás
Zirc város a Magas-Bakony központja. A hegy fennsíkján, a Zirci-medencében helyezkedik el. Északon a Szesztra (nővérek) - hegy, nyugaton a Pintér-hegy, dél-nyugaton a Három-hegy határolja. A keleti irányú széltől a 20 hektáros Arborétum védi a települést. A Szesztra legmagasabb pontjáról a csodálatos panoráma központjában látható Zirc város sajátos elhelyezkedése, a változatos domborzati viszonyokhoz ma már egyre inkább illeszkedő lakóházak, közintézmények épületeinek együttes hatása. Feltűnően megragadó látvány a tengerszint felett pontosan 400 m magasan épített Ciszterci Apátság épületegyüttese. Megjegyzendő, hogy a Pintér-hegy Zirc várossal határos 20 hektáros részén készül a Verga Rt.
kivitelezésében az a tanösvény, amely az ember és erdő XXI. századi kapcsolatát tervezi fejleszteni. A Három-hegy vonulatában hármas tagoltság figyelhető meg, amelyekben felfedezhető egy-egy kiemelkedő pont, innen származtatható a földrajzi neve is. A középső hegyen állt a Reguly - kilátó, amelyet felelőtlen emberek annyira megrongáltak, hogy életveszélyessé vált és ezért le kellett bontani. A hegy előtti fennsíkon kerül sor évenként a ?BULI" rendezésére. Az új kilátó megépítését a BULI szervezői az 1990-es évek első felében megterveztették, de építése még várat magára.
Egyébként a kiáltó helyéről észak és keleti irányban is megkapó panorámában gyönyörködhet az odalátogató. A középső hegy tövében van a Kifolyós-kút, ahol friss forrásvízzel oldhatják szomjukat a Magas-Bakony turistái. A Hosszúréti Szabadidő Park-nak része a már megépített sportpálya és hozzá csatlakozó egyéb pályák (lovas pálya) és az ún. rendezvények szervezésére alkalmas füves terület. A Hosszúrétre épített MHSZ, a Reguly Antal Szakképző Iskola épületeivel összhangban funkcionálhatna a Szabadidő Park, amelynek tervei Zirc város részletes rendezési tervében szerepeltek.

Vélemények

Legyen Ön az első, aki elmondja véleményét az alábbi cégről: Zirc Városi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala

Ossza meg tapasztalatait másokkal is!