Royal Event-Esküvő- és rendezvényszervezés - Interjúk

Interjúk

Egy esküvő és rendezvényszervező cég amely nem ismer lehetetlent

2017. 01. 10.

Cylex 1. Kérem röviden mutassák be a Royal Event Esküvő és rendezvényszervezés személyesebb történetét, hogyan sodorta Lengyel Zsuzsannát sorsa a közgazdaság és a bankszektor világából az esküvői és eseményszervezés felé? 

Royal Event-Esküvő- és rendezvényszervezés: Ez egy régi nagy álmom volt, egy saját rendezvényszervező vállalkozás. Már több mint 5 éve egy helyi egyesület keretein belül aktívan közreműködök városi szintű rendezvények szervezésében, levezénylésében. A szerelem innen jött. Volt köztük utcabál, streetball fesztivál, családi napok, gyerekkoncert, felnőtt koncert, sportrendezvények és még hosszasan sorolhatnám. Ha csapatépítésről, vagy utazás szervezésről volt szó, azzal is mindig engem bíztak meg, mert szeretem csinálni. Hozzátenném, hogy mivel igen nagyon maximalista vagyok, ezért a siker soha nem maradt el. Idén tavasszal pedig a tettek mezejére léptem, és a bankszektort felváltotta a rendezvények világa. Így indult el a Royal Event. 

Lengyel Zsuzsanna

 
Cylex 2. Milyen terheket tudnak manapság levenni az ifjú pár válláról, milyen részletek szervezését lehet sőt érdemes bátran Önökre bízni?  

Royal Event-Esküvő- és rendezvényszervezés: Komplett szervezést vállalunk, egészen a menyasszonyi ruhától kezdve a helyszínen át minden apró részlet megtervezésében és megvalósításában segédkezünk. 1,5 millió forint értékű megrendelés esetén pedig nem csak a szervezés része ingyenes, hanem az esküvőn való részvétel, a folyamatok koordinálása is 12 óra hosszúságában. Ha nincs ötlet, abban is tudunk segédkezni, de ha konkrét elképzelés van, akkor annak függvényében történik meg az alvállalkozók közül a kiajánlás. Tehát igen nagy terhet le tudunk venni az ifjú pár válláról, és mindezt díjmentesen.  Ez a mai rohanó és felgyorsult világban akár létkérdés is lehet. 


Cylex 3. Melyek szoktak azon első látásra jelentéktelennek látszó apróságok lenni, amelynek szervezésével ha az ember maga próbálkozik, akkor élete legszebb napját keserítheti meg? Mi az amit feltétlen egy rendezvényszervező cégre kell bízni? Hol hibáznak a legtöbben? 
  
Royal Event-Esküvő- és rendezvényszervezés: A legtöbb pár, az elején nagy lelkesedéssel vág bele a szervezés útvesztőibe, majd hamarosan rájön, hogy a „végeláthatatlan” ajánlatok sora, nem hogy megkönnyíti a dolgukat, hanem igencsak megnehezíti. Sokan ott rontják el, hogy a nem mérik fel pontosan, hogy saját idejük és energiájuk  is véges. Ha valaki dolgozik, esetleg gyermeket nevel, vagy még háztartást is visz, annak szinte lehetetlen 30 helyszínt megnézni, körbejárni stb. és akkor még csak egy dolgot említettem.  Hol van még a többi szolgáltató. Segítség persze van minden családban, akkor szokott leginkább a pár „elveszni”, mert ez a családtag ezt mondja, az az ismerős arra esküszik stb. És ne felejtsük el, hogy jó esetben egy esküvője volt, vagy még az sem annak, aki ajánl, vagy tanácsol.  Egy jó rendezvényszervező, viszont az igények és elképzelések pontos felmérése után összeállít egy ajánlatot, ahol szintúgy több szolgáltató közül kell választani, de ez 2-t, 3-at jelent. Vannak olyan apróságok, amik sok esetben eszébe sem jutnak egy párnak (pl. ki ki mellé üljön a vacsorán, hol tároljuk a tortát, ki engedi be  a templomba a dekorost stb.), amit aztán rögtönzés, vagy felejtés követ. Ha nincs egy ember aki koordinálja a dolgokat, akkor sokkal nagyobb a hibalehetőség és a kapkodás. Nem kell feltétlenül esküvőszervező, csak nem árt ha van. 

 
Cylex 4. Az áhított esküvő előtt mennyi idővel érdemes Önökhöz fordulni, hogy minden időben és professzionálisan elkészülhessen? 

Royal Event-Esküvő- és rendezvényszervezés: Most 2017 elején már sokan a 2018-as esküvőre készülnek. Én ezt feleslegesnek tartom, de a világ ezen irányba tendál. A jobb helyekért pedig versenyzés van. Egy évvel az esküvő előtt bőven elég elkezdeni  a szervezést, de ha fél évvel előtte kezdünk neki, akkor is meg lehet tökéletesen szervezni, maximum szűkebbek a lehetőségek. Már az esküvői kiállítások egy része is áttevődött őszre. Mert innentől indul a következő évi szezon szervezése, a foglalások. 

 
Cylex 5. Royal Event-Esküvő- és rendezvényszervezés honlapján nagyszerű tanácsokkal és tudnivalókkal látja el a nagy nap előtt állókat. A menyasszonyi ruha kiválasztásában Önök, hogyan tudnak segíteni, tovább irányítják a párokat, különböző kipróbált ruhaszalonokhoz, vagy hogyan történik ez? 
  
Royal Event-Esküvő- és rendezvényszervezés: A menyasszonyi ruha az egyik legfontosabb esküvői „kellék”. Óriási választék áll rendelkezésre a menyasszonyok részére, elég csak végigmenni Budapesten a Nagykörúton. Mi úgy próbáljuk segíteni az arákat, hogy az elképzeléseket összepárosítjuk a lehetőségekkel. Bérelt ruha, vagy saját? Egyedi tervezésű vagy konfekció? Stílus és divat tanácsadási ötletekkel látjuk el a menyasszonyt annak tükrében, hogy mindenkiből a „végzett asszonyát” hozzuk ki. Ezt követően irányítjuk tovább őket, ruhaszalonok irányába, akikkel partneri kapcsolatban vagyunk. Ott pedig tovább „csiszolódik” a kiválasztás folyamata. Olyan még nem volt, hogy nem talált volna valaki magának megfelelő ruhakölteményt, csak valakinek könnyebb, valakinek pedig nem. 

 
Cylex 6. Mennyire stresszes a szervezés egy professzionális szakembernek avagy az Ön számára? Vagy sokkal inkább egyfajta adrenalin dús élvezetként éli meg a szoros határidők és a különböző részletek precíz összeillesztését? 

Royal Event-Esküvő- és rendezvényszervezés: A munkám nem unalmas és bőven kihívásokkal teli. Ha valaki pörgős, szervezkedő típus, akkor nagyon tudja élvezni ezt a fajta munkát. A pozitív visszajelzések pedig újra fel tudnak tölteni következő szezonra. A határidők pontos betartása és a minden részletre való odafigyelés viszont nagyfokú precizitást és alaposságot igényel. Ahhoz, hogy a puzzle minden darabja megfelelő helyre kerüljön  tapasztalat és egyfajta maximalizmus szükségeltetik. Tényleg nem ismerek lehetetlent, és nem csak az esküvőknél, de a céges rendezvények esetében is nagyon fontos, hogy magas ár-érték arányú legyen a kapott szolgáltatás. 


Cylex 7. Mennyire tudja élvezni a dolgos mindennapokat? Mennyire tud végül meghatódni vagy igazán örülni egy-egy tökéletesen leszervezett és lebonyolított eseménynek? Mi okozza az igazi sikerélményt, melyik az a pillanat vagy visszajelzés amelytől azt érzi, hogy “na igen ezért éri meg”?  

Royal Event-Esküvő- és rendezvényszervezés: A stressz faktor folyamatosan végigkíséri a munkám, mindaddig, míg a rendezvény le nem zárult. A pontos forgatókönyv a munkám alapja. Tudok örülni akkor mikor összeraktam egy esküvőt vagy egy rendezvényt, a végleges „megkönnyebbülés” pedig akkor jön el, mikor a megbízó is elégedett és megköszöni a munkám. Fontos, hogy a megbízó fél (ügyfél) felhőtlenül tudjon szórakozni, mert a rendezvény koordinálása az én feladatom. Az igazi sikerélményhez pedig az is hozzájárul, hogy egy esküvőn a násznép közül mindig van 1-2 vendég aki már a helyszínen felkér az ő jövőbeli rendezvényének/esküvőjének lebonyolítására. Ez pedig igazi elismerés. Ugyanez igaz a céges visszatérő ügyfelekre is. 

 
Cylex 8. Voltak-e pályafutása során igazán húzós, izzasztó esetei, amelyek a teljesíthetőség határát súrolták? Vissza tud-e emlékezni vicces, vagy valamilyen okból kifolyólag balul elsült eseményekre? Voltak-e lelkileg szakmai mélypontjai, amikor azt érezte, hogy nem tud helytállni? 
  
Royal Event-Esküvő- és rendezvényszervezés: Mélypont még nem volt, mert olyan számomra nem létezik, hogy lehetetlen megszervezni, maximum kicsit variálni kell a rendezvényen. Húzós, necces esetek mindig vannak. Idén is volt olyan céges rendezvény, akik az utolsó pillanatig halogatták a dolgot, aztán pedig kiválasztottak egy olyan dátumot, amelyre a város szinte összes cége időzítette a karácsonyi partiját. Ekkor is kaptam olyan választ a telefonban az egyik legnagyobb bútorszállító partnertől, hogy ő „megeszi a kalapját”, ha én erre a dátumra találok még körasztalt a gálavacsorához. Nem volt egyszerű, de 1 óra múlva már meg is volt az asztal. Szerencsére az úrnak nem volt kalapja. Mindent megteszünk a lehetőségekhez képest és azon túl is. 
 
Cylex 9. Ha valaki saját maga kezdi el szervezni az esküvőjét számtalan olyan buktatóval, illetve előreláthatatlan problémával találkozik, amelyeket nincs honnan előrelátnia. Mennyi idő volt az Ön számára kitanulni a különböző folyamatok, részletek megszervezésének csínját-bínját? 
  
Royal Event-Esküvő- és rendezvényszervezés: Évek kellenek a kellő tapasztalathoz, mert az élet mindig újabb és újabb kihívásokat hozz. Olyan mint az autóvezetés. Bizonyos óraszám, km megtételéig még nagyon bizonytalan az ember, majd már csak rutinból vezet. Mi már sok mindenre fel tudjuk készíteni az ifju párt, mire érdemes odafigyelni ami sokszor eszükbe sem jutna, de van amikor még így is rögtönözni kell. Ekkor pedig nem árt egy olyan ember aki jó problémamegoldó képességgel rendelkezik. 

 

Cylex 10. Vélhetőleg a szervezést már életmódszerűen űzi. Átlagban napi hány emberrel beszélget telefonon vagy személyesen? Napi hány órában szervez, mennyire lehet ennek határt vagy gátat szabni? A család még soha nem panaszkodott, hogy “jaj ne már megint egy telefon”? :)  
  
Royal Event-Esküvő- és rendezvényszervezés: Igen a telefon az egyik alap munkaeszközöm, de próbálok azért határt húzni a munka és a család között, bár ez nem mindig sikerül. Panaszkodás még nem volt részükről, sőt sokszor a lányaim szólnak, hogy „anya megint csörgött a telefonod”. A szervezés azonban nem csak a vállalkozásom hivatalos keretei között történik, hisz legyen szó nyaralásról, iskolai rendezvényről, vagy egyesületi munkáról én magamhoz ragadom a szervezést. Én ezt nagyon szeretem csinálni, bár néha nagyon nehéz egy csoporton belül mindenki érdekeit figyelembe venni, és jó tanács, hogy sok lehetőséget sem kell felajánlani, mert akkor pedig a részletekben vesznek el. Hány emberrel beszélgetek, fogalmam sincs, még nem számoltam. De bizonyára nem kevés, mert korlátlan előfizetői csomagom van és minden nap töltőre kell mindkét telefonomat tenni. 

Cylex 11. Melyek a Royal Event Esküvő és rendezvényszervezés távlati tervei, célkitűzései az elkövetkezendő 5 évre? 
  
Royal Event-Esküvő- és rendezvényszervezés: Székhelyünkön (Dunaharaszti) és környékén jelenleg ez egy egyedülálló szolgáltatás. Szeretnénk pár éven belül egy több fős rendezvényszervező irodaként kiszolgálni a helyi cégek, magánszemélyek igényeit, természetesen a budapestiek mellett. A vidéki emberek kicsit másképpen gondolkoznak, tehát helyileg még sokszor az igényfelkeltés és a marketing is a munkánk részét képezi, míg a fővárosban már elfogadott, megszokott az esküvőszervező jelenléte a lagzikon. A budapestieknek viszont ár-érték arány szempontjából nagyon is megéri Pest környéki helyszín választani a nagy napra. Távlati cél között szerepel még az esküvő- és rendezvény dekoráció is, amivel bővíteni kívánjuk a tevékenységünket. 


További információkért, kérjük, látogassa meg a Royal Event-Esküvő- és rendezvényszervezés honlapját: www.royalevent.hu