Gyakran ismételt kérdések

1. Mi az a CYLEX?

A S. C. CYLEX Tehnologia Informaţiei S. N. C. egy Romániában bejegyzett, németországi központú cég, mely CYLEX márkanévvel internetes cégkatalógusokat működtet szerte a világon.

A cégek bejegyzése cégkatalógusainkba teljesen ingyenes, profiloldalaik pedig általában a keresőmotorok első tíz találatai között szerepelnek köszönhetően több tíz éves tapasztalatunknak.

A CYLEX cégkatalógusaival más országokban is képviselteti magát. Cégkatalógusaink működnek sikeresen többek között Németországban, az Egyesült Királyságban, Olaszországban, Dél-Afrikában, az Egyesült Államokban, Kanadában, Ausztráliában, Franciaországban stb.

Ezek az internetes cégkatalógusok közösségi portálokként működnek. A felhasználóknak lehetőségük adódik arra, hogy a rendszerben megtalálható cégek termékeit és szolgáltatásait értékeljék. A regisztrált cégek díjmentesen egészíthetik ki adatlapjukat videókkal, képekkel, cikkekkel, híreikkel, termékeikkel, valamint üzleti partnereket is kereshetnek.

2. Hogyan regisztrálhatom díjmentesen a cégem?

Cégének regisztrálásához használja a Cég hozzáadása linket. Tudjuk, hogy sok cégtudakozó pénzt kér Öntől a regisztrációért vagy az adatbázisban szereplésért, de szerintünk nem jó ötlet fizetni ezért. Mi azzal háláljuk meg, hogy szán néhány percet adatlapjának frissítésére, hogy nem kérünk pénzt Öntől.

3. Ha ingyenes ez az egész, mégis miből működtök?

Szakembereink már több tíz éve dolgoznak az online tartalomszolgáltatás különböző területein. Felismertük, hogy a legújabb webes trendek lehetővé teszik azt, hogy mind a látogatóknak, mind a cégeknek ingyenesen nyújthassunk minőségi szolgáltatást. Premium AdSense-tagokként szoros együttműködésben dolgozunk a Google szakembereivel, így weboldalunk egy a sok sikeres Google-modellben működő portál közül. Bevételeinket az oldalunkon megjelenő, egyébként releváns és egyáltalán nem zavaró reklámok generálják.

4. Hogyan frissíthetem cégem adatait a CYLEX Tudakozó cégkatalógusában?

TKét módja van annak, hogy cégének adatait megváltoztassa cégkatalógusunkban. Abban az esetben, ha még nem rendelkezik jelszóval, kérjük, válasszon egyet cégének profiloldalán található Cégadatok változtatása linkkel. Mielőtt jelszava életbe lép, a kért változtatásokat egyik munkatársunk ellenőrzi.

Ha már rendelkezik CYLEX ügyfélszámmal és jelszóval, kérjük használja a CYLEX Tudakozó bármely oldalán megtalálható Ügyfélkapu linket vagy a profiloldalán szereplő Cégadatok változtatása linket.

Belépés után frissítheti és személyre szabhatja cége adatait online anélkül, hogy a CYLEX Tudakozó munkatársának jóváhagyására várna. Továbbá változtatásait bármikor elküldheti nekünk az info@cylex.hu.

5. Miért van különbség a keresési eredmények szempontjából a részletes profiloldallal rendelkező cégek, valamint azok között, amelyeknek kevés adat szerepel a profiloldalán?

Igyekszünk a hozzánk érkező napi több tízezer érdeklődőnek a lehető legpontosabb adatokkal szolgálni. Emellett azt is díjazzuk, ha egy vállalkozás fölismeri az online jelenlét fontosságát, és frissíti céges adatlapját nálunk. Hogy a lehető legtöbb információhoz juthassanak látogatóink, minőségbiztosítási okokból előrébb soroljuk keresési találatainkban a több információval rendelkező adatlapokat.

A CYLEX Tudakozó cégkatalógusában minden cégnek lehetősége van arra, hogy részletes bemutatkozót írjon magáról magyar és idegen nyelven, pontosíthatja termékeiről és szolgáltatásairól, nyitva tartásáról szóló információit és cége logóját is feltöltheti. Minél részletesebb a bemutatkozó (cégleírás és a szolgáltatások, termékek listája), annál előnyösebbek a CYLEX Tudakozóban, valamint az egyéb keresőmotorokban (például a Google-ban) elért keresési eredmények.

6. Rendelkezik a CYLEX olyan digitális útvonaltervezővel, amelyet ingyenesen használhatok?

Igen, a CYLEX rendelkezik útvonaltervezővel. Digitális térképünk segítségével a kívánt címhez vezető útvonal könnyedén kikereshető. Ezt az útvonaltervezőt cégének honlapjára is feltöltheti.

7. Hogyan javíthatom ki cégem térképpozícióját?

Adatlapján a Cégadatok változtatása vagy az Ügyfélkapu linkek segítségével változtathat térképpozícióján. Húzza a piros jelzést a megfelelő pozícióra, majd mentse el a változtatást.

8. Miért került a helyszínt jelölő nyíl rossz helyre?

A térkép és a cím közötti közvetlen linket egy automatizált szoftver biztosítja. Ezért lehetséges az, hogy az egyes utcák neveinek hasonlósága vagy a térképen nem szereplő utak miatt egy másik, ugyanazzal a névvel rendelkező út jelenik meg ahelyett, amit Ön szeretne kiválasztani. Elnézést kérünk az esetleges kellemetlenségekért.

9. Az útvonaltérkép és az úttervező nem jogvédett?

A szolgáltatás jogvédett, az úttervezőnk eredete a Google cégtől származik. A tool ingyenes továbbadásáért licencet vásároltunk náluk.

10. Cégem miért szerepel a CYLEX Tudakozó adatbázisában, annak ellenére, hogy nem is regisztráltam?

A CYLEX Tudakozó folyamatosan ellenőrzi a cégek publikus internetes listázását, ezt bizonyos kritériumok alapján felvesszük keresőrendszerünkbe, majd keresési eredményekként megjelenítjük őket. A szűrési folyamat üzleti titoknak minősül, de biztosíthatjuk róla, hogy az általunk ismert legpontosabb adatokat jelenítjük meg cége mellett, ez a szolgáltatásunk pedig teljesen díjmentes és ezután sem fog Önnek semmibe sem kerülni. Adatbázisunk funkciói alapján nem sokban különbözik más keresőmotoroktól, például a Googletól, mely adatokat gyűjt, majd megjeleníti őket a linkoldalain. A CYLEX Tudakozó adatbázisában szerepelnek olyan cégek is, melyeket képviselőik regisztráltak a Cég hozzáadása link segítségével. Ha úgy dönt, hogy mégsem szeretne szerepelni nálunk, azzal jelentős mennyiségű érdeklődőt veszít el. Döntését – bár nem értjük –természetesen tiszteletben tartjuk.

11. Hogyan iratkozhatom fel a hírlevélre vagy kérhetem, hogy ne küldjenek többet?

Kérjük, küldjön e-mailt az info@cylex.hu címre, ha szeretne hírlevelet kapni. Abban az esetben, ha le szeretne iratkozni hírlevelünkröl, kattintson a hírlevél alján található gombra. Tiszteletben tartjuk az adott ország elektronikus hirdetésküldési szabályzatát és a netikettet.

12. Miért nem jelennek meg a változtatásaim?

Amikor az adatlapján található Cégadatok változtatása linket használja, a mezők kitöltésével kérheti cége adatlapjának változtatását. A változtatásokat egyik munkatársunk ellenőrzi, mielőtt azok publikusan is megjelennének. Ha a változtatások még nem jelentek meg, az azt jelenti, hogy a jóváhagyási folyamat még nem fejeződött be.

14. Hogyan törölhetem ki a cégem a CYLEX Tudakozó cégkatalógusából?

Ha nem szeretné, hogy cége szerepeljen adatbázisunkban, mert például a cég egyik kirendeltsége már nem létezik, kérjük jelezze kérését az info@cylex.hu címen. Cégének adatlapját teljesen eltávolítjuk adatbázisunkból. A törlési eljárást csakis a CYLEX egyik alkalmazottja hajthatja végre. Ne feledje: ezután nemcsak nálunk nem lesz többé megtalálható, de várhatóan a külső keresőkben is nehezebb lesz cégére bukkanni.

15. Hogyan lesz a cégem könnyebben megtalálható az interneten?

Készítse el cége bemutatkozó szövegét, és a leírás mellé próbáljon minél több olyan kulcsszavat illeszteni, ami leginkább megfelel a cég üzleti profiljának. A sok kulcsszót tartalmazó adatlap több keresési találatot jelent az adatbázisban és a keresőmotorokban (pl.: Google, Yahoo). Amennyiben további kulcsszavakkal szeretné profilját kiegészíteni, kattintson az Ügyfélkapu linkre, majd lépjen adatlapja felületére vagy pedig töltse fel adatait az első adatfrissítés alkalmával, mely elérhető az adatlapján található Cégadatok változtatása linkkel. Keresőoptimalizációs szakembereink minden nap azon dolgoznak, hogy a lehető legelőrébb kerüljön cége egy releváns keresés esetében a világ legnagyobb keresőoldalain. Mindezért fizethet Ön nagyon sokat egy ilyen szolgáltatással foglalkozó cégnek, nálunk viszont csak néhány perc ráfordításával is látványos eredményeket érhet el.

16. Miért fontosak a kulcsszavak?

A kulcsszavak termékeket, szolgáltatásokat és márkákat képviselnek, melyekre a felhasználók rákeresnek. Egy terjdelmesebb kulcsszólista nagyobb számú keresési találatot eredményez. Például, ha Ön egy hotelt üzemeltet, a kulcsszavak a következők lehetnek: hotel, szoba, szállás, fürdőszoba, vendéglő, turizmus, úszómedence, egyágyas, kétágyas stb., a kínált szolgáltatások függvényében.

17. Hogyan kaphatok jelszót cégem adatlapjához?

Annak érdekében, hogy frissítse cége adatait az Ügyfélkapu link segítségével, és hogy a változtatások közvetlenül online megjelenjenek, szüksége lesz a CYLEX-es ügyfélszámára, valamint egy jelszóra. Ha nincs jelszava, a Cégadatok változtatásánál megadhat egyet. Ha volt, de elfelejtette, kérem klikkeljen az Elfelejtettem a jelszavam linkre, vagy írjon nekünk az info@cylex.hu címre.

18. Felirathatom-e cégem kirendeltségeit, leányvállalatait vagy üzleteit is a CYLEX Tudakozó cégkatalógusába?

Ha cége több helyen képviselteti magát, külön-külön is regisztrálhatja az egyes kirendeltségeket, üzleteket, állomáshelyeket vagy műhelyeket, ugyanazzal a módszerrel, mint előzőleg, tehát Cég hozzáadása linkre kattintva. Ezzel megkönnyíti a helyi érdeklődőknek azt, hogy cégére találjanak.

19. Hogyan érhetem el azt, hogy a cégem mindig az első keresési találatok között szerepeljen?

A keresési találatok száma mindig a kulcsszavak tárgyilagosságától függ. Azonban az első helyeken mindig azok a kedvezményes ajánlatok jelennek meg, melyek megfelelnek a keresési kritériumoknak. A lehető legjobb találati eredményeket szeretnénk látogatóinknak biztosítani, ezért van szükség efféle szűrésre. Ha teljesen kitölti adatlapját, már sokat tett a jobb helyezés érdekében. Fontolja meg, hogy teljesen ingyenesen kedvezményt biztosíthat a tőlünk érkező vásárlóknak. Ezzel előrébb kerül a keresési találatokban.

20. Milyen egyéb szolgáltatásokat kínál díjmentesen a CYLEX?

Adatlapján a Cégadatok változtatása vagy az Ügyfélkapu link segítségével ajánlatokat, cikkeket, híreket tehet közzé, termék és szolgáltatás katalógust hozhat létre, cégbemutató videókat tölthet fel stb. Mindezeket a szolgáltatásokat a Google-keresésekre optimalizáljuk, és nem számítunk föl értük semmilyen díjat.

21. Hogyan működik az ingyenes hívás az adatlapokon?

A cégek adatlapján van lehetőség online hívást kezdeményezni. Ez a cégnek és a látogatónak is díjmentes, esetleges költségeit mi álljuk. Csupán egy mikrofonra és fülhallgatóra van szüksége a használatához.

22. Hogyan érdeklődhetek egyszerűen gyártóknál, nagykereskedőknél vagy szolgáltatóknál?

A cég adatlapján a megadott e-mail címen keresztül. Amennyiben nincs az említett cégnek emailcíme, használja az ingyenes hívási lehetőségünket, amely azon cégek adatlapján szerepel, amelyek tartalmaznak fix telefonszámot.

23. Hogyan lehetek felhasználó a CYLEX közösségi portálon?

Nem kell mást tennie, csak feliratkoznia a Regisztráció link segítségével mint CYLEX Közösségiportál-tag, majd követnie az utasításokat.

24. Mi az előnye annak, ha a CYLEX közösségi portál tagja vagyok?

A CYLEX közösségi portál tagjaként, lehetősége van arra, hogy megírja véleményét, észrevételeit, melyek automatikusan megjelennek online, nincs szüksége megvárnia a moderációt. Emellett új barátságokat köthet, véleményeivel versenyeken vehet részt, e-maileket küldhet és fogadhat, egyedivé teheti adatlapját fotókkal és más hasznos információval. Látogatóinknak a cégek gyakran nagy mértékű kedvezményeket nyújtanak, ezekről is tájékozódhat. Folyamatosan fejlesztjük közösségi funkcióinkat, így igyekszünk meghálálni a bizalmat.

25. Hogyan változtathatok a profilomon a CYLEX közösségi portálján?

A bejelentkezést követően válassza ki az Adataim változtatása opciót.

26. Mit jelent a Meghívott ismerősök kategória?

A meghívott ismerősök azok a barátok, akiket Ön hívott meg CYLEX-felhasználójával, és akik az e-mailben szereplő Meghívás elfogadása linkre kattintottak. Miután bejelentkezett, használja a Kit ismerhetek? opciót, és a címtárak importálásával hívjon meg annyi ismerőst, amennyit csak akar.

27. Hogyan találok új barátokat?

Ahhoz, hogy új barátokat szerezzen, írjon üzenetet nekik, vagy az Ismerősnek jelölöm linkkel vegye fel a kapcsolatot a CYLEX közösségi portál más tagjaival.

28. Miért díjmentesek a CYLEX szolgáltatásai?

Amikor azt mondjuk, hogy szolgáltatásaink díjmentesek, az azt jelenti, hogy teljesen díjmentesek. Ismerjük néhány konkurens cégkereső etikátlan eljárását, de mi garantáljuk, hogy nincs nálunk karbantartási, frissítési vagy egyéb hamis jogcímen kirótt díj. Ingyenesek vagyunk és azok is maradunk. A céges adatlap létrehozása, a termékekről készült képek feltöltése, az ajánlatok igénybevétele és minden egyéb szolgáltatásunk díjmentes. Honlapunk teljes mértében az itt megjelenő, diszkrét reklámoknak köszönhetően üzemel. Szolgáltatásaink nem vonnak maguk után semmiféle kötelezettséget vagy feltételt.

2010-ben a nálunk szerpelő cégek kérésére vezettünk be két megfizethető hirdetési formát, a Standard Plus és Standard Global hirdetési modelleket. Ha a találati lista legelején szeretne megjelenni szponzorált linkként, akkor megvásárolhatja ezeket a hirdetési helyeket, de semmiféle hátrány nem éri, ha ingyenesen használja oldalainkat.

29. Mi a CYLEX felelősségvállalása?

Cégünk fő célja a folyamatos fejlődés és szolgáltatásaink tökéletesítése. A CYLEX már több mint egy évtizedes tapasztalattal rendelkezik e területen. Mindig igyekeztünk etikailag helyesen eljárni, magunkat fejleszteni és nem másokat hátráltatni. Emellett elkötelezettek vagyunk a tudatos vásárlás mellett. Hiszünk abban, hogy nem a drágán megvett reklámok, hanem a minőségi szolgáltatás a legjobb cégér. Ezért adunk lehetőséget a kis- és középvállalkozásoknak is, hogy kiemelkedő látogatottságú oldalon előkelő helyen szerepelhessenek. Hiszünk abban, ha minél többen mondják el a véleményüket cégekről és szolgáltatásokról, akkor azok fejlődni fognak, így jobban jár a tisztességes vállalkozó és a vásárló is.

30. Hány munkatárssal dolgoznak?

A CYLEX a cégtudakozók között a legnagyobbak között van. Európa-szerte több mint száz munkatársunk dolgozik oldalainkon, hogy minél pontosabb adatokkal és minél hasznosabb szolgáltatásokkal lehessünk jelen a piacon.

31. Hol tájékozódhatom az oldalt érintő újdonságokról?

Javasoljuk, hogy időnként látogassa meg blogunkat, mely a cylex.blog.hu oldalon érhető el. Igyekszünk friss és hasznos információkkal szolgálni. Emellett követhet minket Facebookon https://www.facebook.com/CylexTudakozo és Twitteren is https://www.twitter.com/cylextudakozo.

32. Mi a különleges ajánlat?

A különleges ajánlat segítségével a cégek adhatnak meg akciókat, kedvezményeket, leárazásokat százalékában kifejezve a https://www.cylex.hu oldalán.

33. Milyen előnnyel jár a különleges ajánlat a cégeknek?

Azok a cégek, akik aktiválják a különleges ajánlatot a CYLEX-TUDAKOZÓ cégkatalógusban, az akció lejártáig olyan előnyben részesülnek, hogy előrébb kerülnek a keresési találatokban a CYLEX-TUDAKOZÓ oldalán, ezáltal pedig nagyobb lehetőségük nyílik, hogy több ügyfélhez jussanak és nagyobb profitban részesüljenek. Lépjenek be az adatlapjára a Tulajdonos? gomb segítségével és a Kedvezmények & Termékeknél válasszák ki a kedvezmények adása menüpontunkat.

34. Hogyan tudom használni a különleges ajánlat kuponját?

Nyomtassa ki a kupont. A kupont a lejárati dátum előtt lehet csak felhasználni. Vásárláskor mutassa fel a kinyomtatott kupont, így a kiválasztott terméket kedvezményesen kaphatja meg. Tájékoztassa barátait és kollégáit, hogy hasonlóképpen cselekedjenek. A kupon felhasználása után, kérem ossza meg másokkal is a tapasztalatait, véleményét a CYLEX-TUDAKOZÓ oldalán.

35. Hol találhatok bővebb információt a különleges ajánlatról a CYLEX oldalán?

A következő link segítségével bővebb információt kaphat a különleges ajánlatról: https://www.cylex.hu/info/kulonleges_ajanlatok.html

36. Hogyan működnek a bővített keresési találatok?

A Cylex vélemény widget (minialkalmazás) beépítésével egy, a Google előírásainak megfelelő jelölés is felkerül honlapjára, amely tartalmazza az adatlapon szereplő értékelések átlagát. A keresők beindexelik ezt amint a robot ismét meglátogatja az oldalt és a keresési eredményekben megjelennek az értékelést kifejező csillagok.